Michael van Gerwen op jacht naar 3e major overwinning op Phil Taylor PDC
PDC

Michael van Gerwen op jacht naar 3e major overwinning op Phil Taylor

Michael van Gerwen op jacht naar 3e major overwinning op Phil Taylor

De strijd om de World Matchplay 2014 titel wordt uitgevochten door de nummer één en twee van de wereld. Vanavond hoopt Michael van Gerwen rivaal Phil Taylor voor de derde keer te sterk af te kunnen zijn in een major finale. Voor de nummer één en twee van de wereld wordt deze individuele finale hun vijfde op een tv toernooi. In 2013 streden de twee beste darters ter wereld diverse keren om een titel. Op het WK , de Premier League, de Players Championship Finals en de Sydney Darts Masters haalden zij ook de eindstrijd.

Ondanks The Power 24 van hun eerdere 36 ontmoetingen won, wist Mighty Mike de grootmeester in twee tv finales te sterk af te zijn. De jonge Nederlander versloeg de grootmeester in de finales van de Premier League 2013 en de Players Championship 2013. In de finales van het WK 2013 en de Sydney Darts Masters 2013 was Taylor de sterkste. In de finale van de World Cup of Darts 2014 stonden deze mannen ook samen in de finale, maar zij werden bijgestaan door teamgenoten Adrian Lewis en Raymond van Barneveld.

Van Gerwen en Taylor troffen elkaar ook nog in de finale van de German Darts Masters 2014, de Championship of Darts 2013, het Open Lunteren 2011 en in de finale van twee vloertoernooien. Van Gerwen wist op één van de vloertoernooien aan het langste eind te trekken.

Michael van Gerwen al diverse grote titels op zak, de World Matchplay is één van de weinige titels die nog in zijn curriculum vitae ontbreekt. De Nederlander had daarom maar één missie in Blackpool en dat is de titel pakken.

'Ik kwam met een missie en dat is mijn tegenstanders "vernietigen" en de titel pakken. Het vorig jaar bereikte ik de halve finale en het jaar daarvoor kwam ik tot de kwartfinales. Dit jaar sta ik in de finale en dat is al een verbetering. Maar ik wil verder en de titel pakken. Ik heb mijn beste spel nog niet laten zien, ik ben dus een beetje teleurgesteld. Maar het gaat om de winst. In mijn halve finale partij heb ik mijn klasse op het eind laten zien'.

'Ik gooide heel veel 140-ers en op de juiste momenten was het raak. Als ik dit win zal het heel veel voor mij betekenen. Naast het WK en de Premier League is dit toernooi de grootste van het jaar. Je moet dus goed presteren op dit toernooi. Mijn voet doet nog wat pijn maar ik zal rust nemen en goed voor mezelf zorgen. Ik zal mij goed voorbereiden en vanavond op mijn best zijn'.

Phil Taylor is vastbesloten zijn 15e Matchplay titel naar zich toe te trekken en de beker voor de 7e keer op rij omhoog te houden. 'Op straat kreeg ik vreselijke dingen naar mijn hoofd geslingerd zegt de Engelsman. Mensen vernederden me en zeiden dat ik heel slecht speelde. Dit gebeurt als je niet op je best bent. Maar je moet terugkrabbelen en verder gaan. Ik ben zo blij dat ik goed gespeeld heb en de finale heb bereikt'.

Ik heb niet de prestatie van de afgelopen maanden neergezet. Dit keer zat alles goed. Mijn pijlen zijn oké en alles valt op zijn plek. Mike en ik maken ons op voor een kraker. Michael is klaar voor een taaie partij omdat hij tegen Phil Taylor speelt. Phil Taylor die weer op zijn best is. Het zal heel speciaal zijn om dit weer te winnen. Ik heb zoveel meegemaakt en ben er weer sterk uitgekomen'.

Pakt Phil Taylor vanavond zijn 15e Matchplay titel en tevens zijn 7e titel op rij? Phil Taylor is al 34 wedstrijden ongeslagen op het podium in de Winter Gardens. Brengt Mighty Mike vanavond hier verandering in? Zal de vurige wens van de Nederlander in vervulling gaan? Schrijft Michael van Gerwen zijn eerste Matchplay titel op zijn naam?

De finale gaat om 20:00 uur van start. De finale wordt gespeeld over best of 35 legs met een winst van minimaal twee legs verschil. Mocht na 34 legs de stand niet minimaal twee legs verschillen, wordt de wedstrijd verlengd tot iemand een voorsprong van twee legs pakt. De verlenging gaat tot maximaal5 extra legs, de 6e extra leg wordt de sudden-death leg. Er wordt niet opnieuw voor de bull gegooid. De finale is te zien via de livestream van RTL7 darts en worden vanaf 22:00 uur uitgezonden op RTL7, aansluitend op Tour Du Jour.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws