DutchEnglishFrenchGermanSpanish

Pakt Phil Taylor nog één keer de wereldtitel op 1 januari? | Dartfreakz.nl Dartnieuws en meer...

Pakt Phil Taylor nog één keer de wereldtitel op 1 januari?

Dit dartfreakz artikel is geplaatst op: 🕔05.december 2017 17:07:16
Pakt Phil Taylor nog één keer de wereldtitel op 1 januari?

Phil Taylor is aan zijn afscheidsjaar bezig. Voor hem is er nog één keer een WK. Hij wil graag met een 17e wereldtitel afscheid nemen van het darten. Het wereldkampioenschap wordt van 14 december tot en met 1 januari gehouden in Alexandra Palace voor de dart liefhebbers Ally Pally in Londen. Concurrentie krijgt hij natuurlijk van onze eigen Michael van Gerwen die graag zijn titel wil prolongeren.

The Power is de man van de records, van de meeste WK titels tot het meest verdiende geld. Taylor werd op 13 augustus 1960 in Stoke-on-Trent geboren en begon met darten in 1986,  vier jaar later begon de Engelsman aan het opbouwen van zijn imperium met zijn eerste wereldtitel bij de BDO. 22 perfecte legs wist the power te gooien waarvan er 11 op tv werden uitgezonden, in 2010 gooide de oude meester zijn hoogste TV gemiddelde van 118.66 tijdens de UK open, een jaar eerder gooide hij al een wedstrijd gemiddelde van 120.24 op de vloer. Over de man die de dartsport vele jaren domineerde zijn vele artikelen, video’s en boeken verschenen. Een leuk overzicht is terug te lezen via deze link naar wedstrijd.tips.

Op 15 december zal Taylor aan zijn laatste WK beginnen tijdens een duel met Chris Dobey. Mocht the power de eerste ronde overleven neemt hij het vervolgens op tegen de winnaar uit het duel Justin Pipe tegen de winnaar van voorronde wedstrijd tussen Xiao Chen Zong en Bernie Smith.

Op nieuwjaarsdag weten wie de imposante beker op het imponerende Alexandra Palace podium hoog gaat houden, de laatste titel voor Taylor of toch de derde titel voor Mighty Mike. Is het PDC WK het toernooi van de verrassing of gaat alsnog Raymond van Barneveld vriend en vijand verrassen door zijn zesde wereldtitel te pakken? 

  

Deel dit artikel met je vrienden

Gerelateerde onderwerpen

22 Feb -Premier League: Van Barneveld treft Rob Cross

22 Feb -Speelprogramma Premier League: Van Barneveld treft Rob Cross

21 Feb -Raymond van Barneveld toont shirt voor Premier League in Ahoy

21 Feb -Michael van Gerwen en Peter Wright spuiten graffiti in Duitsland

20 Feb -Van Gerwen heeft meer ponden verdiend dan alle NL-ers bij elkaar