PC 7: Smith pakt 2e titel in 2018 tegen Lewis, De Zwaan semi PDC
PDC

PC 7: Smith pakt 2e titel in 2018 tegen Lewis, De Zwaan semi

PC 7: Smith pakt 2e titel in 2018 tegen Lewis, De Zwaan semi

In dit weekend wordt bij de PDC de Players Championship 7 en 8 gespeeld op respectievelijk zaterdag en zondag. Uiteraard wordt er tijdens deze vloertoernooien ook stilgestaan bij het overlijden van Eric Bristow. Voor aanvang van de Players Championship 7 stonden alle

De in bloedvorm zijnde Michael Smith heeft ook op dit vloertoernooi van zich doen spreken. De man uit St. Helen's pakte zijn tweede titel in 2018 na een 6-2 zege op tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis. Hiermee zet Bully Boy zijn uitstekende Premier League vorm voort. Op weg naar zijn tweede titel in 2018 (Smith won ook de Uk Open Qualifier 3) won Smith ook nog van Gary Eastwood (6-3), Jermaine Wattimena (6-5), Kyle Anderson (6-0), James Wilson (6-4) en Dave Chisnall (6-5). Deze Players Championship titel van Michael Smith is de eerste in ruim zes jaar tijd. Zijn laatste Players Championship titel dateert januari 2012 in Spanje.

Tal van Nederlanders verschenen aan de oche in de Barnsley Metrodome. De Belgen Kim en Ronny Huybrechts en Dimitri van den Bergh hebben ook de reis naar Barnsley gemaakt. Zoals eerder vermeld, is Michael van Gerwen in dit weekend niet van de partij. Jeffrey de Zwaan was de beste aan de zijde van de Nederlanders. Hij bereikte de semi, eerder op de dag won de Zwaan op overtuigende wijze van landgenoot Benito van de Pas. In de halve finale verloor De Zwaan van de latere runner-up Adrian Lewis.

Vincent Kamphuis, Jan Dekker Jermaine Wattimena, Ron Meulenkamp kwamen tot de derde ronde. Dekker verloor in deze ronde van Jeffrey de Zwaan, Wattimena verloor nipt van de latere winnaar. Ook Kim Huybrechts strandde in ronde drie, hiermee was The Hurricane de beste Belg van de dag. Naast Benito van de Pas, sneuvelden ook Vincent van der Voort en Jimmy Hendriks in ronde twee. Voor onder meer Raymond van Barneveld en Jelle Klaasen was het na de eerste ronde al voorbij.

Nathan Aspinall produceerde een 9-darter in zijn tweede ronde partij tegen Alan Norris. Aspinall won de partij vervolgens met 6-2. Bij de laatste 16 verloor hij van de latere runner-up Adrian Lewis.

Het deelnemersveld op de Players Championship bestaat uit 128 deelnemers die in bezit zijn van een tourkaart. Indien niet alle 128 tourkaart houders zich voor een Players Championship hebben ingeschreven, mogen spelers van de Challenge Tour Order of Merit het deelnemersveld aanvullen. De uitnodigingen geschieden op basis van de volgorde op de Challenge Tour Order of Merit.

De partijen worden gespeeld over best of 11 legs. Uitslagen van de Nederlanders en Belgen zijn hieronder te zien. Vanaf de laatste 16 alle uitslagen. Voor alle uitslagen zie deze link. PDC tv abonnees kunnen enkele partijen live zien via deze stream. De partijen kunnen ook gevolgd worden via tv.dartconnect.com.

Laatste 128

Arron Monk 6-2 Steve West

Vincent Kamphuis 6-4 Jim Brown

Adrian Lewis 6-3 Raymond van Barneveld

Kim Huybrechts 6-4 Matthew Edgar

Robert Thornton 6-2 Danny Noppert

Jan Dekker 6-4 Jelle Klaasen

Benito van de Pas 6-3 Jose Justicia

Jeffrey de Zwaan 6-5 Jarred Cole

Gary Eastwood 6-5 Jeffrey de Graaf

Jermaine Wattimena 6-3 Ted Evetts

Prakash Jiwa 6-4 Dimitri van den Bergh

Kyle Anderson 6-5 Christian Kist

Rowby-John Rodriguez 6-3 Mario Robbe

Vincent van der Voort 6-1 John Davey

Jimmy Hendriks 6-5 Simon Whitlock

Michael Barnard 6-3 Sven Groen

Ron Meulenkamp 6-1 Chris Quantock

Cristo Reyes 6-1 Ronny Huybrechts

Laatste 64
Vincent Kamphuis
6 | 4 Jonny Clayton

Kim Huybrechts 6 | 1 Darren Johnson

Jan Dekker 6 | 5 Ricky Evans

Jeffrey de Zwaan 6 | 0 Benito van de Pas

Jermaine Wattimena 6 | 4 Prakash Jiwa

Ryan Joyce 6-2 Vincent van der Voort

Michael Barnard 6 | 4 Jimmy Hendriks

Stephen Bunting 6-4 Vincent Kamphuis

Nathan Aspinall 6-3 Kim Huybrechts

Jeffrey de Zwaan 6-5 Jan Dekker

Michael Smith 6-5 Jermaine Wattimena

Stephen Bunting 6-4 Peter Wright

Adrian Lewis 6-3 Nathan Aspinall

Jeffrey de Zwaan 6-5 Robert Thornton

Max Hopp 6-4 Daryl Gurney

Michael Smith 6-0 Kyle Anderson

James Wilson 6-4 Ryan Joyce

Dave Chisnall 6-0 Chris Dobey

Adrian Lewis 6-3 Stephen Bunting

Jeffrey de Zwaan 6-5 Max Hopp

Michael Smith 6-4 James Wilson

Dave Chisnall 6-2 John Henderson


Halve finales

Adrian Lewis 6-3 Jeffrey de Zwaan

Michael Smith 6-5 Dave Chisnall

Finale
Michael Smith 6-2 Lewis





Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws