PDC WK dag 7: Huybrechts gaat onderuit, Jenkins laat klasse zien PDC
PDC

PDC WK dag 7: Huybrechts gaat onderuit, Jenkins laat klasse zien

PDC WK dag 7: Huybrechts gaat onderuit, Jenkins laat klasse zien

Met een laagje sneeuw wat net te laat kwam voor kerst en de buikjes nog goed gevuld gaan we verder in Ally Pally. Er zijn nog 32 spelers over in Londen, Jermaine Wattimena, Ron Meulenkamp, Christiaan Kist en Ryan de Vreede keren niet terug op dit WK. Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen, Jelle Klaasen, Benito van de Pas en Vincent van der Voort zitten nog in het toernooi. Twee Belgen wisten zich te plaatsen en wisten beide ook de eerste ronde door te komen, Kim Huybrechts won met 3-0 van Michael Mansell en broer Ronny won met de zelfde cijfers van Andy Smith.

Het ging hard vanmiddag in Ally Pally, de eerste twee wedstrijden gingen in een sneltrein vaart naar Thornton en Jenkins. The Bull gaf zelfs geen enkele leg af aan de man from down under Laurence Ryder. Ronny Huybrechts was vandaag niet opgewassen tegen de runner-up van vorig jaar. The Rebel verloor met 4-1 van de kleurrijke Schot Peter Wright.

Alle uitslagen en info over het William Hill World Darts Championship kunt u vinden in ons toernooicenter.

Middagsessie
13.40 uur Robert Thornton v Ronnie Baxter 4-0
15.15 uur Terry Jenkins v Laurence Ryder 4-0
16.45 uur Peter Wright v Ronny Huybrechts 4-1

Robert Thornton (93.78) v Ronnie Baxter (84.48) 4-0 (3-0; 3-2; 3-1; 3-1)
De 53-jarige Rocket weet in de opening niet in zijn spel te komen, met slechts 77.87 gemiddeld ziet de man uit Blackpool de set met 3-0 naar Thornton gaan. De Engelsman begint de tweede set maar de eerste leg gaat meteen naar The Thorn, in de tweede leg krijgt Baxter een kans om terug te breaken en pakt deze voor 1-1. Vervolgens gaan de legs met de darts mee en moet Baxter de vijfde leg binnen zien te houden. Baxter komt echter te laat waardoor de Schot ook de tweede set weet te pakken. De Rocket weet zijn eerste 180-score te noteren maar moet opnieuw de leg aan de Schot afstaan. Thornton mist een 81-finish voor 3-0 in de derde set als de Engelsman na 7 darts eindelijk de dubbel pakt voor 2-1. Het Ally Pally publiek komt in extase als Thornton 2x 180 weet te noteren en ook de 7e triple weet te vinden. De perfecte leg zit er niet in maar met een 10-darter pakt Thornton de set. The Rocket weet nog een 180-score te vinden (zijn tweede) in de vierde set waarna Thornton 161 op de bull mist. Baxter weet via dubbel 16 1-1 te maken maar mist tops ruim voor 1-2 waarna Thornton wel de dubbel pakt en 2-1 voor komt. 70 word gemist door Thornton waardoor Baxter een laatste kans krijgt en deze niet benut. Met de tweede pijl weet Robert Thornton dubbel twintig te vinden voor de overwinning en een plaatst bij de laatste 16 in Londen. In 1988 maakte Baxter zijn TV debuut bij de BDO en in 1991 speelde de Engelsman zijn eerste wereldkampioenschap. Twee finales speelde Baxter bij de BDO, bij de PDC wist the Rocket slechts 2x de laatste acht te halen. Ook zijn 23e WK is geen succes geworden voor de darts veteraan Baxter.

Terry Jenkins (96.45) v Laurence Ryder (86.69) 4-0 (3-0; 3-0; 3-0; 3-0)
Ryder speelde het volledige circuit van de Australian Grand Prix. Hij won vijf evenementen en verloor ook nog eens vijf finales. Hij kwalificeerde zich voor de Perth Darts Masters en de Sydney Darts Masters, beide toernooien verloor hij de eerste ronde van respectievelijk Raymond van Barneveld en Peter Wright. Door zijn prestaties in Australië wist Laurence Ryder zich te plaatsen voor Londen. Tijdens de eerste ronde wist de 47-jarige Ryder voor een sensatie te zorgen door te winnen met 3-2 van Justin Pipe. In de tweede ronde moet de man uit Australië een diepe buiging maken voor Terry Jenkins. Geen enkele leg weet Ryder te winnen van de Engelsman. Jenkins schreef bijna geschiedenis in de tweede set door dubbel 12 te missen om een 9-darts finish te gooien. Jenkins had vervolgens nog vijf darts nodig om uiteindelijk via dubbel drie de leg te pakken. Ook de sets erna gingen naar de sterk spelende Terry jenkins.

Peter Wright (95.52) v Ronny Huybrechts (87.52) 4-1 (3-1; 1-3; 3-0; 3-1; 3-2)
Beide mannen kregen minder tijd dan verwacht door de twee voorgaande wedstrijden. Ruim een uur eerder dan verwacht treden Huybrechts en Wright aan in Ally Pally voor hun tweede ronde wedstrijd. Huybrechts krijgt in de Wright set kansen maar weet deze niet te benutten, met 93.69 gemiddeld gaat de eerste set met 3-1 naar Snake Bite. The Rebel begint de tweede set waarin de eerste drie legs met de darts meegaan. In de vierde leg weet de Belg Wright te breaken en de set met 1-3 te veroveren. Na de pauze weet Wright een mooie 144 te noteren voor de openingsleg, het was weliswaar voor de eigen leg maar geeft Huybrechts wel een linkse directe. Met the Rebel wachtende op 80 weet de in Engeland wonende Schot 121 te finishen voor de break. SnakeBite pakt ook de derde leg waarmee de set binnen is. Met een 104-finish pakt de 49-jarige Belg de eerste leg van de vierde set. Wright behoud zijn eigen leg waarna in leg drie Huybrechts 142 niet uitgooit voor zijn eigen leg. Peter Wright gooit 111 uit voor de break, 2-1 in set vier. Via tops weet Wright ook de leg die hij mocht beginnen binnen te halen waardoor de Belg Huybrechts is zwaar weer komt. Huybrechts kan in de opening van set vijf de Wright leg afsnoepen met een 65-finish. De kleurrijke Wright mist een 160-finish op het ijzer maar weet uiteindelijk de leg wel te pakken voor 1-1. Huybrechts verprutst de leg bijna door vanaf 80 de twintig te missen in de herkansing weet the Rebel wel de leg te pakken om er een beslissende vijfde leg uit te slepen. Dubbel twaalf brengt Wright de overwinning tijdens zijn zesde PDC WK.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws