Paul Nicholson hoopt op nieuwe start tijdens World Series in Australië PDC
PDC

Paul Nicholson hoopt op nieuwe start tijdens World Series in Australië

Paul Nicholson hoopt op nieuwe start tijdens World Series in Australië

Van vrijdag tot en met zondag is Paul Nicholson één van de Australiërs die voor thuispubliek in actie komt op de Perth Darts Masters. Na Perth vertrekt Nicholson naar Sydney voor het laatste World Series of Darts evenement. Nicholson die een niet al te beste periode kent, hoopt de toernooien in Australië te kunnen gebruiken voor de lancering van een sterke tweede helft van 2014. Hij hoopt tijdens de toernooien in Australië een frisse nieuwe start te maken en weer constant te worden.

Nicholson kent een carrière met ups en downs.Voordat de karakteristieke speler zich bij de PDC aansloot, kende hij een sterk jaar in Australië. Hij won in 2008 maar liefst vijftien toernooien, werd de nummer één van Australië en wist zich daarmee te plaatsen voor de Grand Slam of Darts. Zijn carrière kwam hierna in een stroomversnelling. Hij wist zich door middel van de DPA rankings te plaatsen voor het PDC wereldkampioenschap.

Na een teleurstellend WK 2010 wist hij zijn eerste en tot nu toe enige televisietoernooi te winnen, namelijk de Players Championship Finals. The Asset won ook nog drie vloertoernooien in 2011 en wist een plek in de top 16 van de wereldranglijst op te eisen. Vanaf mei 2013 kon hij echter geen ranking finale meer bereiken. Vanwege zijn mindere prestaties maakte hij het afgelopen jaar een vrije val uit de top 16.

Op de afgelopen World Matchplay liet Nicholson weer enige vorm zien. In een eerste ronde kraker tegen Robert Thornton trok hij aan het langste eind en verloor in de volgende ronde maar nipt van Wes Newton. Voorafgaand aan zijn optredens in Australië gaf Nicholson aan een nieuwe start te willen maken.

'Ik ben niet constant geweest maar ik heb het gevoel dat het weer goed zit met mijn vorm. Momenteel ben ik op zoek naar wat regelmaat. Als alles op zijn plek valt, kan ik mijn oude vorm herpakken. Buiten de camera's en buiten het circuit is er veel werk in gestoken. Ik denk dat het zijn vruchten zal afwerpen. Dit seizoen heb ik enige vorm laten zien maar met mijn nieuwe materiaal zal ik constant moeten worden'.

'Ik kijk vooruit vervolgt de huidige nummer 22 van de wereld. Na een mindere periode, zoals ik die in de afgelopen maanden heb gehad, moet je op gegeven moment terugkomen. Ik heb vertrouwen in mijn kwaliteiten en ik heb het gevoel dat er iets zit aan te komen. Ik heb de potentie en hopelijk zullen mensen in de komende maanden het beste van mij zien'.

Paul Nicholson betreedt de Perth Darts Masters als geplaatste speler. Nicholson was aanvankelijk een ongeplaatste speler maar aangezien Adrian Lewis de World Series of Darts evenementen laat schieten, mag The Asset dit toernooi als geplaatste speler betreden. Op de Sydney Darts Masters is Nicholson niet geplaatst.

In de eerste ronde van de Perth Darts Masters treft hij landgenoot en qualifier Shane Tichowitsch die al geruime tijd in actie komt op het Australisch circuit en tot nu toe twee keer op het PDC WK heeft gespeeld. Nicholson en Tichowitsch hebben in het verleden al een aantal keer samen aan de oche gestaan. De landgenoten hebben de eer om de allereerste Perth Darts Masters te openen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws