"Michael van Gerwen is niet klaar om de dartswereld te domineren" PDC
PDC

"Michael van Gerwen is niet klaar om de dartswereld te domineren"

"Michael van Gerwen is niet klaar om de dartswereld te domineren"

Tot deze conclusie komt John Part nadat Michael van Gerwen in de World Matchplay 2014 finale door een ontketende Phil Taylor werd overmeesterd. De World Matchplay finale heeft bewezen dat Michael nog niet niet klaar is om de dartswereld over te nemen zegt de Sky Sports commentator. 'Van Gerwen heeft de afgelopen twee jaar een flinke opmars gemaakt. Hierdoor werd hij zowel wereldkampioen als de nummer één van de wereld. Maar hij kan niet vergeleken worden met Phil Taylor die onder andere 16 wereldtitels en 15 Matchplay titels op zijn naam heeft staan'.

'Ik denk dat Phil momenteel de beste speler is. Michael behoort ook tot één van de vele slachtoffers die een pak slaag heeft gekregen van Phil Taylor. Het zal interessant zijn om te zien hoe de 25-jarige hierop reageert. Ik denk dat Phil van plan was een boodschap aan Michael en aan de dartswereld te geven. Hij pakte het effectief aan door de finale sterk van start te gaan en dit heel lang vol te houden. Op gegeven moment was er geen hoop meer voor Michael'.

'Phil heeft veel ervaring met het vermorzelen van zijn tegenstanders als hij dat wilt en hierop gefocust is vervolgt de Canadees. Hij heeft in zijn carrière zoveel ruime overwinningen geboekt, voor hem is het een koud kunstje. Er waren momenten in de partij waarop Michael een soort comeback kon maken met onder andere een 11-dart leg en een 12-dart leg. Maar hij benutte die kansen niet en het lukte Phil om die fouten heel hard af te straffen'.

De drievoudige wereldkampioen heeft enkele goede adviezen voor de runner-up van de World Matchplay 2014. 'Hierna zal Michael zich ontwikkelen. Hij zal terugkijken en denken: "Phil zal regelmatig een geweldige prestatie neerzetten als hij tegen mij speelt, maar ik zal mijn eigen momenten moeten pakken". Michael zal geduldig moeten zijn. Hij is de nummer één van de wereld en tevens de wereldkampioen. Hij heeft vele titels gewonnen. Maar bescheidenheid en geduld zijn nodig om de overgang te maken van het 'Taylor tijdperk' naar het 'Van Gerwen tijdperk', indien er zoiets bestaat'.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws