Michael van Gerwen gaat voor de World Series of Darts hattrick PDC
PDC

Michael van Gerwen gaat voor de World Series of Darts hattrick

Michael van Gerwen gaat voor de World Series of Darts hattrick

Indien Michael van Gerwen ook de komende Perth Darts Masters naar zich toetrekt heeft hij de World Series of Darts hattrick te pakken. Alvorens de huidige wereldkampioen de onlangs gehouden Singapore Darts Masters won, pakte hij in mei dit jaar namelijk het eerste World Series of Darts evenement van 2014, de Dubai Darts Masters. Michael van Gerwen gaat op de Perth Darts Masters voor de hattrick.

Op de Singapore Darts Masters herstelde van Gerwen zich goed van zijn emotionele nederlaag tegen Phil Taylor op de World Matchplay. Deze overwinning betekende dan ook heel veel voor de 25-jarige. 'Ik ben drie weken op vakantie en huwelijksreis geweest zegt van Gerwen. Om daarna een toernooi te winnen is dus fantastisch. Ik wil de twee andere toernooien ook pakken. Ik zal voor 200% mijn best doen. Het is goed voor iedereen dat er toernooien in Australië georganiseerd worden. Het is goed voor de spelers, goed voor de PDC en goed voor het publiek. Ik hoop dat het volgend jaar nog groter zal zijn'.

Maar de jonge Nederlander gaat niet alleen voor zijn derde World Series titel op rij, hij hoopt ook in augustus een hattrick te pakken door ook in Perth en Sydney met de titels vandoor te gaan en zodoende alle drie World Series of Darts toernooien in deze maand op zijn naam te schrijven. Daarnaast is de verloren finale op de Sydney Darts Masters in 2013 is een andere reden om er dit jaar met de titel in Sydney vandoor te gaan. Het vorig jaar moest van Gerwen zijn meerdere in Phil Taylor erkennen op de inaugurele editie van dit toernooi.

Om zijn doel te bereiken zal Mighty Mike allereerst moeten afrekenen met de in Perth geboren Kyle Anderson die door familie, vrienden en thuispubliek toegejuicht zal worden. Van Gerwen is de grote favoriet om deze eerste ronde partij op de Perth Darts Masters naar zich toe te trekken. Maar met Kyle die het thuisvoordeel heeft en een aardig pijltje kan gooien, zal er zeker rekening gehouden worden. De 9-darter van Anderson op het PDC WK 2014 staat ook nog vers in het geheugen.

Anderson wordt net als op de Sydney Darts Masters 2013 wederom uitgedaagd. Op dat toernooi lootte hij ook een taaie tegenstander, namelijk Phil Taylor die hem in de eerste ronde met 6-1 kansloos achterliet. Met Michael van Gerwen als tegenstander krijgt hij weer een zware tegenstander voor zijn kiezen. Van Gerwen en Anderson spelen vrijdag in de laatste partij van de eerste ronde.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws