World Grand Prix 2015 finale: zeer blije Thornton verslaat van Gerwen PDC
PDC

World Grand Prix 2015 finale: zeer blije Thornton verslaat van Gerwen

World Grand Prix 2015 finale: zeer blije Thornton verslaat van Gerwen

In 2012 pakte Michael van Gerwen zijn allereerste World Grand Prix titel na winst op Mervyn King. Vorig jaar wist de partypoker.com World Grand Prix op zijn naam te schrijven door James Wade in de finale te verslaan. Dit jaar staat van Gerwen voor de derde keer in de finale en gaat zodoende op jacht naar zijn derde titel in Dublin. In 2012 won de Brabander met 6-4 van en het vorig jaar was hij met 5-3 te sterk voor James Wade.

Michael van Gerwen is de enige Nederlander die het toernooi in Dublin wist te winnen. Roland Scholten en Raymond van Barneveld wisten in het verleden de finale te halen (Barney 2x) maar niet te winnen. The Power is recordhouder met 11 World Grand Prix titels. Dit jaar wist Vincent van der Voort een stokje te steken voor Taylor's 12e titel. Van der Voort won in de eerste ronde met 2-0 van de grootmeester. Helaas viel het doek in de kwartfinale voor The Dutch Destroyer. De man uit Purmerend lag op koers om de ontmoeting met Suljovic te winnen. De Nederlander won vol overtuiging de eerste set waarna hij op een 2-0 voorsprong kwam in de tweede set maar na 12 set darts niet meer in zijn ritme wist te komen.

Jelle Klaasen kwam eveneens tot de kwartfinale waar hij Mark Webster trof. The Cobra vocht zich terug tot 2-2 in sets, in de beslissende set kwam het tot 2-2 in legs waarna Webster de eindsprint in wist te zetten en Klaasen achterbleef.

De finale van de World Grand Prix 2015 was een spannende partij, waarin voor het eerst in de geschiedenis van de World Grand Prix een beslissende set nodig was om de kampioen bekend te maken. Michael van Gerwen had het publiek niet bepaald aan zijn zijde. Robert Thornton was zeer duidelijk erg blij met zijn winst in Dublin na negen sets.

Halve finales:
Robert Thornton - Mensur Suljovic 4-2
Michael van Gerwen -Mark Webster 4-1

Verslag van de finale:
Michael van Gerwen (96,79) v Robert Thornton (90,79) 4-5 (3-0, 2-3, 2-3, 3-0, 1-3, 3-0, 2-3, 3-1, 1-3)
Michael weet direct een break te forceren. Michael pakt de openingsset, die door Thornton begonnen is, met 3-0. Michael mist 48 om zijn vierde leg op rij te winnen en ziet Thornton profiteren door via een 40-finish Michael te breken. Thornton finisht 76 om 2-0 voor te komen in de tweede set. Michael finisht 101 om er een beslissende leg uit te slepen in de tweede set. Thornton was in deze belangrijke leg zes pijlen op weg om de eerste speler te worden, die twee negen darters wist te gooien tijdens de World Grand Prix, maar de Schot wist alsnog de leg en daarmee de set te pakken.
Michael finisht 89 om ervoor te zorgen dat ook in de derde set degene die de openingsleg begint deze niet winnend weet af te sluiten. Thornton breekt direct terug met een 101-finish voor een 12-darter. Michael finisht 68 voor de derde break op rij. Ondanks wat gemiste legdarts maakt Thornton er 2-2 van en mag gooien voor de derde set. Thornton is in de vijfde leg de enige die zijn eigen leg houdt, wat hem direct de setwinst oplevert.
Michael gooit 104 uit om 1-0 voor te komen in de vierde set. Michael wint de vierde set met 3-0.
Thornton komt op 2-1 voor in de vijfde set door 54 te finishen. Thornton komt op 3-2 in sets door 56 te finishen in de vierde leg.
Michael pakt de zesde set met 3-0 door een 96-finish in de laatste leg van de set.
Michael weet Thornton in de openingsleg van de zevende set te breken. Michael mist een 8-finish om de zevende set binnen te hengelen en ziet Thornton dit afstraffen door 118 te finishen en er een beslissende leg uitslepen. Michael mist 80 om de zevende set te winnen en wederom profiteert Thornton. Ditmaal via een 74-finish.
Michael wint de achtste set met 3-1, waardoor de World Grand Prix 2015 de eerste editie van de World Grand Prix is waarin een beslissende set nodig was voordat bekend werd wie zich tot kampioen mag kronen.
Thornton finisht 90 om 1-0 voor te komen in de beslissende set. Michael mist drie legdarts om op 2-1 te komen in de negende set en Thornton straft dit af door 48 te finishen. Thornton pakt de beslissende set met 3-1.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws