Premier League wk 6: winst voor MvG, Barney en Huybrechts onderuit PDC
PDC

Premier League wk 6: winst voor MvG, Barney en Huybrechts onderuit

Premier League wk 6: winst voor MvG, Barney en Huybrechts onderuit

In het Engelse Nottingham heeft Raymond van Barneveld wederom geen punten kunnen pakken. James Wade was met 7-3 de betere waardoor de druk nu echt toeneemt op de schouders van de Hagenaar. De head to head Van Gerwen versus Taylor begon met zeven (!) breaks en eindigde met een Nederlander als winnaar. De legende Taylor werd met 7-3 verslagen door Michael van Gerwen die na deze week wederom de koppositie bezet in het klassement..

Stephen Bunting is helemaal gewend aan zijn nieuwe pijlen. The Bullet gooide een 112-finish en een 164- finish om Chisnall met 7-3 te verslaan. De wereldkampioen Gary Anderson was vanavond heer en meester. Met 7-1 en een 145- finish om de wedstrijd te beëindigen werd Adrian Lewis aan de kant gezet. De afsluiter was voor Kim Huybrechts uit Antwerpen. The Hurricane liet prima spel zien maar moest toch de punten aan Wright afstaan.

Premier League wk 6: winst voor MvG, Barney en Huybrechts onderuit

Wekelijks kun je meedoen aan de dartpoule, de winnaar van de poule ontvangt een setje Justin Pipe Cosmo Darts t.w.v. 129,95 euro welke wordt aangeboden door Cosmo Darts. Naast de hoofdprijs heeft Cosmo ook de 'troost' prijzen beschikbaar gesteld. Zo zal er voor de tweede plek een mooi Cosmo pakket klaar liggen met onder andere een Cosmo t-shirt en verschillende flights. Meedoen kan nog altijd, ga hiervoor naar de poule pagina.

Het toernooicenter van de premier league is hier te vinden. De wedstrijd zijn live te volgen via de stream van RTL7 en via het livescorecenter van de PDC.

Programma:
Stephen Bunting v Dave Chisnall 7-3
Raymond van Barneveld v James Wade 3-7
Phil Taylor v Michael van Gerwen 3-7
Gary Anderson v Adrian Lewis 7-1
Kim Huybrechts v Peter Wright 5-7

Stephen Bunting (100.99 )v Dave Chisnall (99.55) 7-3
Met een 112 finish weet Stephen Bunting de avond te openen. The Bullet heeft slechts 3 punten en is op jacht naar een overwinning. De 29-jarige Engelsman uit St Hellens komt ook 2-0 voor als plaatsgenoot Chisnall weet te breaken voor 2-1. De koploper van het klassement Chizzy weet de buitenste ring minder goed te vinden waardoor Bunting wegloopt naar 4-1. Dave Chisnall weet zijn achterstand iets in te lopen door 4-2 te maken in een leg waar beide heren een maximale 180- score weten te gooien. The Bullet is helemaal aan zijn nieuwe pijlen gewend en zet de zevende leg op zijn naam met een 164- finish. Chizzy weet de pijn nog iets te verzachten door de achtste leg binnen te halen. De negende leg en daarmee het punt gaat naar Bunting. In de leg waarin Chisnall het moet doen gooit Bunting een belangrijke 180- score waarna hij 47 uitgooit op dubbel 16 voor de overwinning.

Raymond van Barneveld (88.38) v James Wade (97.84) 3-7
De 47- jarige Hagenaar en Premier League kampioen zit in de gevaren zone. Hij had tegen The Machine moeten toeslaan maar ziet ook deze week de tegenstander weglopen. In de openingsleg ziet het er allemaal nog goed uit, een 13- darter wordt door de Nederlander gemist maar in de herkansing weet hij via één en dubbel één op een 1-0 voorsprong te komen. James Wade loopt relatief eenvoudig na een 104- finish in de tweede leg weg bij Barney. Met de rug tegen de muur ziet van Barneveld kans om in leg acht een break te forceren voor 2-6. De break wordt verzilvert met een knappe 82-finish, in de 10e leg mist de Nederlander de bull op een haartje vanaf 81 om in de wedstrijd te blijven. The Machine heeft het vizier gericht op tops en weet de favoriet ook te vinden voor een 3-7 overwinning.

Phil Taylor (99.73) v Michael van Gerwen (107.61) 3-7
De kraker van de avond, de twee beste van de wereld staan oog in oog op het Premier League podium. De nummer twee van de wereld begint aan het duel in Nottingham. De Brabander won de Premier league in 2013, Taylor won het toernooi zes keer en krijgt meteen een 128- finish om de oren in de eerste leg van de wedstrijd. Via dubbel zeven weet Taylor de re-break te gooien nadat hij 121 op dubbel 14 miste. De derde break op rij is een feit als MvG kan profiteren nadat Taylor drie pijlen om 40 te finishen laat liggen. De Gemondenaar laat in zijn leg ook drie pijlen liggen op dubbel 18 waarna Taylor break nummer vier op rij weet te gooien voor 2-2. Ook leg vijf gaat als een break in de boeken wanneer van Gerwen met de eerste pijl dubbel 12 weet te landen. Normaliter is de darter altijd op zoek naar een break, in deze head to head lijkt het erop dat de speler die zijn eigen leg weet te behouden ook met de winst gaat lopen.. Leg zes was begonnen door van Gerwen maar hij moet ook deze leg afstaan aan Taylor die break nummer zes noteert. 102 mist Taylor op een haartje in zijn eigen leg als dubbel 12 wel gevonden wordt door de Brabander voor break zeven. Met een 10- darter is het leg acht die naar Mighty Mike gaat, de eerste leg tijdens deze ontmoeting die met de darts mee gaat. Via dubbel acht is van Gerwen los en maakt 3-6 waarmee Taylor aan het wankelen is. Met een 13- darter blijft MvG ongeslagen, de nummer twee van de wereld moet genoegen nemen met een 3-7 verlies tegen de nummer één Michael van Gerwen.

Gary Anderson (108.98) v Adrian Lewis (103.08) 7-1
De huidige wereldkampioen Anderson weet met een 94- finish de eerste leg te pakken tegen Jackpot lewis. De 44- jarige The Flying Scotsman weet ook de tweede leg te pakken waarna Lewis op een haartje dubbel 12 mist vanaf 144. Anderson kan profiteren en pakt via dubbel 10 de derde leg op rij. In 2011 was Anderson - Lewis de finale van de Premier league, toen in 2011 wist de Schot de felbegeerde titel met 10-4 op te eisen. Lewis is niet scherp op de dubbel maar weet toch 3-1 te maken, Anderson vliegt naar 4-1 en gooit een formidabele 127- finish voor 5-1. De wereldkampioen is lekker op dreef en bouwt zijn voorsprong in week 6 uit naar 6-1. Met een 12- darter gooit de Schot een 145- finish voor de overwinning op Jackpot.

Kim Huybrechts (97.77) v Peter Wright (98.51) 5-7
De 29- jarige Hurricane wist slechts een wedstrijd in de afgelopen vijf weken te winnen, samen met Wright bezetten ze de onderste twee posities in het klassement. Een bijzonder belangrijke duel tussen Wright en de Antwerpenaar Huybrechts. Met een 15- darter gaat de openingsleg naar Huybrechts waarna eveneens met een 15- darter Wright 104 uitgooit voor 1-1. De wedstrijd blijft de eerste legs in evenwicht, beide loeren op een break. In leg zes mist Huybrechts dubbel 12 vanaf 144 voor de felbegeerde break. Peter Wright blijft koel en maakt 3-3, ook leg zeven gaat met de darts mee nadat beide heren 121 missen op de bull. In leg negen weet de in Engeland wonende Schot een break te forceren (4-5). Snakebite weet zichzelf te verzekeren van een punt als hij dubbel 10 weet te gooien in de tiende leg. De elfde leg gaat naar de Belg die 48 weet te landen waarna Wright begint aan de twaalfde leg. Wright mag de armen in de lucht steken en pakt zijn eerste Premier League overwinning tegen Huybrechts.

[hb_player_table_widget poule='PDC Betway Premier League 2015']

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws