Michael van Gerwen pakt derde PC van het jaar in Milton Keynes PDC
PDC

Michael van Gerwen pakt derde PC van het jaar in Milton Keynes

Michael van Gerwen pakt derde PC van het jaar in Milton Keynes

Spelers hebben slechte weersomstandigheden getrotseerd voor de Players Championship 5 en stonden gewoon aan de oche in de Arena MK in Milton Keynes. Ook Nederlanders en Belgen waren uiteraard van de partij. Onder meer Michael van Gerwen die 'de dubbel' pakte in het eerste Players Championship weekend van het jaar maar afwezig was op Players Championship 3 en 4. Raymond van Barneveld heeft de Players Championship wederom laten schieten.

Michael van Gerwen meldde zich zaterdag weer op de Players Championship en dat hebben spelers geweten. De nummer één van de wereld eiste ook de vijfde Players Championship van 2018 op en won hiermee zijn derde Players Championship van het jaar. Met winst op onder meer de Nederlanders Jeffrey de Zwaan (2e ronde, 6-3) en Jimmy Hendriks (laatste 16, 6-2) en tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson, stevende Mighty Mike af op de finale. De Brabander begon zijn eerste partij met een nipte zege (6-5) op de snelle Ricky Evans, in de derde ronde was hij met 6-3 te sterk voor voormalig jeugd wereldkampioen Keegan Brown. Meervoudig major winnaar James Wade werd in de halve finale met 6-2 verslagen. In de finale gunde hij Chris Dobey slechts twee legs.

Maar liefst 27 wedstrijden was Gary Anderson niet te stoppen, inclusief de 'dubbele winst' die hij pakte in het tweede Players Championship weekend. Toen hij de Brabantse sloopkogel op zijn pad kreeg, kwam er een eind aan de ongeslagen reeks. Van Gerwen versloeg de Schot met 6-1 in de kwartfinale terwijl The Flying Scotsman in die partij een gemiddelde van 107.9 boekte. Mighty Mike finishte de wedstrijd in stijl met een 118 finish via dubbel zeven.
Jeffrey de Zwaan schopte het tot de finale op de vierde Players Championship van het jaar maar stuitte zaterdag in de tweede ronde op de latere winnaar, in wie hij zijn meerdere moest erkennen.

Na Michael van Gerwen was Jimmy Hendriks de beste Nederlander. Deze heren troffen elkaar echter in een oranje onderonsje in de vierde ronde cq laatste 16. Jeffrey de Graaf, Jelle Klaasen, Jermaine Wattimena, Vincent Kamphuis, Ron Meulenkamp, Steve West en de Belg Ronny Huybrechts verloren in ronde drie. Naast Jeffrey de Zwaan, sneuvelden ook Christian Kist en de Belgen Dimitri van den Bergh en Davy van Baelen in de tweede ronde. Voor de overige Nederlanders en Kim Huybrechts was het na de eerste ronde over en uit.

Het deelnemersveld op de Players Championship bestaat uit 128 deelnemers die in bezit zijn van een tourkaart. Indien niet alle 128 tourkaart houders zich voor een Players Championship hebben ingeschreven, mogen spelers van de Challenge Tour Order of Merit het deelnemersveld aanvullen. De uitnodigingen geschieden op basis van de volgorde op de Challenge Tour Order of Merit.

De partijen worden gespeeld over best of 11 legs. Uitslagen van de Nederlanders en Belgen zijn hieronder te zien. Vanaf de laatste 16 alle uitslagen. Voor alle uitslagen zie deze link. Enkele partijen zijn live te zien via de betaalde stream van PDC.tv, via de Facebook pagina van de PDC en via tv.dartconnect.com.

Michael van Gerwen 6-5 Ricky Evans

Jeffrey de Zwaan 6-5 Adam Hunt

Jimmy Hendriks 6-5 Maik Langendorf

Davy van Baelen 6-4 Arron Monk

Max Hopp 6-4 Kim Huybrechts

Jeffrey de Graaf 6-1 Jan Dekker

Ronny Huybrechts 6-1 Robert Thornton

Christian Kist 6-3 Dawson Murschell

Jelle Klaasen 6-4 Joe Murnan

Terry Jenkins 6-4 Benito van de Pas

Jermaine Wattimena 6-2 Jason Cullen

Dimitri van den Bergh 6-1 Martin Schindler

Darren Webster 6-5 Dirk van Duijvenbode

Ian White 6-5 Mario Robbe

Steve West 6-2 Alan Norris

Jarred Cole 6-1 Sven Groen

Peter Jacques 6-4 Vincent van der Voort

Richie Burnett 6-4 Danny Noppert

Vincent Kamphuis 6-3 Ryan Meikle

Michael van Gerwen 6-3 Jeffrey de Zwaan

Jimmy Hendriks 6-3 Kyle Anderson

Gary Anderson 6-0 Davy van Baelen

Jeffrey de Graaf 6-1 Max Hopp

Ronny Huybrechts 6-3 Christian Kist

Jelle Klaasen 6-5 Kirk Shepherd

Jermaine Wattimena 6-4 Dimitri van den Bergh

Vincent Kamphuis 6-4 Justin Pipe

Ron Meulenkamp 6-3 Jonny Clayton

Derde ronde

Michael van Gerwen 6-3 Keegan Brown

Jimmy Hendriks 6-5 Paul Nicholson

Mensur Suljovic 6-5 Ronny Huybrechts

Brendan Dolan 6-1 Jermaine Wattimena

Alan Tabern 6-2 Vincent Kamphuis

Michael van Gerwen 6-2 Jimmy Hendriks

Gary Anderson 6-2 Cameron Menzies

Mensur Suljovic 6-5 Terry Jenkins

James Wade 6-4 Wayne Jones

Gabriel Clemens 6-4 Brendan Dolan

Chris Dobey 6-4 Stephen Burton

William O'Connor 6-4 Matthew Edgar

Ryan Searle 6-1 Alan Tabern

Kwartfinales

Michael van Gerwen 6-1 Gary Anderson

James Wade 6-3 Mensur Suljovic

Chris Dobey 6-2 Gabriel Clemens

Michael van Gerwen 6-2 James Wade

Chris Dobey 6-5 Ryan Searle

Finale

Michael van Gerwen 6-2 Chris Dobey



Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws