Van Gerwen wint Players Championship Finals en pakt 25e titel dit jaar PDC
PDC

Van Gerwen wint Players Championship Finals en pakt 25e titel dit jaar

Van Gerwen wint Players Championship Finals en pakt 25e titel dit jaar

Wie wint de Players Championship Finals 2016? Dat was de vraag voorafgaand aan deze avond. Van Gerwen zou het in de halve finale heel spannend maken door maar liefst 0-6 achter te komen tegen Webster. Hij wist dit echter zeer knap om te draaien in een 11-8 overwinning waarna in de finale met 11-3 overtuigend werd gewonnen van Dave Chisnall. Hiermee behaalde hij alweer zijn 25e titel in één jaar tijd, een record.

Daarnaast wist Van Gerwen met 108,34 gemiddeld in de finale het hoogste gemiddelde ooit te gooien in de finale van een Players Championship Finals.

Ook werd de finale van het PDC WK jeugd gespeeld. Deze ging tussen Berry van Peer en Corey Cabdy en het verslag hiervan is hier te bekijken.

Halve finale
Michael van Gerwen (94,59) - Darren Webster (89,45) 11-8
Webster weet op een voorsprong van maar liefst 6-0 te komen en verrast daarmee vriend en vijand. Maar Van Gerwen hersteld zich laat maar toch tijdig. De Nederlander weet enkele belangrijke 180-ers te gooien om zich terug in de partij te vechten. Bij een tussenstand van 10-8 in het voordeel van Mighty Mike gooit de Brabander een 144-finish om de partij te besluiten.

Peter Wright (98,06) v Dave Chisnall (101,44) 8-11
Chisnall nam al vroeg in de partij het initiatief en hij wist weg te lopen naar een comfortabele 8-2 voorsprong, maar hij zag Wright terugkomen in de partij en naderde tot slechts 2 legs verschil. Hij deed dit door o.a. een 127-finish en een 101-finish te gooien. Bij een stand van 10-8 wist Chisnall, die op dat moment al meerdere matchdarts had gemist, de dubbel te vinden en plaatst zich daarmee voor de finale waarin hij het zal gaan opnemen tegen Michael van Gerwen.

Finale
Michael van Gerwen (108,34) - Dave Chisnall (99,24) 11-3
In de halve finale kwam de Nederlander op een 0-6 achterstand maar in de finale liet hij zich niet verrassen. Hij nam de leiding en gaf deze geen moment meer af. In de derde leg wist Chisnall een 121-finish te gooien en maakte er zo 1-2 van op dat moment maar een bedreiging zou hij niet vormen. Slechts 3 legs waren er aan Chizzy besteed in de finale en Van Gerwen won met 11-3 dan ook zeer overtuigend. Chisnall gaf na afloop aan niet te weten waar hij tegen Van Gerwen aan moet beginnen om hem te kunnen verslaan. Het was voor Van Gerwen de 25e titel in één jaar tijd, een record.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws