DutchEnglishFrenchGermanSpanish

North American Championship: wie plaatst zich voor PDC WK? | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

North American Championship: wie plaatst zich voor PDC WK?

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔13.juli 2017 10:32:13
North American Championship: wie plaatst zich voor PDC WK?

Nadat dinsdag Chris White en Willard Bruguier zich al wisten te plaatsen voor het North American Championship en de U.S. Darts Masters, zijn daar woensdag zes spelers bijgekomen. Twee spelers door een kwalificatietoernooi te winnen en de overige vier spelers door in de top vier van de ranglijst over de vier kwalificatietoernooien te eindigen. Deze acht spelers zullen donderdag strijden in het North American Championship, waarvan de winnaar zich plaatst voor het PDC WK in Alexandra Palace. De loting van dit toernooi staat onderaan dit artikel. Daarnaast beginnen zij allen vrijdag ook aan de U.S. Darts Masters waar hen in de eerste ronde een van de acht wereldtoppers wacht. 

David Richardson pakte de titel op het derde kwalificatietoernooi door Dawson Murschell met 4-0 te verslaan in de finale. Deze Canadees weet wat het is om op het PDC WK te spelen, aangezien hij zich in 2014 al wist te plaatsen voor het PDC WK 2015, waar hij de laatste 64 verloor.

David Cameron won het laatste kwalificatietoernooi door in de finale Chuk Puleo met 4-2 opzij te zetten. De Canadees die de laatste jaren een vaste deelnemer is aan Lakeside in Frimley Green. Hij deed immers van 2014 tot en met 2017 ieder jaar mee, hoewel hij enkel dit jaar de eerste ronde wist te halen nadat hij tijdens zijn drie eerdere deelnames de voorronde verloor. 

Jayson Barlow, Dennis Sayre, Dawson Murschell en Shawn Brenneman zijn de vier spelers die over de vier kwalificatietoernooien het meeste prijzengeld bemachtigd hadden en zodoende ook mee mogen doen aan het North American Championship en de U.S. Darts Masters. De Canadees Jayson Barlow zal voor de meesten een onbekende speler zijn. De Amerikaan Dennis Sayre stond in 2012 op de BDO Winmau World Masters, maar strandde daar al bij de laatste 272. De Canadees Dawson Murschell haalde vorig jaar nog de laatste 80 van de BDO Winmau World Masters en won in zowel 2015 als 2016 het Quebec Open. Voor de Canadees Shawn Brenneman zal het een terugkeer op het podium in Las Vegas zijn, aangezien hij in 2008 al deelnam aan de Las Vegas Desert Classic.

Zodoende is het spelers als John Part (drievoudig wereldkampioen), Jeff Smith (halve finalist Lakeside 2015 en finalist Lakeside 2016), Larry Butler en Darin Young (die samen de Verenigde Staten vertegenwoordigden op de PDC World Cup of Darts), Gary Mawson (de UK Open finalist van 2008) en Jim Widmayer (die in 2015 de laatste 16 van de Lakeside haalde) niet gelukt om een plek op de North American Championship en U.S. Darts Masters te verzilveren.

Loting North American Championship
Kwartfinale

Jayson Barlow – Chris White
Dave Richardson – Shawn Brenneman
Dennis Sayre – Willard Bruguier
David Cameron – Dawson Murschell 

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

14 Apr -Dawson Murschell gooit tijdens de Development Tour een 9-darter

14 Apr -Larry Butler gooit 9-darter op American Masters Nationals 2018

30 Mar -PC 7 en 8: Van Barneveld weer op de PC, Van Gerwen ontbreekt

24 Mar -CT 5 en 6: De Decker kwartfinale, Davey en Barnard winnen

18 Mar -Ian White wint de 6e PC van het jaar na nipte winst op Chisnall