PL week 13: kostbare nederlaag Barney, MvG ontsnapt en sloopt PDC
PDC

PL week 13: kostbare nederlaag Barney, MvG ontsnapt en sloopt

PL week 13: kostbare nederlaag Barney, MvG ontsnapt en sloopt

Op Koningsdag kleurde ook de Barclaycard Arena te Birmingham enigszins oranje. Tijdens de dertiende speelweek van de Premier League kwam Michael van Gerwen immers twee keer in actie, terwijl Raymond van Barneveld het opnam tegen Gary Anderson in een wedstrijd die weleens erg belangrijk kan zijn in de strijd om de play-offs. . Michael trof Dave Chisnall en Adrian Lewis en kon zich verzekeren van een plek in de top twee na vijftien weken en in theorie zelfs al de koppositie veilig stellen. In is te lezen in welke gevallen Michael sowieso tweede of zelfs eerste staat na vijftien speelweken.

James Wade speelde tegen Adrian Lewis en pakte zijn laatste strohalm, terwijl Lewis kostbare punten liet liggen in de strijd om de play-offs. Wade lijkt de strijd echter al opgegeven te hebben. Tegenover RTL7 zei hij het volgende na zijn partij: ''Deze zege komt te laat. Ik had allerlei problemen in mijn privé-sfeer, maar dat is geen excuus. Het enige wat deze wedstrijd me op kan leveren is het ontlopen van de laatste plaats. Er is natuurlijk nog wel een kans, maar ik had nooit in deze situatie terecht mogen komen. Ik ga degenen die de punten hard nodig hebben pijn doen. Mijn leven buiten het darten is pas net weer op orde, een dag of 2 of 3. Ik ben getrouwd en erg blij en geniet momenteel van het leven en darten is even minder belangrijk.''

Dave Chisnall leek zijn wederopstanding voort te zetten tegen Michael van Gerwen, maar Chizzy vergat de zege te pakken. Hierdoor verloor Chisnall een punt en lukte het Michael om een punt uit het vuur te slepen. Door dit punt heeft Michael zich verzekerd van een plek in de play-offs. Michael stond er na afloop tegenover RTL7 iets anders in en gaf aan dat Adrian Lewis, die hij later deze dag treft, zijn borst nat mag maken.

Peter Wright was met 7-3 duidelijk een maatje te groot voor Phil Taylor. Wright gaf na afloop aan dat hij tevreden was met het resultaat, maar ontevreden met zijn spel. Doordat de wedstrijd tussen Gary Anderson en Raymond van Barneveld niet gelijk eindigde, heeft de Schot voor het eerst in de geschiedenis weten te plaatsen voor de play-offs. ''Ik heb nog twee wedstrijden te gaan en ga voor de koppositie. Tweede of derde doet er niet echt toe. Het was vandaag niet al te best, maar ik heb gewonnen en dat is waar het om gaat. Ik ga nu naar Wigan (voor de Players Championships, red.) en heb dan een paar dagen voorbereidingstijd om een goede wedstrijd neer te zetten volgende week."

Raymond van Barneveld gaf op voorhand al aan dat de wedstrijd tegen Gary Anderson erop of eronder zou zijn. Helaas trof hij een Schot in topvorm en wist hij zelf te weinig kansjes te pakken, waardoor hij met 7-4 verloor. Hierdoor staat hij een punt achter op nummer 4 Taylor en twee punten op nummer 3 Anderson. Na afloop was Anderson ondanks deze belangrijke overwinning kritisch op zichzelf. ''Het was een belangrijke wedstrijd. Ik deed hetzelfde als vorige week. Ik kwam voor en viel in slaap. Dat kan ik me niet permitteren. Ik had het eerder, volgens mij een week of drie geleden, tegen Chisnall ook al. Toen gaf ik een voorsprong weg en speelde slechts gelijk. Darten is geweldig en mijn baan, maar mijn familie is ook belangrijk dus laat mijn pijlen soms ook liggen om hen aandacht te geven. Mijn spel lijdt daar wel een beetje onder dus pak het de komende tijd weer serieuzer op, want dit moet beter.''

Michael van Gerwen gaf na zijn wedstrijd tegen Dave Chisnall aan dat hij Adrian Lewis zou gaan slopen. De Brabander voegde de daad bij het woord door met een gemiddelde van 110 Lewis met 7-0 te vernederen. Na de wedstrijd gaf hij tegenover RTL7 aan dat hij iets recht te zetten had na zijn wedstrijd tegen Chisnall en was dan ook blij dat dat gelukt was.

Programma week 13
James Wade (93,74) 7-4 Adrian Lewis (96,68)
Wade finisht 70 voor een 2-1 voorsprong. Via een 66-finish komt The Machine op 3-2. Lewis finisht 73 voor 3-3. Wade finisht 100 voor 4-3. Lewis mist vier legdarts om Wade te breken, waardoor Wade alsnog op 5-4 weet te komen. Wade finisht 74 om op zijn beurt Lewis wel te breken. Wade wint met 7-4 en pakt zijn laatste strohalm, terwijl Lewis zeer kostbare punten laat liggen.

Dave Chisnall (99,04) 6-6 Michael van Gerwen (101,95)
Michael finisht 84 voor een 12-darter en 1-1. Michael komt via een 87-finish en een tweede 12-darter op 2-2. Michael mist twee legdarts voor weer een 12-darter en ziet Chisnall via een 84-finish een break forceren met een 14-darter. Chisnall mist drie matchdarts op dubbel 18 voor 7-4 en ziet Michael terugkomen tot 5-6. Michael sleept zodoende alsnog een punt uit het vuur.

Phil Taylor (95,69) 3-7 Peter Wright (94,32)
Taylor finisht 93 voor een 2-1 voorsprong. Wright forceert een break met een 104-finish voor een 3-2 voorsprong. Wright finisht 116 voor 4-2. Wright breekt nogmaals via een 96-finish voor 5-2. Wright beslist de wedstrijd met een 78-finish op 7-3.

Gary Anderson (105,47) 7-4 Raymond van Barneveld (101,98)
Anderson begint met een 13-darter. Anderson pakt een break voor 2-0 via een 13-darter. Raymond finisht 85 op de bull's eye voor 1-3. Anderson laat zien waarom hij de nummer 2 van de wereld is door 161 te finishen voor 4-1, terwijl Raymond niet op een finish stond. Raymond gooit 177 om Tops over te laten, Anderson mist twee legdarts, waardoor Raymond 3-4 weet te maken en terug te breken. Raymond finisht 64 voor 4-4. Raymond mist drie legdarts voor nog een break en 5-4 voorsprong, waardoor Anderson alsnog 5-4 weet voor te komen. Anderson breekt op zijn beurt Raymond wel en komt op 6-4. Anderson boekt een voor hem belangrijke 7-4 overwinning.

Adrian Lewis (94,53) 0-7 Michael van Gerwen (110,75)
Michael opent met een 13-darter om Lewis direct te breken. Michael gooit nog een 13-darter voor 2-0. Michael finisht 93 voor nog een break en 3-0. Michael finisht 72 voor 6-0 met een 14-darter. Michael doet wat hij beloofd had door de eerste whitewash van de Premier League 2017 te behalen. Dit is de derde keer dat Michael het deed na tegen Taylor in 2014 en Wade in 2015 en de achtste keer dat het gebeurde in de geschiedenis van de Premier League.

Tussenstand na dertien speelweken
Het eerste getal is het aantal punten (legsaldo tussen haakjes) (Legs gewonnen tegen de darts in)
Michael van Gerwen 22 (+ 26) (33 legs gewonnen tegen de darts in)
Peter Wright 19 (+ 19) (25 legs gewonnen tegen de darts in)
Gary Anderson 16 (+ 11) (32 legs gewonnen tegen de darts in)
Phil Taylor 15(+ 1) (29 legs gewonnen tegen de darts in)
Raymond van Barneveld 14 (-2) (25 legs gewonnen tegen de darts in)
Adrian Lewis 13 (+0) (24 legs gewonnen tegen de darts in)
Dave Chisnall 13 (-7) (23 legs gewonnen tegen de darts in)
James Wade 12 (-9) (22 legs gewonnen tegen de darts in)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws