PL Judgement Night scenario-overzicht: Wright of Suljovic exit PDC
PDC

PL Judgement Night scenario-overzicht: Wright of Suljovic exit

PL Judgement Night scenario-overzicht: Wright of Suljovic exit

Donderdagavond zal in de Echo Arena Judgement Night plaatsvinden in de Premier League. De Welshman Gerwyn Price wist vorige week al dat hij volgende week niet meer terug hoeft te komen om de strijd in de Premier League voort te zetten. De Premier League is ook dit jaar weer bizar, want na Judgement Night zullen we afscheid moeten nemen van een nummer twee, hetzij Peter Wright, nummer 2 van de wereld, hetzij Mensur Suljovic, qua toernooigemiddelde (99,55) de nummer twee in de Premier League. Ook op de dubbels valt Suljovic weinig te verwijten met een finishpercentage van 46 % staat hij in dit klassement derde. Het grootste probleem bij Suljovic is echter dat hij te vaak net verloor. Zo verloor hij van zijn zes nederlagen driemaal 7-5, terwijl Wright eenmaal 7-4 en driemaal 7-1 verloor naast drie gelijke spelen en een overwinning op Michael van Gerwen.

Peter Wright pakte een week geleden in Belfast een punt dat weleens van cruciaal belang kan zijn om Ahoy te halen, nadat hij drie weken op rij met 7-1 op de broek had gekregen zullen weinigen nog geloofd hebben in handhaving voor Wright. Maar er is dus weer een reële kans voor Snakebite. Doordat hij 6-6 speelde tegen Whitlock heeft hij het immers in eigen hand. Het verschil met Mensur Suljovic, die ook vorige week weer nipt verloor (Anderson was met 7-5 te sterk, red.) is hierdoor een punt geworden.

De strijd om handhaving en dus de vraag wie we terug zullen zien in Ahoy is vrij overzichtelijk. Doordat Wright een veel negatiever legsaldo heeft (-19 tegenover - 10) moet Wright in Liverpool evenveel punten pakken als Suljovic doet om zijn Premier League campagne te mogen vervolgen. Dus als Suljovic de vierde wedstrijd van de avond wint van Michael van Gerwen, wat de Oostenrijker op het PDC WK 2011 al wist te doen, dan zal Wright een wedstrijd later ook af moeten rekenen met Daryl Gurney wat hij onder andere deed op jacht naar zijn UK Open titel 2017 en in een kraker in de halve finale van de World Matchplay 2017. De laatste drie ontmoetingen op televisie tussen Snakebite en Superchin gingen echter naar de Noord-Ier (Perth Darts Masters, European Championship en World Series of Darts Finals, red.) Indien Suljovic gelijk speelt, heeft ook Wright aan een gelijkspel genoeg. Wanneer Suljovic verliest, kan Wright zonder druk aan zijn wedstrijd beginnen en zich richten op de strijd om de play-offs.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws