PC 14 "Sterke Wattimena strandt ook dag 2 bij de L4", Wright wint PDC
PDC

PC 14 "Sterke Wattimena strandt ook dag 2 bij de L4", Wright wint

In het Engelse Wigan is de 14e players championship gehouden. Elk weekend worden er twee players championship toernooien gehouden, vandaag dus PC14 van de 22 PC toernooien. Het Pro Tour seizoen bestaat uit 6 UK Open Qualifiers, 13 European Tour toernooien en 22 players championship toernooien. Dit jaar wist Michael van Gerwen vier PC titels op zijn naam te schrijven, dit weekend is MvG er niet bij gezien hij met zijn gezin geniet van vakantie. Naast Van Gerwen wist ook Jeffrey de Zwaan een event te winnen. Tijdens PC 10 was de Zwaan met 6-5 te sterk voor Jonny Clayton.

Tijdens players championship 13 verspeelde Jermaine Wattimena zaterdag verschillende wedstrijdpijlen om zich te plaatsen voor de finale. The Machine Gun verloor bij de laatste vier van Ian White met 6-5. Zondag wist de Nederlander wederom af te haken in de halve finale. Wattimena speelde een sterk weekend, The Machine Gun was in de halve finale tegen Peter Wright de betere. In de achtste leg miste de Nederlander een klein kansje welke direct werd afgestraft door Snake Bite. In de beslissende leg stond Wattimena op 80 te wachten toen de nummer twee van de wereld zijn kracht liet zien en 161 uitgooide voor de winst.

Rob Cross wist na het winnen van zijn eerste PDC toernooi na het WK wederom de finale te halen. Voltage kwam 5-1 achter tegen de nummer twee van de wereld maar vocht zich terug tot 5-4. Cross kon in de tiende leg geen vuist maken waardoor Peter Wright zijn eerste PC titel van 2018 wist te pakken. Vorig jaar wist de Schot ook slechts één titel tijdens de Players Championship tour te pakken, tijdens tour 11 won Wright in Milton Keynes.

Hieronder de resultaten van de Nederlanders en Belgen, vanaf de laatste 16 alle uitslagen.