EC avond: Huybrechts, Klaasen, Van Gerwen en Van Barneveld winnen PDC
PDC

EC avond: Huybrechts, Klaasen, Van Gerwen en Van Barneveld winnen

EC avond: Huybrechts, Klaasen, Van Gerwen en Van Barneveld winnen

Vanavond gaat de European Championship verder met de eerste ronde partijen. Hierbij zullen nog eens 4 Nederlanders en 1 Belg in actie komen. Benito van de Pas opent de avond tegen Peter Wright en Ronny Huybrechts speelt de vierde partij tegen James Wade.

Jelle Klaasen zal het gaan opnemen tegen Adrian Lewis waarna Michael van Gerwen en Justin Pipe het podium zullen betreden. Simon Whitlock en Raymond van Barneveld zullen de avond afsluiten.

Van 18:00 uur tot 20:30 uur wordt er verslag uitgebracht van de middagsessie op RTL7. Voor het live scorecenter voor de avondpartijen klik hier.

Vrijdag 24 oktober, avondsessie 20:00 uur - 24:00
Peter Wright v [textmarker color="FF7200"]Benito van de Pas[/textmarker] 6-5
The Snakebite komt op een 3-0 voorsprong maar nog voor de onderbreking weet de Tilburger de schade enigszins te herstellen door terug te komen tot 2-3. Na de pauze neemt Van de Pas het initiatief in de partij over en hij loopt uit naar een voorsprong van 4-3 en 5-4 maar Wright blijft koel en brengt de partij naar een beslissende elfde leg. Van de Pas mag beginnen maar scoort zwak en Wright neemt direct een voorsprong. Desondanks krijgt de Tilburger de kans vanaf 98 en mist 1 matchdart op dubbel 18. Via dubbel 3 wint Snakebite de partij.

Andy Hamilton v Stephen Bunting 1-6
The Bullet opent de partij sterk en hij loopt uit naar 3-0. Hamilton mist o.a. een 124-finish maar in de vierde leg is het dan toch raak voor The Hammer. Hij komt terug tot 1-3 maar dat bleek ook alles wat er vandaag in zat. Stephen Bunting wint de partij met 6-1 en noteert een gemiddelde van maar liefst102,68.

Gary Anderson v Terry Jenkins 5-6
Anderson en Jenkins leggen een spannende pot op de mat in Duitsland. De heren houden elkaar keer op keer in balans en niet voor het eerst moet er een beslissende elfde leg aan te pas komen. Beiden laten dubbel 20 staan en Anderson mag er als eerste voor aanleggen. Met drie darts in de hand faalt de Schot en Jenkins profiteert al heeft hij er alle drie de darts voor nodig.

James Wade v [textmarker color="FF7200"]Ronny Huybrechts[/textmarker] 4-6
Nadat Kim Huybrechts eerder vandaag Dean Winstanley naar huis stuurde heeft broeder Ronny de kans om James Wade zijn koffers te laten inpakken. De Belg begint uitstekend aan het duel en hij loopt voor de onderbreking uit naar een comfortabele 4-1 voorsprong. Na de pauze wordt het nog erg spannend want The Machine weet sterk terug te komen. Huybrechts mist enkele matchdarts maar op een stand van 5-4 is het dan toch raak vanaf 48. Ronny Huybrechts verslaat James Wade met 6-4.

Adrian Lewis v [textmarker color="FF7200"]Jelle Klaasen[/textmarker] 4-6
The Cobra weet The Jackpot in de problemen te brengen door sterk scorend vermogen. Het afmaken op de dubbels laat Klaasen nog enkele keren liggen waardoor de schade voor Lewis nog beperkt blijft tot een 2-3 achterstand in de pauze. Na de onderbreking komt Lewis sterk uit de startblokken en hij weet zelfs de voorsprong over te nemen van de Nederlander met 4-3. The Cobra blijft echter koel en komt terug en haalt de winst binnen met een 6-4 overwinning.

[textmarker color="FF7200"]Michael van Gerwen[/textmarker] v Justin Pipe 6-3
Mighty Mike noteert een gemiddelde van ruim 100 alvorens hij even van het podium mag in de pauze bij een tussenstand van 4-1. Na de onderbreking pakt Pipe nog twee legs maar daarna was Pipe's pijp op. Van Gerwen gooit de partij uit en wint met 6-3 en noteert een gemiddelde van 92,77.

Phil Taylor v Steve Beaton 6-2
The Power behaalde niet het niveau dat we van hem gewend zijn maar het was vandaag ook niet nodig tegen Steve Beaton. Laatstgenoemde wist twee legs af te snoepen van Taylor en meer was er voor Beaton niet te halen vandaag. Zonder zich al te veel te hoeven inspannen wint de huidige nummer 2 van de wereld, Phil Taylor, van Steve Beaton met 6-2.

Simon Whitlock v [textmarker color="FF7200"]Raymond van Barneveld[/textmarker] 4-6
De bebrilde Van Barneveld ziet zijn nieuwe look vooralsnog goed tot uiting komen en hij pakt de voorsprong tegen de Australiër. Met 3-2 mag het tweetal even gaan rusten. Na de pauze zien we een herhaling van de eerste helft. Met 3-2 gaat de tweede sessie naar de Nederlander wat resulteert in een 6-4 overwinning voor Barney.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws