Van Gerwen gooit persoonlijk record van 114,91 op major tv-toernooi PDC
PDC

Van Gerwen gooit persoonlijk record van 114,91 op major tv-toernooi

Van Gerwen gooit persoonlijk record van 114,91 op major tv-toernooi

Van Gerwen wist in de wedstrijd bij de laatste 16 van de UK Open tegen Kim Huybrechts een gemiddelde te behalen van 114,91. Bij een 8-2 voorsprong was er een korte onderbreking. Na deze pauze opende de Nederlander met een 180-er gevolgd door nog een 180-er. De zevende triple 20 vond ook doel waarna de triple 19 ook moeiteloos werd gevonden. De dubbel 12 werd echter net aan de binnenkant geraakt en dus werd de partij niet met een 9-darter besloten.

Via dubbel 6 ging de leg wel in 10 darts uit en daarmee eindigde zijn gemiddelde op 114,91. Een persoonlijk record voor Van Gerwen op een groot dartstoernooi dat live op televisie wordt uitgezonden. Het is echter geen uitzonderlijke uitschieter meer voor de huidige nummer 1 van de wereld aangezien Van Gerwen bijvoorbeeld onlangs ook al een gemiddelde van 117,94 noteerde in de finale van de German Darts Championship. Deze werd dan echter weer niet live op televisie uitgezonden.

Na zijn kwartfinale partij tegen Paul Nicholson op de Perth Darts Masters 2014, eindigde Michael van Gerwen ook met een bizar hoog gemiddelde van maar liefst 118.21. Op de Championship League Darts 2012 wist Mighty Mike een iets hoger gemiddelde neer te zetten, namelijk 121.86. Deze prestatie boekte hij op de laatste dag van de groepsfase tegen Steve Beaton.

Op de World Cup of Darts 2014 schreef de nummer één van de wereld wederom geschiedenis, ditmaal met koppelpartner Raymond van Barneveld. In de halve finale tegen Noord-Ierland eindigde team Nederland met een ongekend hoog gemiddelde van 117.88, een absoluut record in een koppelwedstrijd.

Het hoogste gemiddelde op een tv toernooi staat nog altijd op naam van The Maestro Phil Taylor die op de UK Open 2010 een gemiddelde van 118.66 wegzette tegen Kevin Painter.

We verwijzen je ook graag naar dit artikel met een overzicht van de hoogste gemiddelden ooit live gegooid.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws