Nederlandse dominantie in eerste weekend Development Tour 2015 PDC
PDC

Nederlandse dominantie in eerste weekend Development Tour 2015

Nederlandse dominantie in eerste weekend Development Tour 2015

In het eerste weekend van de Development Tour 2015 hebben Nederlanders met prachtige en uitzonderlijke resultaten de aandacht getrokken. De jonge talenten waren goed voor onder andere zeges, een 9-darter en bizar hoge gemiddeldes. De prestaties van de 'jonge oranjes' op de eerste vier toernooien van het jaar worden samengevat in dit artikel.

Op de zaterdag gespeelde Development Tour 2 zorgde Mike Zuydwijk voor sensatie door in de vierde ronde een gemiddelde van 130,56 neer te zetten. De 22-jarige behaalde dit bizar hoog gemiddelde dankzij twee 11-darters en twee 12-darters. Zuydwijk won de partij zodoende met 4-0 van zijn Engelse opponent Christopher Bent.

Berry van Peer maakte het Nederlands succes aan het eind van de zaterdag compleet door de tweede Development Tour naar zich toe te trekken. De 18-jarige debutant pakte de winst op overtuigende wijze door zijn Engelse tegenstander Scott Dale met een whitewash (4-0) te verslaan. Op de vierde Development Tour die zondag werd gespeeld, ging Berry er ook met de winst vandoor. Ook in deze finale liet hij zijn tegenstander kansloos (4-0) achter. Jeffrey de Zwaan was op de tweede Development Tour goed voor een plek bij de laatste vier.

Op zondag speelden de Nederlanders zich wederom in de kijker. Dirk van Duijvenbode liet zondag op de derde Development Tour de perfecte leg noteren nadat hij in zijn vorige partij d12 miste voor ook een 9-darter. Duivee gooide de 9-darter in zijn tweede ronde partij tegen Kurt Parry en won de partij met 4-2.

Winnaar van de Development Tour 2 Berry van Peer zette zijn vorm tijdens de derde tour voort door bij de laatste 32 een gemiddelde van 125,25 te boeken. Van Peer gooide een 11-darter, twee 12-darters en een 13 darter in de partij tegen Cain Unwin. De jonge Nederlander overmeesterde zijn tegenstander zodoende met een whitewash. Benito van de Pas schopte tot de finale op de Development Tour 3. Daar moest ‘Big Ben’ zijn meerdere erkennen in Aden Kirk.

Naast de Nederlanders, mag ook Mike de Decker terugkijken op een geslaagd weekend. De jonge Belg wist driemaal de halve finale te bereiken. Nederlanders waren hem bij de laatste vier steeds te sterk af. Op de Development Tour 2 verloor de Decker bij de laatste vier van de latere winnaar Berry van Peer. Op de Development Tour 3 hield Benito van de Pas zijn zuiderbuur van een finaleplek af. Op de vierde tour kwam de Decker in de semi wederom tegenover de latere winnaar Berry van Peer te staan.

De PDC Development Tour staat open voor jonge spelers van 16 tot en met 23 jaar met als voorwaarde dat deze spelers niet in de top 32 van de PDC Order of Merit mogen staan. Er worden 16 vloertoernooien gespeeld gedurende vier weekenden. Steeds twee toernooien op de zaterdag en zondag. Van de Development Tour wordt er een Order of Merit bijgehouden. Spelers die op nummer één en twee op deze ranglijst eindigen, ontvangen een tourkaart voor de PDC Pro Tour 2016/2017. Spelers die op plek drie tot en met acht zijn geëindigd, hebben recht op vrije toegang voor deelname aan de PDC Qualifying School 2016. Alle partijen op de Development Tour worden gespeeld over best of 7 legs.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws