PC 4: Anderson pakt 'de dubbel' in het weekend, De Zwaan runner-up PDC
PDC

PC 4: Anderson pakt 'de dubbel' in het weekend, De Zwaan runner-up

PC 4: Anderson pakt 'de dubbel' in het weekend, De Zwaan runner-up

Het Players Championship weekend in Barnsley werd zondag voortgezet met de Players Championship vier. Ook op de vierde Players Championship ging Gary Anderson er met de titel en de hoofdprijs van 10.000 vandoor. Hiermee pakt de Schot de dubbele toernooizege in het weekend. Zaterdag won namelijk ook de derde Players Championship van het jaar, ten koste van landgenoot Peter Wright die op een oorwassing werd getrakteerd. Anderson pakt tevens zijn derde titel binnen een week. De vorige week sleepte hij zijn eerste UK Open titel in de wacht.

In de finale van zondag was de kersverse UK Open kampioen met 6-2 te sterk voor de Nederlander Jeffrey de Zwaan. Voor de tweede keer binnen een maand stonden Anderson en De Zwaan in een finale tegenover elkaar. Op de UK Open Qualifier 4 stonden de heren ook in de finale, ook die finale werd met 6-2 gewonnen door de tweevoudig wereldkampioen.
Ook in het eerste Players Championship van het jaar werd 'de dubbele' zege geboekt. In dat weekend won Michael van Gerwen zowel de eerste als tweede Players Championship. Dit weekend was Michael van Gerwen, net als Raymond van Barneveld, niet van de partij in Barnsley.

Uiteraard bevonden zich onder meer Nederlanders en Belgen in het strijdtoneel. Naast Jeffrey de Zwaan bereikte ook Jan Dekker de kwartfinale. Dekker trof De Zwaan bij de laatste acht en moest daar zijn meerdere erkennen in de latere runner-up. Jimmy Hendriks, Jeffrey de Graaf en de Belg Dimitri van den Bergh kwamen tot de derde ronde. Voor Danny Noppert, Jermaine Wattimena, Christian Kist, Jelle Klaasen en Kim Huybrechts zat er niet meer in dan een plek in ronde twee. De overige Nederlanders en Ronny Huybrechts speelden slechts één partij.

Het deelnemersveld op de Players Championship bestaat uit 128 deelnemers die in bezit zijn van een tourkaart. Indien niet alle 128 tourkaart houders zich voor een Players Championship hebben ingeschreven, mogen spelers van de Challenge Tour Order of Merit het deelnemersveld aanvullen. De uitnodigingen geschieden op basis van de volgorde op de Challenge Tour Order of Merit.

De partijen worden gespeeld over best of 11 legs. Uitslagen van de Nederlanders en Belgen zijn hieronder te zien. Vanaf de laatste 16 alle uitslagen. Voor alle uitslagen zie deze link. Enkele partijen zijn live te zien via de betaalde stream van PDC.tv of via de Facebook pagina van de PDC.

Eerste ronde
Danny Noppert 6-2
Peter Wright

Rowby-John Rodriguez 6-1 Ronny Huybrechts

Kevin Painter 6-5 Steve West

Ross Smith 6-4 Benito van de Pas

Jan Dekker 6-1 Sven Groen

Dimitri van den Bergh 6-4 Steve Beaton

Jeffrey de Zwaan 6-5 Vincent van der Voort

Jermaine Wattimena 6-1 Mark Frost

Christian Kist 6-5 Martin Schindler

Jimmy Hendriks 6-3 Aden Kirk

Wayne Jones 6-2 Mario Robbe

Jeffrey de Graaf 6-5 James Wade

Jelle Klaasen 6-1 Vincent Kamphuis

Kim Huybrechts 6-1 Devon Petersen

Zoran Lerchbacher 6-3 Ron Meulenkamp

Tweede ronde
Rowby-John Rodriguez 6-1 Danny Noppert

Jan Dekker 6-0 Ross Smith

Dimitri Van den Bergh 6-3 Jamie Lewis

Jeffrey de Zwaan 6-2 John Part

Josh Payne 6-5 Jermaine Wattimena

Jimmy Hendriks 6-4 Christian Kist

Jeffrey de Graaf 6-2 Kirk Shepherd

Bradley Brooks 6-4 Jelle Klaasen

Derde ronde

Jan Dekker 6-4 Dimitri Van den Bergh

Jeffrey de Zwaan 6-5 Matthew Edgar

Adam Hunt 6-1 Jimmy Hendriks

Vierde ronde/Laatste 16
Jan Dekker 6-5 Rowby-John Rodriguez

Jeffrey de Zwaan 6-4 Alan Tabern

Jamie Caven 6-5 Luke Woodhouse

Adrian Lewis 6-3 Josh Payne

Stephen Bunting 6-0 Adam Hunt

Dave Chisnall 6-0 Ricky Evans

Gary Anderson 6-1 Rhys Griffin

Jeffrey de Zwaan 6-1 Jan Dekker

Adrian Lewis 6-2 Jamie Caven

Dave Chisnall 6-3 Stephen Bunting

Jeffrey de Zwaan 6-5 Adrian Lewis

Gary Anderson 6-1 Dave Chisnall

Finale
Gary Anderson 6-2 Jeffrey de Zwaan
Anderson pakt de openingsleg met d12. De Nederlander maar liefst zes dubbels, Anderson kan profiteren met d1 en zijn voorsprong verdubbelen. De Zwaan gooit zijn negentiende (!) 180 van de dag maar kan niet voorkomen dat zijn tegenstander 3-0 laat noteren via een 82 finish. In leg 4 is het Anderson die zes dubbels mist. The Black Cobra kan profiteren en zijn eerste leg pakken. Met o.a. zijn eerste 180 en d5 wordt het 4-1 voor de Schot. Na een 11-darter is The Flying Scotsman een leg verwijderd van zijn dubbele toernooi zege in het weekend. De Zwaan verlengt de partij met d10. In de volgende leg verzekert The Flying Scotsman zich van 'the weekend double'.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws