Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld definitief in play-offs PDC
PDC

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld definitief in play-offs

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld definitief in play-offs

De Nederlanders stonden al met één been in de play-offs van de Premier League Darts 2014. Na speelweek 12 is het dan echt definitief. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld die respectievelijk de eerste en tweede positie bezetten in de stand, zullen op 22 mei zeker in actie komen. Van Gerwen won in speelweek 12 met 7-4 van Dave Chisnall en is op totaal 20 punten komen te staan. Hiermee is hij verzekerd van een plek bij de laatste vier. Van Barneveld claimde een plek in The O2 Arena te London na een 7-3 winst op Adrian Lewis.

Het is nog even afwachten welke twee spelers zich bij de 'oranjes' zullen voegen. Peter Wright, Phil Taylor en Gary Anderson maken namelijk nog kans op een play-offs plek en zijn afhankelijk van elkaars resultaten. Om geen risico te lopen, zal het trio hun resterende drie partijen in elk geval moeten winnen. Wright heeft een kleine voorsprong op zijn concurrenten. Na nederlagen in de afgelopen twee weken, was de kleurrijke Schot weer succesvol in speelweek 12 en is op plek drie blijven staan in de stand.

Maar toch zal Wright zijn partijen de komende drie weken moeten winnen om zijn positie te versterken. Hij krijgt echter niet de makkelijkste tegenstanders tegenover zich. De runner-up van het WK 2014 moet voorafgaand aan de play-offs nog tegen Adrian Lewis, Phil Taylor en Michael van Gerwen. Alhoewel The Jackpot reeds is uitgeschakeld, hoeft deze geen makkelijke partij te worden voor Snakebite. In week 14 treft hij Phil Taylor die vastbesloten is de play-offs te halen. In week 15 zal Peter van Michael van Gerwen moeten zien te winnen. In speelweek 8 bezorgde van Gerwen de Schot zijn eerste nederlaag in de Premier League.

Phil Taylor die een partij minder heeft gespeeld dan Wright en Anderson, komt de komende week twee keer in actie. Bij winst op zowel van Barneveld als Chisnall gaat The Power sowieso voorbij Wright. In de laatste speelweek speelt Taylor tegen Robert Thornton die de play-offs niet meer kan halen. Gary Anderson valt momenteel net buiten de top vier en zal zijn komende partijen moeten winnen om kans te maken. Twee overwinningen kunnen voldoende zijn, maar dan is de voormalig Premier League winnaar afhankelijk van de resultaten van Wright en Taylor.

De Schot had er na speelweek 12 beter voor kunnen staan maar speelde op die avond twee keer gelijk, namelijk tegen Taylor en landgenoot Thornton. Anderson heeft, in zijn strijd om een play-offs plek, ook een niet al te makkelijk schema af te werken. The Flying Scotsman moet nog tegen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Ook Dave Chisnall voor wie het doek al is gevallen, zal de strijd met Anderson aangaan.

De stand na week 12

Na Week 12

P

W

D

L

Legs +/-

Pts

Michael van Gerwen

13

9

2

2

+25

20

Raymond van Barneveld

13

7

5

1

+22

19

Peter Wright

13

6

3

4

+11

15

Phil Taylor

12

6

2

4

+5

14

Gary Anderson                   

13

6

2

5

+3

14

Dave Chisnall

12

3

4

5

-5

10

Adrian Lewis

13

3

4

6

-12

10

Robert Thornton

13

1

5

7

-14

7

Wes Newton (E)

9

2

2

5

-15

6

Simon Whitlock (E)

9

1

3

5

-20

5


Resterend speelschema

Speelweek 13 NIA, Birmingham 01-05-2014
Raymond van Barneveld Phil Taylor  
Adrian Lewis Peter Wright  
Robert Thornton Dave Chisnall  
Michael van Gerwen Gary Anderson  
Dave Chisnall Phil Taylor  
Speelweek 14 Metro Radio Arena, Newcastle 08-05-2014
Gary Anderson Dave Chisnall  
Phil Taylor Peter Wright  
Adrian Lewis Robert Thornton  
Raymond van Barneveld Michael van Gerwen  
Speelweek 15 The Brighton Centre 15-05-2014
Dave Chisnall Adrian Lewis  
Robert Thornton Phil Taylor  
Gary Anderson Raymond van Barneveld  
Peter Wright Michael van Gerwen  

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws