PL week 13: Van Barneveld wint beide partijen en pakt derde plaats PDC
PDC

PL week 13: Van Barneveld wint beide partijen en pakt derde plaats

PL week 13: Van Barneveld wint beide partijen en pakt derde plaats

Ook week 13 van de Premier League is gespeeld. En het was weer een fantastische week. Laten we beginnen bij de eerste wedstrijd. De was tussen Dave Chisnall en Adrian Lewis. Lewis moet gaan winnen wil hij zich gaan plaatsen voor de play-offs. Chisnall zal na winst verzekerd zijn van een plaats bij de play-offs. En dat doet hij ook. Met een mooi overwinning van 7-4 pakt hij de 2 punten binnen. Hoogtepunten: Maar liefst drie boven-de-100-finishes (130, 116, 104) achtereen!

Dan is onze landgenoot aan de beurt. Barney zal vanavond twee keer moeten gooien. Zijn eerste match is tegen de nieuwe wereldkampioen Gary Anderson. Ontzettend spannende wedstrijd. Raymond komt op een achterstand van 0-4 maar vecht zich terug en wint met 7-5. Op het einde van de wedstrijd is er nog een akkefietje tussen Gary en Raymond. Volgens Gary maakt Van Barneveld een stampend geluid wanneer hij zijn darts voor een gelijkspel wil gooien. Raymond reageert na de wedstrijd dat hij dat echt niet deed en wil dit ook nog even samen bespreken met 'The Flying Scotsman'.

Dan komt er een mindere wedstrijd. Wade tegen Bunting. De twee mannen moeten de wedstrijd winnen willen ze nog meedoen om de play-offs. Er kan er maar één winnen. Maar dat gebeurt niet. Ze spelen gelijk en dat betekent dat ze beiden niet meer in de play-offs mee kunnen doen.
Michael van Gerwen a.k.a Sloopkogel Mighty Mike komt zijn pijlen werpen op de oche. Hij zal het op moeten nemen tegen Phil Taylor. Van Gerwen begint minder aan zijn partij maar gooit daarna als de oude weer ontzettend hoge cijfers. 11-darters, 12-darters, niets is te gek voor Michael. Taylor komt er niet echt bij kijken en Van Gerwen wint de wedstrijd met 7-4.

Dan de laatste wedstrijd. Erg belangrijk voor Raymond van Barneveld. Dit is namelijk omdat hij gaat spelen voor de derde plaats. Lewis, die al eerder verloor, moest nu toch echt wel gaan winnen om kans te maken op de play-offs. Helaas, hij verliest, maar pakt wel twee mooie 132-finishes. Barney wint de wedstrijd overtuigend met 2-7 en gaat daarmee Gary Anderson en Phil Taylor op de ranglijst voorbij. Hij staat derde, maar heeft zich nog lang niet geplaatst voor de play-offs.

Programma 30 april

Dave Chisnall (100.33) v Adrian Lewis (101.94) 7-4
Lewis mist in de eerste leg drie legdarts om Chisnall te breken en 1-0 voor te komen. Chizzy straft dit af door 97 te finishen met twee pijlen. Lewis zet er wat meer vaart achter en breekt Chizzy in de derde leg. Het publiek scandeert de spelers toe en ze krijgen hun zin. Maar liefst 3 boven-de-100-finishes van Dave Chisnall! De eerste finish is een heerlijke 130-finish, de tweede 116 en de derde 104. Daarmee is Chisnall weer terug en staat hij zelfs op een voorsprong. Lewis gooit ook lekker door, maar kan niet aan de hoge finishes van de nummer 2 in de Premier League komen. Chisnall komt dan zelfs op een 6-3 voorsprong, maar Lewis laat daar geen 7-4 van worden. Hij pakt nog één leg. Dit was ook genoeg en Chizzy wint de wedstrijd. Hij is nu officieel door naar de play-offs.

Raymond van Barneveld (98.59) v Gary Anderson (94.54) 7-5
Dit was weer een ouderwetse 'Barneywedstrijd'. Hij begint niet op zijn best wat opgemerkt wordt door Gary Anderson. Hij komt op een 4-0 voorsprong mede door een 125-finish in de derde leg. Gary gooit niet optimaal, maar genoeg om de missende Barney in het begin van de wedstrijd te verslaan. Maar zoals de laatste tijd raapt de Hagenees alle moed bij elkaar. Door een paar keer geluk te hebben, komt hij steeds beter terug. Ondertussen staat het 4-4 en wordt er een belangrijke leg gespeeld. Anderson mist 6 darts op de dubbel en Barney 3. Uiteindelijk pakt Raymond dan de voorsprong. Hierna wordt er een uitstekende 13-darter door de Schot gegooid. Dit mocht niet baten. De laatste leg is ook voor onze landgenoot. Anderson mist wel zijn darts voor het gelijkspel. Van Barneveld gooit dan 44 uit en wint zijn eerste wedstrijd van de avond.

James Wade (94.95) v Stephen Bunting (93.15) 6-6
Helaas, een mindere partij. De pauzepartij van de avond. Beide heren moeten winnen willen ze nog meedoen in de Premier Leage. Deze wedstrijd kent niet echt hoogtepunten. Maar wanneer de wedstrijd naar het einde bewoog, werd het toch nog spannend. Wade staat voor en krijgt zelfs een matchdart. Bunting zegt daar nee tegen en pakt gelijkspel. Hierdoor kunnen beide heren niet meer de play-offs halen.

Michael van Gerwen (112.91) v Phil Taylor (107.58) 7-4
Taylor begint redelijk sterk aan de wedstrijd. Hij komt op een 3-1 voorsprong. Bij Van Gerwen gaat het wat minder. Hij raakt niet zo snel de trippels waar 'The Power' dus gebruik van maakt. Maar Van Gerwen wordt niet voor niets de 'sloopkogel' genoemd. Hij gooit na de 3-1 achterstand geweldig. Van twee 11-darters achter elkaar naar nog een 12-darter. Hij komt op een 6-3 voorsprong en er staat niet veel meer in de weg. Taylor staat dan op een finish en knippert even met zijn ogen. De dubbel-20 staat in zijn vizier. Hij mist hem. Dan juicht het publiek hem luid aan voor de dubbel-10. Deze wordt wel gegooid en zo pakt Taylor nog een leg. Van Gerwen boost de laatste leg naar hem toe en wint ook deze wedstrijd in de Premier League 2015.

Adrian Lewis (89.64) v Raymond van Barneveld (95.82) 2-7
Laten we beginnen met de wedstrijd. 180 Van Barneveld. Dan door naar Lewis. 180 Lewis. Hmmm, wat gaat dit worden? Helaas, niet wat je verwacht na de eerste pijlen van de mannen, maar zeker geen slechte wedstrijd. Barney komt op 0-2 voorsprong door 5x een dubbel te missen. Hij gooit dan de dubbel-1. Maar dan komt Lewis terug. Met maar liefst een 132-finish. Deze finish wordt nog een keer gegooid. Twee legs erna. En door wie? Adrian Lewis. Maar dit was zijn enigste hoogtepunt in de wedstrijd. Van Barneveld wint de match met een dubbel-15. Hij staat er nu heel goed voor en pakt de derde plaatst in de Premier League.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws