Premier League Ahoy dag 2: Barney houdt hoop op play-offs levend PDC
PDC

Premier League Ahoy dag 2: Barney houdt hoop op play-offs levend

Premier League Ahoy dag 2: Barney houdt hoop op play-offs levend

Donderdagavond was het tijd voor de tweede avond Premier League in Ahoy Rotterdam. De avond werd begonnen door Simon Whitlock en Michael Smith. Beide heren kwamen woensdag te kort en probeerden nu dus alsnog punten te pakken in Nederland. Het werd 7-1 voor Smith, waardoor de play-offs voor Whitlock erg ver weg lijken te zijn. Gary Anderson, die woensdag al een sterke partij neerzette en tevens dichtbij een 9-darter was, gaf ook de Noord-Ier Daryl Gurney het nakijken. Na begonnen te zijn met zes perfecte pijlen ging het ditmaal bij de zevende pijl mis. Desalniettemin won The Flying Scotsman mede door een 170-finish met 7-3. In de derde partij van de avond deelden Rob Cross en Peter Wright de punten door 6-6 gelijk te spelen. De avond werd afgesloten door Daryl Gurney en Simon Whitlock, die voor aanvang van deze partij met nog vier wedstrijden te gaan respectievelijk 5 en 6 punten achter stonden op de nummer 4 Michael Smith en dus beiden een overwinning, hun eerste in Ahoy, broodnodig hadden om uitzicht te houden op de play-offs. Gurney was met 7-1 duidelijk een maatje te groot voor Simon Whitlock.

In het oranjeduel tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld pakte Raymond een voor hem broodnodige zege met het oog op de play-offs. De Hagenaar bekleedt nu de zesde plek met 12 punten, waardoor hij vier punten achterstand houdt op Michael Smith, weliswaar heeft Raymond een wedstrijd meer gespeeld. Voor Michael is het dus de tweede nederlaag op rij wat waarschijnlijk extra pijnlijk is gezien het feit ze in Nederland gespeeld werden. Voor Michael was het de eerste keer sinds maart 2016 dat hij drie wedstrijden in verschillende competities niet won wat hij nu dus weer deed na zijn uitschakeling op de German Darts Open afgelopen weekend en zijn teleurstellend verlopen avonden in Ahoy. April 2014 was de laatste keer dat hij drie wedstrijden op rij verloor. Tevens vestigde de Brabander een negatief persoonlijk record, aangezien hij nooit eerder twee wedstrijden op rij verloor in de Premier League.

Na deze week lijken de play-offs uit zicht voor Peter Wright en Simon Whitlock. Voor hen is het verschil met nummer 4 Michael Smith respectievelijk vijf en zes punten met voor hen nog drie wedstrijden te gaan. Raymond van Barneveld en Daryl Gurney boekten een broodnodige overwinning om hoop te houden op de play-offs. De Hagenaar staat met nog drie wedstrijden te gaan momenteel zesde met vier punten achterstand op nummer 4 Bullyboy. Superchin heeft een punt meer dan onze landgenoot.

Premier League Ahoy dag 2
Simon Whitlock (90,58) 1-7 Michael Smith (97,46)
Smith forceert met een 160-finish een break voor 2-1. In leg vijf staat Smith na 9 pijlen op 16 en pakt via een 12-darter en nog een break een 5-1 voorsprong. Smith beslist de wedstrijd met een 86-finish op de bull's eye op 7-1.

Daryl Gurney (93,00) 3-7 Gary Anderson (109,73)
Anderson begon de partij met zes perfecte pijlen, maar zag zijn zevende pijl naast de triple 20 belandden. Gurney wist hierdoor zijn eigen leg te houden. Via een 170-finish breekt de Schot voor een 2-1 voorsprong, waarna hij met een gemiddelde van bijna 110 zonder problemen met 7-3 wint van Gurney.

Rob Cross (96,44) 6-6 Peter Wright (92,22)
Wright mist vier legdarts waardoor Cross weet te breken voor 2-0. Voltage loopt vervolgens uit tot 5-2. Cross mist 127 op de bull's eye, waarvan Wright profiteert door terug te breken tot 4-5. Cross mist zes legdarts voor 6-5, maar nadat Wright ternauwernood Tops miste voor een 97-finish na singel en dubbel 19 gegooid te hebben pakt Voltage toch als eerste een punt. Ook Wright houdt zijn eigen leg, waardoor de wedstrijd in 6-6 eindigt. Voor Wright lijkt dit te weinig, aangezien hij nu met nog drie wedstrijden te spelen vijf punten achterstaat op nummer 4 Michael Smith.

Michael van Gerwen (103,73) 5-7 Raymond van Barneveld (95,21)
Raymond forceert direct een break en loopt vervolgens uit tot 4-2. Via een 145-finish maakt Michael er 3-4 van. Raymond lijkt de wedstrijd met een 81-finish op de bull's eye, waardoor hij 6-3 maakt via nog een break, te beslissen. Michael breekt echter direct terug via een 76-finish. De Brabander dwingt een beslissende twaalfde leg af. De Hagenaar maakt echter geen fout en pakt de voor hem broodnodige overwinning, want met nog drie wedstrijden te gaan blijft het gat met de vierde plek, die rechtgeeft op de play-offs, vier punten.

Daryl Gurney (99,20) 7-1 Simon Whitlock (85,28)
Gurney was duidelijk een maatje te groot voor Whitlock. Whitlock is nu de nummer acht en voor hem lijken de play-offs buiten bereik, aangezien hij zes punten achterstaat op nummer 4 Michael Smith met voor de Australiër nog drie wedstrijden te spelen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws