PL week 15: Van Gerwen wint en blijft koploper, Lewis mist 9-darter PDC
PDC

PL week 15: Van Gerwen wint en blijft koploper, Lewis mist 9-darter

PL week 15: Van Gerwen wint en blijft koploper, Lewis mist 9-darter

De laatste speelweek van de Premier League stond donderdagavond op het programma. Na de eerste partij was het al duidelijk wie zich zouden plaatsen voor de play-offs. Chisnall speelde gelijk tegen Wade en dus was Taylor verzekerd van een plek in de play-offs. En dus werd er vervolgens enkel nog gestreden om de eindposities en dus de wedstrijden die volgende week de halve finales zouden vormen.

Lewis wist de avond bijna sensationeel te maken door nipt een 9-darter te missen. Ondanks de bijna perfecte leg zag hij de winst toch naar Taylor gaan. Van Barneveld kreeg een wedstrijd later een pak slag van Peter Wright. Daar waar Van Gerwen het afgelopen moest ontgelden was Barney deze avond aan de beurt. Met 7-1 won The Snakebite van de Nederlander.

Tot slot stonden Van Gerwen en Anderson nog oog in oog in de laatste partij van de avond. Van Gerwen wist voor de 26e wedstrijd op rij die hij op televisie gooit een gemiddelde van meer dan 100 te gooien en het was tevens voldoende voor de winst. Met 7-4 won hij van The Flying Scotsman en daarmee heeft Van Gerwen de koppositie in de Premier League rankingstand weten vast te houden.

Premier League, Aberdeen
Speelweek 15

Dave Chisnall (98,68) 6-6 James Wade (96,29)
Chizzy moest een ruime overwinning boeken om kans te blijven houden op de play-offs, maar al vroeg in de partij werd duidelijk dat dit een moeilijke opgave zou worden. Wade komt met 3-1 voor en ziet Chisnall 160 missen op dubbel 20 waarna Wade een 170-finish mist op de bulls-eye. Chisnall pakt de vijfde leg maar ziet Wade vervolgens uitlopen naar 6-2 waarbij hij o.a. nog een 126-finish mist op dubbel 6. Chisnall weet echter nog een comeback te maken door 4 legs op rij te winnen en o.a. een 129-finish te gooien. Hiermee sleept hij er alsnog een gelijkspel uit maar dat is onvoldoende voor kans op de play-offs. Hiermee is Phil Taylor dan ook al verzekerd van plaatsing alvorens hij gaat aanleggen tegen Adrian Lewis.

Phil Taylor (99,09) 7-5 Adrian Lewis (97,50)
Taylor pakt de openingsleg en Lewis maakt gelijk maar daarna weet The Jackpot bijna voor een sensatie te zorgen door nipt een 9-darter te missen op dubbel 12 (video). Hij wint in de herkansing wel de leg en Lewis loopt uit naar een 4-2 voorsprong door o.a. een 122-finish te gooien. Maar Taylor knokt zich terug de partij in en verzekerd zich zelfs als eerste voor een punt. Met een 170-finish weet Lewis er bijna een gelijkspel van te maken maar hij mist de bulls-eye en Taylor wint met 7-5.

Peter Wright (97,27) 7-1 Raymond van Barneveld (94,74)
The Snakebite loopt uit naar een 3-0 voorsprong en ziet de vierde leg naar de Nederlander gaan. Van Barneveld weet alleen geen moment lekker in de partij te komen. Van de 7 kansen op een dubbel weet hij er slecht één te raken. Wright creëert ruim twee keer zoveel kansen maar weet met een finishpercentage van 47% ook bijna de helft te raken. Wright mist nog wel een 138-finish, maar nadat hij afgelopen weekend Van Gerwen met 6-0 versloeg moest nu Van Barneveld er met 7-1 aan geloven. (video)

Michael van Gerwen (103,56) 7-4 Gary Anderson (100,56)
De eerste leg gaat naar de Nederlander maar de Schot maakt gelijk. De twee legs daarna zijn voor van Gerwen doordat hij o.a. een 124-finish gooit. Anderson weet degelijk te spelen maar krijgt de stand niet meer gelijk getrokken. Hij blijft tegen een achterstand van 4-2 en 5-3 aan kijken en ziet het eerste punt in de negende leg naar Mighty Mike gaan. Toch geeft de Schot nog niet op en met een 145-finish verkleint hij de achterstand tot 4-6. Een kans om nog dichterbij te komen zou hij niet meer krijgen. Via dubbel 20 besluit Van Gerwen de partij. Hiermee wint hij met 7-4 en eindigt als koploper van de Premier League. (video)

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws