Player Championship Finals middag: Jenkins verslaat Kim Huybrechts PDC
PDC

Player Championship Finals middag: Jenkins verslaat Kim Huybrechts

Player Championship Finals middag: Jenkins verslaat Kim Huybrechts

Vanmiddag om 13:45 uur Nederlandse tijd ging de Player Championship Finals van start. Kim Huybrechts kwam hierbij als enige namens Nederland of België in actie. De Belg, die indruk wist te maken op de Grand Slam of Darts met een 9-darter en een overwinning op Michael van Gerwen, moest het opnemen tegen Terry Jenkins in de vijfde partij van de middag. Hij ging echter met 3-6 onderuit tegen The Bull die een gemiddelde noteerde van100,89.

Voor alle uitslagen van vanmiddag zie onderstaand schema. Voor het volledig schema, inclusief vanavond waarbij alle Nederlanders in actie komen, klik hier.

Voor het live scorecenter klik hier.

Cash Converters Players Championship Finals
Vrijdag 28 november middagsessie (13:45 uur - 18:00 uur)
Eerste ronde
Ian White v Jamie Caven 4-6
Jamie Caven bereikt als eerste de tweede ronde. Tot 4-4 ging de partij gelijk op waarna Caven twee leg sop rij pakt en daarmee de overwinning binnensleept.

Justin Pipe v Wes Newton 1-6
Pipe had weinig in te brengen tegen Wes Newton die o.a. een 121-finish wist te gooien. Vanaf een score van 30 wist Pipe de vijfde en enige leg van de wedstrijd te winnen. Met een gemiddelde van 102.78 wint Wes Newton met 6-1 van Justin Pipe.

Brendan Dolan v Kevin Painter 6-5
In een kraker van een partij heeft Brendan Dolan met 6-5 gewonnen van Kevin Painter. Dolan gooide o.a. een 121-finish terwijl Painter aantekende vanaf 110. Painter kwam met 2-0 en 3-1 voor waarna Dolan de voorsprong nam tot 5-3 maar bij een stand van 5-5 moest er toch een beslissende leg aan te pas komen die door Dolan werd gewonnen.

Robert Thornton v Darren Webster 6-5
De partij ging volledig gelijk op en was al snel los met een 112-finish van Webster in de eerste leg en een 157-finish van Thornton in de tweede leg. In de vijfde leg voegde Webster daar nog een 134-finish aan toe. Na 1-1, 2-2, 3-3, 4-4 werd het 5-5 en dus was het op de laatste leg aan waarbij Thornton als eerste de dubbel wist te vinden.

Kim Huybrechts v Terry Jenkins 3-6
Ondanks de sterke indruk die The Hurricane nog wist te maken op de Grand Slam of Darts verloor hij vandaag in de eerste ronde van Terry Jenkins. Al snel stond de Belg met 1-3 en 2-4 achter en deze achterstand wist hij niet meer goed te maken. Terry Jenkins die een gemiddelde noteerde van 100,89 en o.a. een 116-finish gooide wint met 6-3 van onze zuiderbuur die bleef hangen op een gemiddelde van 94,54.

Michael Smith v Andy Smith 4-6
Andy Smith loopt uit naar een 5-1 voorsprong en de partij lijkt gespeeld maar Michael Smith weet nog niet van ophouden. Met een 170-finish maakt Michael Smith een einde aan de sprint van Andy en hij zet een comeback in. Nog eens twee legs worden gewonnen door Michael Smith maar bij een stand van 5-4 in het voordeel van Andy Smith besluit hij de partij en wint met 6-4.

Simon Whitlock v Dean Winstanley 3-6
Winstanley weet vroeg in de partij naar 4-1 uit te lopen. Hierna worden de zesde en zevende leg gedeeld waardoor er 5-2 op het scorebord stond en Winstanley dus slechts één leg verwijderd was van de tweede ronde. Via een 45 uitgooi op dubbel 16 pakt de Australiër nog een leg maar het bleek slechts uitstel van executie. Winstanley wint de negende leg en zo de partij met 6-3.

Mervyn King v Andrew Gilding 6-3
The King liep uit naar een 3-0 voorsprong waarna Gilding in de vierde leg pas op het scorebord kwam te staan. Gilding komt terug tot 2-4 maar weet hierna nog slechts één leg te pakken. Met 6-3 wint Mervyn King en zo plaatst hij zich als laatste van de middagsessie voor de tweede ronde.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws