Ook na week 11 is het 'oranje boven' in de stand van de Premier League PDC
PDC

Ook na week 11 is het 'oranje boven' in de stand van de Premier League

Ook na week 11 is het 'oranje boven' in de stand van de Premier League

Na week 11 van de Premier League Darts 2014 hebben de 'oranjes' hun positie weten de behouden in de competitiestand. Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld gaan met respectievelijk de eerste en tweede plek fier aan kop op de lijst. Even leek het alsof Van Barneveld de eerste positie van zijn landgenoot zou overnemen. Van Gerwen leed namelijk een 4-7 nederlaag tegen rivaal Phil Taylor, terwijl Robert Thornton voor eigen publiek met 7-1 op zijn broek kreeg van Van Barneveld. Na deze winst stond op plek één, maar kon wederom van deze plek verdreven worden als Michael zijn tweede partij tegen Adrian Lewis winnend zou afsluiten. De Brabander won, blijft zodoende koploper en Barney zakte terug naar de tweede plaats.

Peter Wright staat, dankzij zijn reeks van overwinningen in de eerste weken van het toernooi, nog in de top vier. Phil Taylor heeft vanavond wederom laten zien dat hij bij de vier play-offs kandidaten wil behoren. De nummer twee van de wereld heeft zijn vierde positie weten te behouden en is vastbesloten een play-off ticket te bemachtigen. Gary Anderson doet goede zaken richting de play-offs. De goed in vorm zijnde Schot won zijn tweede partij op rij en maakt met zijn huidige vijfde positie nog kans op een plek bij de laatste vier.

Adrian Lewis die in week 11 twee keer in actie kwam en beide partijen verloor, staat nu op plek zeven en moet de komende weken hard aan de bak. Dit geldt ook voor Dave Chisnall. De man uit St Helens zal enkele tandjes moeten bijzetten, indien hij op 22 mei het podium in The O2 Arena wil betreden. Robert Thornton is zo goed als zeker uitgeschakeld. The Thorn die het afgelopen weekend nog een Players Championship won, heeft te weinig punten om nog kans te maken op een play-offs plek. De Nederlanders, Peter Wright en Adrian Lewis zijn op een avond reeds twee keer in actie gekomen en hebben 12 partijen achter de rug. In week 12 en 13 zullen de overige spelers twee keer aan de oche verschijnen.

De stand ziet er na speelweek 11 als volgt uit:

Na week 11

P

W

D

L

Legs +/-

Pts

Michael van Gerwen

12

8

2

2

+22

18

Raymond van Barneveld

12

6

5

1

+18

17

Peter Wright

12

5

3

4

+9

13

Phil Taylor

11

6

1

4

+5

13

Gary Anderson                   

11

6

0

5

+3

12

Dave Chisnall

11

3

4

4

-2

10

Adrian Lewis

12

3

4

5

-8

10

Robert Thornton

11

1

4

6

-12

6

Wes Newton (E)

9

2

2

5

-15

6

Simon Whitlock (E)

9

1

3

5

-20

5

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws