Van Gerwen verliest, alle wedstrijden werden gespeeld over alle legs PDC
PDC

Van Gerwen verliest, alle wedstrijden werden gespeeld over alle legs

Van Gerwen verliest, alle wedstrijden werden gespeeld over alle legs

De laatste speelronde van de Premier League zal vandaag losbarsten in het Schotse Aberdeen. Volgende week staan de play-offs op het programma en er zijn nog twee spelers die strijden voor één van de vier play-offs. Dat zijn namelijk Gary Anderson en Daryl Gurney. Anderson zal wel ruim moeten verliezen als Gurney nog een kans wil maken en door te gaan naar volgende week.

We trapten de avond af in Aberdeen met Michael Smith en Raymond van Barneveld. Het ging erg gelijk op in het begin met veel 100+ finishes, zoals 126, 124 en 122. Beide heren gooiden deze finishes, waardoor de eerste acht legs van de wedstrijd wel met de darts mee ging. Maar in de negende leg viel de eerst break van de wedstrijd in het voordeel van de Hagenaar. Dat voordeel raakte hij snel weer kwijt, want Smith brak direct terug naar 5-5. Met een 107-finish pakte Michael Smith het eerste punt die er te halen viel. Maar met een 91-finish in de twaalfde leg wist Van Barneveld ervoor te zorgen dat hij een gelijkspel samen met Michael Smith mocht gaan delen.

Vervolgens stonden Rob Cross en Simon Whitlock klaar om ons een mooie partij te bezorgen. Dat werd het uiteindelijk ook wel, maar het niveau was niet super hoog wat je wel van deze twee Premier League spelers zou mogen verwachten. Direct in de eerste leg viel de break, waarmee het voordeel naar Cross ging. Hij behield dat voordeel een tijdje en kwam op 4-2. Whitlock vocht tevens wel erg hard terug en kwam zelfs terug naar 4-4. Het was daarentegen wel weer Cross die het initiatief pakte in de elfde leg. Maar Whitlock brak direct weer teug, omdat het publiek zich echt ging keren tegen Cross. Het eerste punt ging ook direct naar Whitlock, maar in de twaalfde leg was het wel weer Cross die er 6-6 van maakte.

In de derde wedstrijd mochten Daryl Gurney en Peter Wright het tegen elkaar opnemen. Gurney moest met een verschil van minimaal vijf legs winnen om nog hoop te houden voor de play-offs. De Noord-Ier kwam al snel op een 2-0 voorsprong en liep zelfs uit naar een 5-2 voorsprong. Maar vanaf dat moment verloor Gurney zijn concentratie, want in de achtste leg verloor hij zijn derde leg die hij niet mocht verliezen om zich nog te kunnen plaatsen voor de play-offs. Gurney wist wel als eerst de zes te behalen, maar Wright kwam steeds een leg dichterbij en maakte er zelfs 6-5 van. De laatste leg, net zoals die bij de vorige partijen werden gespeeld, zorgde ervoor dat het toch nog 6-6 werd.

De allerlaatste competitie partij van de avond ging tussen Michael van Gerwen en Gary Anderson, die voor eigen publiek gooide in Aberdeen. Anderson had ook nog ergens om voor te gooien, want als hij deze partij wint mag hij het in de halve finale opnemen tegen Smith en als hij verliest mag hij het opnemen tegen Van Gerwen. Het is maar net wie je liever hebt. Anderson had er voor gekozen om nog derde te willen worden en het te willen opnemen tegen Smith volgende week. Meteen vanaf de eerste paar pijlen was deze partij amuserend. Beide heren stonden goed te gooien en Van Gerwen kwam met 2-1 voor, waarna Anderson 4-2 voorkwam. Maar binnen een knipoog stond Van Gerwen weer naast Anderson. Tevens herpakte de Schot zich goed en pakte het eerste punt. Ook het tweede punt ging uiteindelijk naar Anderson, want Van Gerwen wist er geen 6-6 uit te slepen wat in . de voorgaande partijtjes van de avond wel gebeurde.

Michael Smith (93,45) 6 - 6 Raymond van Barneveld (97,28)

Smith mocht de avond aftrappen tegen Barney. Maar Van Barneveld kreeg direct een aantal kansen op de dubbel om een break te plaatsen. Tevens kon hij het niet afmaken, waardoor Smith zijn kans pakte en de leg uiteindelijk toch nog hield, waarna er een brede glimlach van de Engelsman op zijn gezicht verscheen want de Nederlander had deze Premier League net geen leg van hem gewonnen. Maar dat veranderde in de tweede leg, want toen gooide Van Barneveld 122 uit voor de 1-1. De derde leg ging ook met de darts mee, want Smith gooide 56 uit, voor opnieuw een voorsprong. In de vierde leg wist Van Barneveld opnieuw een 100+ finishes uit te gooien, namelijk 126 waarmee hij op 2-2 kwam. Vervolgens ging ook Smith meedoen aan hoge finishes uitgooien, want hij gooide 124 uit via dubbel 11. En wederom werd er een 120+ finish aan de bingo kaart toegevoegd, want Van Barneveld wist 121 uit te gooien, waarmee hij opnieuw de stand gelijk trok. Via tops pakte BullyBoy het voordeel weer en kwam weer op een legje voorsprong; 4-3. Dankzij dat de Engelsman 105 niet uitgooide kreeg, mocht Van Barneveld aanleggen voor de 4-4 en deed dat via dubbel 18. In de negende leg die volgens het boekje naar Smith zou zijn gegaan, ging die kant niet uit want hij miste één pijl op dubbel 15, waarna Van Barneveld dubbel 9 gooide voor de eerste break in de partij. In de tiende leg werden er veel dubbels gemist, die Van Barneveld in die leg fataal werden en daarmee nog geen punt binnenhaalde. Het werd namelijk 5-5 doordat Smith dubbel 6 gooide. In de elfde leg wist Smith 107 uit te gooien, waarmee hij het eerste punt pakte die er haalbaar was. Met een 91-finish wist Van Barneveld er nog wel 6-6 van te maken in de laatste leg.

Simon Whitlock (88,38) 6 - 6 Rob Cross (89,86)

De Australiër mocht de wedstrijd beginnen tegen de Wereldkampioen, want hij had de bull-up gewonnen voorafgaande de partij. Met een 112-finish op dubbel 18 wist Cross meteen een break te pakken en het voordeel direct af te pakken van The Wizard. Ook de tweede leg van de partij ging naar Voltage, doordat hij met zijn laatste pijl dubbel 8 gooide. Doordat de Engelsman diverse pijlen op de dubbels miste kon Whitlock toch nog zijn eigen leg behouden en op 2-1 komen. Net zoals de vorige leg ging de leg met de darts mee en zo werd het via dubbel 16 3-1 voor Cross. In een knappe leg via een 50-finish wist Whitlock wederom zijn eigen leg te houden, waarmee hij het gat dichtte naar één legje verschil. Cross wist dubbel 8 te gooien, waarmee hij op 4-2 kwam. Whitlock miste een 170-finish, waardoor Cross terug mocht komen vanaf 77, maar hij gooide het niet uit. Ook niet in de herkansing die hij kreeg, waarna Whitlock de kans dan uiteindelijk wel pakte via dubbel 4. Het was wederom Rob Cross die de kansen niet pakten en dus de voorsprong niet pakte. Whitlock wist via dubbel 17 de stand gelijk te trekken. Via een 90-finish wist Cross de break direct weer terug te pakken en dus het voordeel weer compleet terug in de handen had. Met een hele knappe finish van Witlock via tweemaal dubbel 8 wist hij er opnieuw een gelijke stand van te maken; 5-5. Doordat het publiek opnieuw opspeelde en zich tegen Cross begon te werken, wist Voltage voor de eerste keer in de partij niet de voorsprong te pakken. Whitlock gooide dubbel 10 voor de 6-5 in zijn voordeel. Via een 94-finish wist Rob Cross in de laatste leg er toch nog 6-6 van te maken, waarmee hij toch nog wel tevreden mee mag zijn aangezien dat hij zoveel dubbels miste en Whitlock er niet heel erg veel van profiteerde.

Peter Wright (97,47) 6 - 6 Daryl Gurney (88,05)

Het was Peter Snakebite Wright die de partij mocht gaan beginnen tegen Daryl Gurney die nog een kans had om de play-offs te halen. Gurney wist de eerste dubbel van de partij te raken ondanks dat hij werd uitgefloten door het publiek. Via tops die hij met zijn tweede pijl gooide kwam Gurney ook direct op een 2-0 voorsprong. Dat was ook wel omdat Wright zijn kansen niet pakte. Maar Wright zette zich in de derde leg op het scorebord , want Gurney was nog ver weg. Gurney pakte wel de vierde leg via een 68-finish op tops, mede dankzij een gemiste pijl op de dubbel van Wright. Snakebite wist in de vijfde leg dubbel 4 te gooien om opnieuw het gat te dichtten naar 1 leg. Gurney mocht geen leg meer verliezen las hij nog hoop wou houden om de play-offs te houden. Die missie begon goed, want hij hield zijn leg via een 60-finish. Met een fantastische 81-finish op de bull brak Gurney Wright naar 5-2 en daarmee had hij nog steeds hoop in zijn droom. SuperChin miste een 108-finish op de dubbel, waarna Wright dubbel 19 gooide voor de 3-5 en daarmee kon Gurney zijn dromen van de O2 in Londen in de put gooien en vergeten, want hij kon Anderson niet meer inhalen. Niet qua punten en ook niet qua legs. Wright maakte er ook nog 4-5 van en daarmee had hij nog steeds hoop om de partij te kunnen winnen. Gurney stoorde zich niet aan het boe geroep van het publiek en pakte het punt uiteindelijk via dubbel 9. Via dubbel 16 pakte Wright de leg en zo kwam er opnieuw een twaalfde leg aan te pas, net zoals de andere partijen op de avond. In de laatste leg wist Peter Wright 60 uit te gooien, waardoor de derde partij van de avond ook in 6-6 eindigde.

Michael van Gerwen (100,41) 5 - 7 Gary Anderson (98,28)

De groene sloopkogel uit Vlijmen mocht de partij starten tegen Anderson. Anderson brak direct via een 62-finish naar 1-0. Beide heren misten erg veel pijlen op de dubbel, maar het was dan uiteindelijk Van Gerwen die dubbel 16 gooide en daarmee het voordeel weer terughad. In de derde leg stonden beide heren op 170, maar beide heren gooiden die finish niet uit, terwijl Anderson het dichtst bij kwam en de bull miste. Maar Van Gerwen had zich op dubbel 18 weggezet en gooide die uit voor de 2-1 voorsprong. De vierde leg ging ook met darts mee en zo kwam de Schot weer op gelijke hoogte via een 66-finish. Met een geweldige 121-finish wist Anderson opnieuw de voorsprong te pakken, terwijl Van Gerwen net een pijl op de bull had gemist vanaf 170. Na een aantal gemiste dubbels van Anderson, wist Van Gerwen niet te profiteren want hij stond nog erg veel achter. Anderson bleef natuurlijk niet missen en gooide dubbel 2 voor de 4-2 voorsprong. Met een knappe 104-finish onder druk, want zijn tegenstander stond op dubbel 8, van Van Gerwen kwam hij op 3-4. De leg daarna knalde diezelfde man 81 uit via de bullseye en zo stond hij binnen een knipoog weer naast Anderson. Maar Anderson wist via een 56-finish op tops wel weer direct de voorsprong te pakken, terwijl Van Gerwen net een 146-finish had gemist op dubbel 16. Met een geweldige 112-finish wist Anderson opnieuw zijn voorsprong uit te breidden naar twee legs en zo kwam hij op 6-4. Van Gerwen wist er een twaalfde en beslissende leg uit te slepen via dubbel 6, omdat Anderson zijn al volledig aan het concentreren was voor de volgde leg. En dat had Anderson goed gedaan, want de laatste leg ging ook naar de man uit Schotland via tops, waardoor hij nog derde in de ranglijst eindigde en het dus in de halve finale, volgende week, mocht gaan opnemen tegen Michael Smith en zo mag Van Gerwen in de O2 gaan spelen tegen Rob Voltage Cross.

Door: Marcel Bus

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws