PDM dag 2: Van Barneveld verslaat Taylor maar is woest op publiek PDC
PDC

PDM dag 2: Van Barneveld verslaat Taylor maar is woest op publiek

PDM dag 2: Van Barneveld verslaat Taylor maar is woest op publiek

Vanaf 13:00 uur Nederlandse tijd ging de Perth Darts Masters verder met de kwartfinales. Een geweldig programma stond ons weer te wachten met als hoogtepunt de klassieker: Phil Taylor tegen Raymond van Barneveld in de derde partij. Het werd wederom een kraker: Van Barneveld kwam op een 3-1 voorsprong en een tijd later op 8-4, maar zag Taylor terug komen tot uiteindelijk 9-9, mede door gemiste dubbels van de Nederlander. In de beslissende leg liet het publiek zich horen tegen de Nederlander, tot woede van Raymond, maar in deze beslissende leg wist hij nog een belangrijke 180 te scoren en mede hierdoor Taylor te verslaan.

De middag werdgeopend door James Wade en Michael Smith. Wade domineerde de wedstrijd en won met 10-5. Als tweede traden Gary Anderson en Simon Whitlock aan. Het begin van de wedstrijd was spannend: Anderson kwam eerst op 3-1 voorsprong maar Whitlock nam de voorsprong over voor 5-4. Anderson schakelde echter een versnelling hoger en won de resterende zes legs op rij om ook met 10-5 te winnen. Als laatste speelden Peter Wright en Daryl Gurney. Ondanks dat Gurney 3-0 voor kwam wist Wright de stand gelijk te brengen, hierna had Gurney toch weer de overhand en wist via sterke scores en dubbels de partij met 10-4 te winnen.

Perth Darts Masters

Kwartfinales (vanaf 13:00 uur NL tijd)
James Wade (101,05) - Michael Smith (97,26) 10-5
The Machine nam al vroeg in de partij het initiatief en nam direct een 3-0 voorsprong. De voorsprong heeft hij ook niet meer uit handen gegeven al kon Smith nog wel leuke darts laten zien. Hij gooide o.a. 6 keer 180 en een 126-finish maar The Machine was hem met o.a. een 140-finish en 5 keer 180 toch de baas. Met 101,05 gemiddeld won Wade de partij met 10-5.

Gary Anderson (102,38) - Simon Whitlock (98,42) 10-5
The Flying Scotsman kwam op een 3-1 voorsprong maar keek niet veel later tegen een 4-5 achterstand aan. Whitlock wist daarbij de vijfde leg op magistrale wijze te winnen door 80 uit te gooien via tweemaal tops. Ondanks de voorsprong van 5-4 voor Whitlock na 9 legs sloeg het vervolgens volledig om. De Schot wist 5 legs op rij te winnen om vervolgens met een 144-finish de zesde leg op rij te winnen en daarmee ook de partij in het slot te gooien.

Phil Taylor (93,75) - Raymond van Barneveld (94,89) 9-10
De Nederlander komt op een 2-0 voorsprong en brengt dit vervolgens naar 3-1. Maar The Power weet de stand terug te brengen naar 3-3. Barney neemt aansluitend een sprint naar 8-4 en daarmee leek de winst binnen. Toch zou het nog een ware kraker worden doordat Taylor terug kwam tot 7-9 en uiteindelijk werd het zelfs 9-9. In een allesbeslissende laatste leg liet het publiek zich ook horen, maar dan niet van hun beste kant. Zodra Van Barneveld op een dubbel stond begonnen ze te fluiten. Barney gooide de partij uit en maakt een wegwerpgebaar richting het publiek omdat hij woest was. Desondanks wint Van Barneveld met 10-9 van The Power.

Peter Wright (99,43) - Daryl Gurney (97,70) 4-10
De eerste drie legs gaan relatief eenvoudig naar Gurney. Wright weet terug te komen naar 3-3, maar Gurney behoudt de voorsprong via een 96 finish. Gurney bouwt de voorsprong opnieuw uit naar 2 legs maar via een 97 finish komt Wright terug tot 5-4. Vanaf dit punt geeft Gurney heel weinig weg: hij mist nauwelijks dubbels en blijft sterk scoren en wint 5 legs op rij waardoor hij de 10-4 overwinning pakt.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws