PDC introduceert WSoD in Duitsland: German Darts Masters in juli PDC
PDC

PDC introduceert WSoD in Duitsland: German Darts Masters in juli

PDC introduceert WSoD in Duitsland: German Darts Masters in juli

De PDC richt zich steeds meer op Duitsland waar darts mega populair is. PDC voorzitter Barry Hearn gaf op de laatste dag van de Premier League 2017 aan dat er vanaf volgend jaar een Premier League avond in Duitsland georganiseerd zal worden. Nu zal er ook een World Series of Darts evenement plaatsvinden in Duitsland.

De allereerste German Darts Masters, het zevende World Series of Darts evenement, zal op 20 en 21 oktober gespeeld worden in Düsseldorf. Aan dit tweedaagse toernooi zullen zestien spelers deelnemen, bestaande uit acht PDC topspelers en acht lokale spelers. De twee hoogst geplaatste Duitse spelers van de wereldranglijst op 8 augustus, zijn rechtstreeks geplaatst.

De German Darts Masters klinkt bekend bij dartfans aangezien de German Darts Masters op de PDC kalender staat als één van de European Tour toernooien. Hiermee kiest de PDC voor dezelfde naam als die van de European Tour. Op 20 oktober wordt de eerste ronde van het German Darts Masters World Series of Darts gespeeld. De PDC toppers komen dan tegenover een Duitse qualifier te staan. De kwartfinales, halve finales en finale worden vervolgens op 21 oktober afgewerkt.

Duits talent Max Hopp mag in juli zijn debuut maken op de World Series of Darts. De 20-jarige zal dan in Las Vegas deelnemen aan de U.S. Masters. Verdere World Series of Darts evenementen worden georganiseerd in Shanghai, Auckland, Melbourne, Perth.

Vanwege de introductie van de German Darts Masters komt het eerder geplande Pro Tour weekend op 20 en 21 oktober in Barnsley, te vervallen. De nieuwe data zijn:
Maandag 9 oktober - World Series of Darts Finals Qualifier
Dinsdag 10 oktober - Players Championship 21
Woensdag 11 oktober - Players Championship 22

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws