Mansell wint 1e PDC titel op PC 8, Lewis verliest in 2e finale op rij PDC
PDC

Mansell wint 1e PDC titel op PC 8, Lewis verliest in 2e finale op rij

Mansell wint 1e PDC titel op PC 8, Lewis verliest in 2e finale op rij

Het Players Championship weekend in Barnsley werd zondag voortgezet met de Players Championship acht. 128 spelers gingen wederom op jacht naar de hoofdprijs ad 10.000 pond. Mickey Mansell is de 'verrassende' winnaar geworden van de achtste Players Championship van het jaar. De Noord-Ier was in de finale met 6-4 te sterk voor Adrian Lewis die voor de tweede keer op rij verloor in de finale van de Players Championship.

Zaterdag was de Players Championship zeven een prooi voor de in bloedvorm zijnde Michael Smith. Tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis werd de runner-up na een 2-6 nederlaag. Jeffrey de Zwaan was met een plek in de halve finale de beste Nederlander van de dag.

Mickey pakt hiermee zijn allereerste PDC titel. In 2010 bereikte Mansell de finale op een Players Championship in Ierland. Op de World Cup of Darts 2014 kwam Mansell ook tot de laatste vier, samen met koppelpartner Brendan Dolan. Mansell heeft ook een 9-darter op zijn naam staan, deze gooide hij op de German Darts Grand Prix 2017. Voor het winnen van de Players Championship krijgt de Noord-Ier 10.000 pond op zijn conto en op de ranglijsten gestort. Op weg naar zijn eerste PDC titel won Mansell ook nog van Kim Huybrechts (6-0), Gary Eastwood (6-0), Alan Norris (6-1), Robert Thornton (6-0), Gerwyn Price (6-3) en Josh Payne (6-3).

Ook Nederlanders en Belgen verschenen weer aan de oche in de Barnsley Metrodome. Raymond van Barneveld, die twee eerste ronde nederlagen op rij leed op de UK Qualier en PC 7, bereikte zondag de laatste 16. Ook landgenoot Mario kwam tot de vierde ronde, zijn beste resultaat tot nu toe op de Players Championship sinds hij in januari een tourkaart won. Danny Noppert verloor in de derde ronde. Vincent van der Voort, Jimmy Henderiks, Christian Kist en Dimitri van den Bergh strandden allen bij de laatste 64. Laatstgenoemde was dan ook de beste Belg van de dag. Kim Huybrechts kwam niet verder dan de eerste ronde waar hij een oorwassing kreeg van de latere winnaar. Ook broer Ronny kwam niet verder dan de eerste ronde, dit geldt ook voor de overige Nederlanders.

Naast onder meer Michael van Gerwen, ontbrak een andere grote naam op de Players Championship acht. Rob Cross was genoodzaakt dit vloertoernooi te laten schieten. De regerend wereldkampioen voelt zich niet lekker. Hij heeft de hele nacht de slaap niet kunnen vatten, mogelijk iets opgelopen. Zaterdag kwam Cross tot de laatste 32. Cross werd op de Players Championship acht vervangen door Challenge Tour deelnemer Adam Huckvale.

Het deelnemersveld op de Players Championship bestaat uit 128 deelnemers die in bezit zijn van een tourkaart. Indien niet alle 128 tourkaart houders zich voor een Players Championship hebben ingeschreven, mogen spelers van de Challenge Tour Order of Merit het deelnemersveld aanvullen. De uitnodigingen geschieden op basis van de volgorde op de Challenge Tour Order of Merit.

De partijen worden gespeeld over best of 11 legs. Uitslagen van de Nederlanders en Belgen zijn hieronder te zien. Vanaf de laatste 16 alle uitslagen. Voor alle uitslagen zie deze link. PDC tv abonnees kunnen enkele partijen live zien via deze stream. De partijen kunnen ook gevolgd worden via tv.dartconnect.com.

Laatste 128

Raymond van Barneveld 6-1 James Richardson

Steve West 6-3 Joe Murnan

Simon Preston 6-3 Jeffrey de Graaf

Vincent van der Voort 6-0 John Davey

Benito van de Pas 6-4 Steve Hine

Dave Chisnall 6-1 Jan Dekker

Mario Robbe 6-3 Mick McGowan

Devon Petersen 6-4 Ronny Huybrechts

Dimitri Van den Bergh 6-1 Maik Langendorf

Jimmy Hendriks 6-3 Paul Rowley

Stephen Bunting 6-0 Ron Meulenkamp

Adrian Lewis 6-2 Jeffrey de Zwaan

Michael Smith 6-1 Vincent Kamphuis

Danny Noppert 6-2 Simon Stevenson

Robbie Green 6-5 Dirk van Duijvenbode

Mickey Mansell 6-0 Kim Huybrechts

Alan Norris 6-4 Sven Groen

Ritchie Edhouse 6-5 Jermaine Wattimena

Raymond van Barneveld 6-4 Peter Wright

Steve West 6-4 Simon Preston

Michael Barnard 6-4 Vincent van der Voort

Ryan Joyce 6-1 Benito van de Pas

Mario Robbe 6-3 Dave Chisnall

Joe Cullen 6-4 Dimitri Van den Bergh

Keegan Brown 6-5 Jimmy Hendriks

Danny Noppert 6-4 James Wade

Raymond van Barneveld 6-5 Steve West

Mario Robbe 6-5 Devon Petersen

Mark Webster 6-3 Raymond van Barneveld

Simon Whitlock 6-3 Ryan Joyce

James Wilson 6-5 Mario Robbe

Adrian Lewis 6-4 Keegan Brown

Gerwyn Price 6-4 Jamie Lewis

Mickey Mansell 6-0 Robert Thornton

Josh Payne 6-3 Max Hopp

Simon Whitlock 6-3 Mark Webster

Adrian Lewis 6-2 James Wilson

Mickey Mansell 6-3 Gerwyn Price

Adrian Lewis 6-1 Simon Whitlock

Mickey Mansell 6-3 Josh Payne

Finale

Mickey Mansell 6-4 Adrian Lewis


Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws