PDC Q School: Jeffrey de Zwaan pakt eerste tourkaart PDC
PDC

PDC Q School: Jeffrey de Zwaan pakt eerste tourkaart

PDC Q School: Jeffrey de Zwaan pakt eerste tourkaart

Vanaf vandaag, donderdag, zal er in Hildesheim en Wigan door meer dan 600 darters gestreden worden om in totaal 33 felbegeerde tourkaarten. Op het moment van schrijven is het zeker dat er op de zogenaamde European Q-School (voor Europeanen, die niet uit het Verenigd Koninkrijk komen, en niet-Europeanen die voor deze Q-School kozen) tourkaarts klaarliggen voor de dagwinnaars. Op de zogenaamde UK Q-School (voor spelers uit het Verenigd Koninkrijk en niet-Europeanen die voor deze Q-School kozen) tourkaarts klaarliggen voor de twee finalisten per dag. Hoe de resterende 21 kaarten verdeeld worden is nog niet helemaal bekend, maar wordt gebaseerd op inschrijving en daardoor zullen er in Hildesheim naar verwachting zo'n 11 tourkaarts te verdienen zijn. Dit zal gebeuren via de zogenaamde Q-School Order of Merit waarvoor iedere dag punten te vergaren zijn door een wedstrijd te winnen in een ronde waarin geen bye zit. De volledige lijsten per Q-School staan onderaan dit artikel.

Uiteraard reizen talrijke Nederlanders en Belgen af. Zo zullen onder andere Mike de Decker, Jeffrey de Zwaan, Vincent Kamphuis, Yordi Meeuwisse, Dirk van Duijvenbode, Berry van Peer proberen weer een tourkaart te bemachtigen, nadat ze die verloren zijn doordat ze buiten de top 64 van de wereld zijn beland. Ook Danny Noppert (die vorig jaar nog de finale van de Lakeside haalde) en voormalig WK deelnemers Ryan de Vreede en Jerry Hendriks zullen strijden om een tourkaart. Verder staan ook Jorgen Aerts, Tokan Ata, Ronald Balfoort, Jeffrey Bekema, Melvin de Fijter, Bjorn Fransen, Mats Gies, Fons Hardeman, Leo Hendriks, Wim Hofsink, Remon Hurrebrink, Chris Iedema, Arjan Konterman, Maik Kuivenhoven, Eddy Merlijn, Mareno Michels, Geert Nentjes, Kenny Neyens, Michael Plooy, Brian Raman, Mario Robbe, Ron Schouten, Henry Smit, Michael Stoeten, Davy van Baelen, Christoff van de Wal, Dick van Dijk, Michael van Dijk, Carlo van Peer, Davyd Venken, Dennis Verhaegen en Wilco Vermeulen op de lijst.

Andere deelnemers aan de European Q-School die bij sommige Dartfreakz wellicht een belletje doen rinkelen zijn: Krzysztof Ratajski, John Michael, Nico Blum, Dennis Nilsson (die een goede indruk maakte op de laatste Lakeside en op de PDC International Darts Open 2017, een van de Euro Tours), Kim Viljanen, Marko Kantele, de Rus Boris Koltsov, de Braziliaan Diogo Portela, Kevin Munch (op het laatste WK nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Adrian Lewis), Tomas Seyler, Nandor Bezzeg, Robert Marijanovic, Rene Eidams, (die het Michael van Gerwen nog lastig maakte op het PDC WK een paar jaar terug), Michael Rosenauer en Ulf Ceder.

In Wigan zullen vele bekende namen strijden voor een tourkaart. Wat te denken van de voormalig nummer een van de PDC Colin Lloyd, die na twee jaar afwezigheid enige tijd geleden al zijn terugkeer aankondigde en de wereldkampioen jeugd van 2016 Corey Cadby. Ook Dean Winstanley, die een jaar rustig aan heeft moeten doen vanwege een blessure, is vastberaden terug te keren op de PDC Pro Tour. Ook zijn er verschillende spelers uit de Top van de BDO die een poging wagen in Wigan om hun toekomst bij de PDC voort te zetten, zoals Tony O'Shea, Darryl Fitton, Jeff Smith, Jamie Hughes, Cameron Menzies en Martin Atkins. Andere deelnemers aan de UK Q-School die bij sommige Dartfreakz wellicht een belletje doen rinkelen zijn: Andy Smith, Wes Newton, Andy Jenkins, Peter Evison, Colin Osborne, Barrie Bates, Dennis Smith, Alan Tabern, Shayne Burgess en andere voormalig wereldkampioenen jeugd Arron Monk (de zoon van Colin Monk, red.) en James Hubbard. Ook verschillende niet-Europeanen zullen afreizen naar Wigan, zoals de getalenteerde Canadees Dawson Murschell, de Japanners Haruki Muramatsu en Keita Ono, Cody Harris uit Nieuw-Zeeland, de Zuid-Afrikanen Nolan Arendse en Warrick Scheffer en Amerikaan David Fatum.

Alle uitslagen van vandaag vind je hieronder.

Laatste 16
Jeffrey de Zwaan 5-2 Davy van Baelen
Robert Marijanovic 5-3 Marko Puls
Kim Viljanen 5-3 Jochen Graudenz
Gabriel Clemens 5-3 Vincent Kamphuis
Danny Noppert 5-2 Stefan Nilles
Krzysztof Ratajski 5-1 Brian Raman
Dirk van Duijvenbode 5-0 Jesus Noguera Perea
Michael Rasztovits 5-1 Michael Rosenauer

Kwartfinale
Jeffrey de Zwaan 5-3 Robert Marijanovic
Gabriel Clemens 5-4 Kim Viljanen
Danny Noppert 5-4 Krzysztof Ratajski
Dirk van Duijvenbode 5-4 Michael Rasztovits

Halve finale
Jeffrey de Zwaan 5-1 Gabriel Clemens
Dirk van Duijvenbode 5-3 Danny Noppert

Finale
Jeffrey de Zwaan 5-4 Dirk van Duijvenbode

Update 16:30 uur: Op de eerste dag is er al direct een tourkaart in handen van een Nederlander. Wie dit opeist is echter nog niet bekend. Op het moment van schrijven staat Jeffrey de Zwaan in de finale en hij zal het opnemen tegen de winnaar van Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode. Eén van deze drie Nederlanders zal zich dus verzekeren van de eerste tourkaart.

Update 18:00 uur: Jeffrey de Zwaan heeft op de eerste dag een Tourkaart weten te bemachtigen. Hij won in de finale met met 5-4 van Dirk van Duijvenbode.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws