Beelden: Pijnlijke fout caller Paul Hinks in sudden death leg PDC
PDC

Beelden: Pijnlijke fout caller Paul Hinks in sudden death leg

Beelden: Pijnlijke fout caller Paul Hinks in sudden death leg

Een zeer opmerkelijk en pijnlijk moment voldeed zich in de laatste leg van de avond op de eerste dag van het PDC WK. De partij tussen Wes Newton en de Spanjaard Cristo Reyes liep uit op een sudden death leg bij een tussenstand van 2-2 in sets en 5-5 in legs. Cristo Reyes gooit de single bull in de veronderstelling dat er op de bull gegooid moet worden om te bepalen wie de beslissende leg mag beginnen maar de caller Paul Hinks maakt duidelijk dat hij de leg gewoon mocht beginnen. Ook Newton geeft aan dat hij dacht dat er op de bull gegooid moest worden maar Hinks houdt voet bij stuk en beveelt Reyes om door te gooien waarbij zijn eerste pijl al telt als gegooid.

Alsof dit nog niet opmerkelijk genoeg is wordt de leg welke al half gespeeld is echter alsnog stil gelegd en ongedaan gemaakt waarna alsnog voor de bull moet worden geworpen na gebaren van Russ Bray langs de zijlijn. Beide spelers ergeren zich zichtbaar aan deze vergissing en ook Paul Hinks beseft op dat moment duidelijk dat hij een zeer pijnlijke misser heeft gemaakt. De partij werd uiteindelijk uitgegooid door de Spanjaard die hiermee voor een verrassing zorgde, maar na afloop overheerste bij een ieder de verbazing over de laatste leg. Hieronder de beelden van dit opmerkelijke voorval.

Het is echter niet de eerste keer dat Paul Hinks ongewild de aandacht op zich vestigt al was onderstaand voorval een stuk minder pijnlijk. Tijdens de World Matchplay 2014 zorgde deze zelfde caller ook al voor een opmerkelijk moment in de partij tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws