Nederland is Australië de baas in duel om historische banden te vieren PDC
PDC

Nederland is Australië de baas in duel om historische banden te vieren

Nederland is Australië de baas in duel om historische banden te vieren

Afgelopen dinsdag speelde de wereldtop van het darten een vriendschappelijke wedstrijd in Sydney om de historische banden tussen Nederland en Australië te vieren. Onder het toeziend oog van enkele honderden Nederlanders en Australiërs versloegen de Nederlandse sterren Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld hun Australische rivalen Simon “the Wizard” Whitlock en Kyle Anderson.

De vier darters deden vrijwillig mee aan dit vriendschappelijke toernooi in het centrum van miljoenenstad Sydney. “Het is echt ongelooflijk gaaf dat zulke goede spelers hun bijdrage willen leveren aan het Nederlands-Australische herdenkingsjaar”, aldus Consul-Generaal Willem Cosijn. Dit jaar wordt gevierd dat de Nederlandse kapitein Dirk Hartog als eerste Europeaan de westkust van Australië bereikte. In november brengen de Koning en de Koningin daarom een Staatsbezoek aan Australië.

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld nemen deel aan het officiële Sydney Darts Masters toernooi later deze week. Van hun aanwezigheid maakte het Consulaat-Generaal in Sydney gebruik voor het organiseren van het vriendschappelijke Australisch-Nederlands treffen. Nederland won met 5-3.

Tekst en foto: Maaike van Lynden

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws