PDC DT 19 en 20: Rodriquez en Humphries pakken de titels PDC
PDC

PDC DT 19 en 20: Rodriquez en Humphries pakken de titels

PDC DT 19 en 20: Rodriquez en Humphries pakken de titels

Zondag werd in het Engelse Wigan de negentiende en twintigste PDC Development Tour gespeeld. Hiermee kwam de PDC Development Tour 2017 ten einde. De PDC Development Tour staat open voor de jonge spelers tussen de 16 en 23 jaar met als voorwaarde dat de spelers niet in de top-32 van de PDC Order of Merit mogen staan. Bij ieder toernooi valt er 2.000 pond te verdienen. Van de PDC Development Tour wordt er ook een Order of Merit voor bijgehouden. De nummer één en nummer twee van deze ranglijst verdienen dan een tourcard voor het dartsseizoen 2018/19. Bovendien plaatst de nummer één zich voor het komende PDC WK. De nummers drie t/m acht hebben vrije doorgang tot PDC Qualifing School wat in januari 2018 plaatsvindt.

De Oostenrijker Rowby-John Rodriguez wist tour 19 met 5-4 te winnen van Luke Humphries. Laatstgenoemde wist op de volgende tour wederom de finale te bereiken en in die finale wist hij wel aan het langste eind te trekken (5-3 winst op Jake Jones) en zijn vijfde tour op zijn naam te schrijven. Luke Humphries heeft hierdoor de eerste plek gepakt op de Development Tour Order of Merit en zich zodoende verzekerd van een tourcard voor het seizoen 2018-2019 en Luke Humphries is tevens verzekerd van deelname aan het wereldkampioenschap 2018.

De Belg Brian Raman wist de kwartfinale te halen op Tour 19, de Belg was met 5-2 een maatje te klein vandaag voor Scott Dale. Nederlanders Geert Nentjes en Weseel Nijman hadden de laatste 16 van de 19e tour als eindstation. Nentjes verloor van Dawson Murschell met 4-3 en Rowby-John Rodriguez was met 4-3 te sterk voor Wessel Nijman. De Belg Mike de Decker bereikte de halve finale op Tour 20. Op de 20ste Tour verloor Kevin de Vries in de kwartfinale van Mike de Decker. Mike van Duivenbode verloor van de latere runner-up, ook Wessel Nijman kwam tot de laatste acht.

Dimitri van den Bergh eindigde tweede op de Development Tour Order of Merit, maar de jonge Belg was al in het bezit van een tourcard. België lijkt sowieso de toekomst te hebben, want Kenny Neyens en Mike de Decker, respectievelijk als vierde en zevende geëindigd, mogen, net zoals de als zesde geëindigde Mike van Duivenbode, gratis deelnemen aan de Q-School 2018, indien ze nog geen tourcard hebben. Ditzelfde geldt voor de andere spelers uit de top 8: Adam Hunt, Ted Evetts en Rowby-John Rodriguez.

Development Tour 19


Laatste 16

Dawson Murschell 4-3 Geert Nentjes
Martin Schindler 4-2 Adam Smith-Neale
Luke Humphries 4-2 Zac Sanders
Rusty-Jake Rodriguez 4-3 Ted Evetts
Brian Raman 4-1 Brandon Walsh
Scott Dale 4-3 Lewis Pride
Rowby-John Rodriguez 4-3 Wessel Nijman
Steve Lennon 4-1 Sam Hewson

Kwartfinale

Dawson Murschell 5-2 Martin Schindler
Luke Humphries 5-3 Rusty-Jake Rodriguez
Scott Dale 5-2 Brian Raman
Rowby-John Rodriguez 5-2 Steve Lennon

Halve finale
Luke Humphries 5-2 Dawson Murschell
Rowby-John Rodriguez 5-3 Scott Dale

Finale
Rowby-John Rodriguez 5-4 Luke Humphries

Development Tour 20

Laatste 16
Mike De Decker 4-2 Tom Lonsdale
Kevin De Vries 0-0 Rhys Hayden
Mike van Duivenbode 0-0 Scott Dale
Max Hopp 0-0 Jake Jones
Josh Payne 0-0 Luke Humphries
Adam Hunt 4-3 Corey Cadby
Geert Nentjes 0-0 Ted Evetts
Wessel Nijman 4-3 Andrew Davidson

Kwartfinales
Mike De Decker
5-1 Kevin De Vries
Jake Jones 5-2 Mike van Duivenbode
Luke Humphries 5-1 Adam Hunt
Ted Evetts 5-4 Wessel Nijman

Halve finales

Jake Jones 5-4 Mike De Decker

Luke Humphries 5-2 Ted Evetts

Finale
Luke Humphries 5-3 Jake Jones

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws