Phil Taylor als koploper naar World Series of Darts Finals 2015 PDC
PDC

Phil Taylor als koploper naar World Series of Darts Finals 2015

Phil Taylor als koploper naar World Series of Darts Finals 2015

De World Series of Darts 2015 zal in november te Glasgow, Schotland afgesloten worden met de World Series of Darts Finals. Dan zal de 'World Series of Darts kampioen' van 2015 bekend zijn. Dit finale evenement zal op 21 en 22 november in de Braehead Arena te Glasgow, Schotland gehouden worden.

Op de World Series of Darts Finals zullen acht topspelers vergezeld worden door 16 qualifiers, afkomstig uit diverse landen. De top acht is geplaatst en zal in de tweede ronde instromen. Vooafgaand aan de World Series of Darts Finals 2015 is de Auckland Darts Masters het laatste World Series of Darts toernooi geweest in dit jaar.

In 2015 zijn er vijf World Series of Darts evenementen gehouden. De aftrap werd gedaan in Dubai met de gelijknamige Dubai Darts Masters. Het nieuwe Japan Darst Masters was het tweede World Series of Darts toernooi van 2015. In augustus stonden er drie World Series of Darts toernooien op het programma. Deze werden Down Under en in Nieuw-Zeeland gehouden. De Perth Darts Masters was het eerste toernooi in de PDC ‘vakantiemaand’, gevolgd door de Sydney Darts Masters. De allereerste Auckland Darts Masters was het laatste en vijfde World Series of Darts toernooi in 2015.

Tijdens de World Series of Darts toernooien waren er ranking punten te verdienen. Deze punten zijn ten behoeve van de World Series of Darts Finals, om de positie van de speler op dit toernooi te bepalen. De winnaar van een World Series of Darts toernooi heeft 12 punten verdiend. De runner-up was goed voor 8 punten. De halve finalisten kregen elk 5 punt toegekend, de kwartfinalisten elk 3 punt en de eerste ronde verliezers moesten genoegen nemen met 1 punt.

Alle acht PDC toppers die als geplaatste spelers in actie kwamen op de vijf World Series of Darts evenementen, hebben de World Series of Darts Finals gehaald. Phil Taylor gaat met 49 punten aan kop op de rankinglijst, mede vanwege zijn drie World Series of Darts overwinningen in 2015. The Power wordt op de rankinglijst gevolgd door voormalig pupil en stadsgenoot Adrian Lewis, kersverse winnaar van de Auckland Darts Masters.

Michael van Gerwen die de Dubai Darts Masters 2015 naar zich toetrok, heeft in totaal 28 punten verdiend en eindigt op plek drie. Van Gerwen wordt op de rankinglijst gevolgd door landgenoot Raymond van Barneveld, runner-up van de Auckland Darts Masters. James Wade en Peter Wright hebben, net als Raymond van Barneveld, 22 punten verdiend. Regerend wereldkampioen Gary Anderson die dit jaar zijn debuut maakte op de World Series of Darts, zal op de World Series of Darts Finals voor eigen publiek in actie komen.

Van de acht topspelers was Stephen Bunting de enige die nog niet zeker was van deelname aan de World Series of Darts Finals. Indien The Bullet in de eerste ronde van de Auckland Darts Masters eruit zou liggen mocht Simon Whitlock, Paul Nicholson of David Platt het toernooi niet winnen. De drie laatstgenoemden hadden namelijk elk 2 punt, terwijl Bunting met 10 verdiende punten nog niet zeker was van deelname aan The Finals.

Paul Nicholson en David Platt verloren in de eerste ronde van de Auckland Darts Masters, alleen Simon Whitlock vormde nog een bedreiging. Maar de Australiër verloor in de kwartfinale van Phil Taylor waardoor Stephen’s deelname aan de World Series of Darts Finals was veiliggesteld.

Eindstand World Series of Darts 2015 ranking:

49 – Phil Taylor
31 - Adrian Lewis
28 – Michael van Gerwen
22 – Raymond van Barneveld
22 – James Wade
22 – Peter Wright
21 – Gary Anderson
11 – Stephen Bunting

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws