Jelle Klaasen pakt eerste Premier League-overwinning, overige duels 6-6 PDC
PDC

Jelle Klaasen pakt eerste Premier League-overwinning, overige duels 6-6

Jelle Klaasen pakt eerste Premier League-overwinning, overige duels 6-6

Vanavond werd speelweek 4 van de Premier League gespeeld en opmerkelijk genoeg kende deze slechts één winnaar. Jelle Klaasen opende de avond tegen Dave Chisnall en behaalde hierin zijn eerste overwinning van dit seizoen. Hij won met 7-3 van Dave Chisnall.

De overige vier wedstrijden eindigden allemaal in een 6-6 gelijke stand, een unicum. Ondanks dat de punten allemaal eerlijk werden verdeeld was er volop te beleven in deze wedstrijden. Zo zou er een 170-finish worden gegooid door Adrian Lewis in zijn partij tegen Michael van Gerwen. En Raymond van Barneveld had een 140-finish nodig om nog één punt te pakken tegen Wright.

Speelschema Premier League speelweek 4
Donderdag 23 februari
Dave Chisnall (93,28) v Jelle Klaasen (98,90) 3-7
The Cobra heeft zijn eerste overwinning op de Premier League vandaag weten te pakken. En dan spreken we over de eerste overwinning op de Premier League dit jaar, want in 2009 nam de Nederlander ook al deel aan het circus genaamd Premier League en toen wist hij één winstpartij te behalen.

In de eerste drie speelweken van dit seizoen lukte hem dit niet maar vandaag was het zijn dag. Hij versloeg Dave Chisnall met 7-2 en noteerde o.a. een 152-finish. Zijn finishpercentage van bijna 50% (46,67) maakte het mogelijk om Chizzy continue de baas te blijven en het gemiddelde van bijna 100 (98,90) zorgde voor een indrukwekkende overwinning van Klaasen.

Michael van Gerwen (104,67) v Adrian Lewis (101,20) 6-6
Lewis is degene die het sterkst uit de startblokken komt en met een 170-finish pakt hij een 4-2 voorsprong en brengt hij de Nederlander serieus in de problemen. Maar Van Gerwen knokt zich er als zovaak sterk uit en maakt er 4-4 van. Lewis komt vervolgens op 5-4 waarna het wederom 5-5 wordt.

Hierna pakt de regerend wereldkampioen het eerste punt en met een 170-finish wist hij nog bijna het tweede punt voor de neus van Lewis weg te kapen maar de bulls-eye werd gemist. Via dubbel 12 maakt Lewis er 6-6 van.

Voor Michael van Gerwen blijft er een reeks in stand en dat is namelijk dat dit zijn 65e keer op rij was dat hij ongeslagen is tijdens een partij op een Major.

Gary Anderson (96,80) v James Wade (89,61) 6-6
The Machine weet vriend en vijand te verbazen door uit te lopen naar een 5-1 voorsprong waarbij Anderson het nakijken had. De Schot moest alle zeilen bijzetten om een nederlaag te voorkomen en dat lukte. Hij weet zelfs nog als eerste het punt veilig te stellen bij een stand van 6-5 maar Wade voorkwam een ultieme comeback en pakte het verdiende punt.

Phil Taylor (96,44) v Kim Huybrechts (94,56) 6-6
Voorafgaand aan deze partij had de Belg in 12 ontmoetingen met The Power pas één keer gewonnen en vandaag kreeg hij de kans om dit te verdubbelen naar 2 overwinningen. The Hurricane raasde naar een 4-2 voorsprong en met een 140-finish maakte hij er zelfs 5-3 van. Een 136-finish wordt gemist op dubbel 8 voor 6-3 en Taylor werkt zich terug de partij in. The Power weet een nederlaag te voorkomen en zorgt ervoor dat er voor de derde keer deze avond 6-6 op het scorebord komt te staan.

Raymond van Barneveld (103,4) v Peter Wright (95,87) 6-6
Op voorhand voorspelden velen dat dit een mooie partij zou worden die wel eens in een gelijkspel zou kunnen eindigen. De statistieken maakten dit ook realistisch aangezien Wright en Barney in 5 onderlingen ontmoetingen in de Premier League ieder 30 legs hadden gewonnen voorafgaand aan deze partij. Hierbij hadden ze overigens al drie keer gelijk gespeeld. De heren liepen dit keer naar 3-3 en 4-4 en hielden elkaar in evenwicht maar The Snakebite leek toch met de overwinning aan de haal te gaan toen hij naar 6-4 uitliep. Maar de Nederlander had nog een mooie comeback als bagage bij en met een ongekende 140-finish pakt werd het voor de vierde keer deze avond 6-6.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws