Premier League week 4: Einde overwinningsstrijd Michael, Barney winst PDC
PDC

Premier League week 4: Einde overwinningsstrijd Michael, Barney winst

Premier League week 4: Einde overwinningsstrijd Michael, Barney winst

Een spannende avond in Belfast. De avond begint met de beste wedstrijd. The Hurricane v.s. Chizzy, wat een pot! Ontzettend veel 180-ers en bijna twee 9-darters. Allereerst gooit Chisnall in de tweede leg bijna een 9-darter door zijn pijl te missen op de trippel 19 waarna hij nog een dubbel 12 moet gooien. En dan, na alle hoge scores, komt Huybrechts op dubbel 12 voor een 9-darter... en mist hem. Uiteindelijk wint Chizzy de pot en laat hij de Belg in steeds meer onzekerheid achter. Ook de wedstrijd tussen Michael van Gerwen en Adrian Lewis was zeker geen verkeerde. Zoals verwacht gingen de mannen gelijk op en werden de vele 180-ers gegooid. Deze veelal door onze landgenoot. Lewis gooit de dubbels er lekker in en maakt er uiteindelijk een gelijkspel van.

Volgende week staan er natuurlijk weer vijf grote wedstrijden op het programma van de Premier League. Dan moeten o.a Van Barneveld tegen zijn buurman, Kim Huybrechts, spelen en Mighty Mike gooit tegen The Power. Dus we kunnen volgende week weer lekker genieten.

Betway Premier League
Night Four, Thursday February 26
Odyssey Arena, Belfast

Kim Huybrechts v Dave Chisnall 4-7
Gary Anderson v James Wade 7-4
Michael van Gerwen v Adrian Lewis 6-6
Stephen Bunting v Raymond van Barneveld 4-7
Phil Taylor v Peter Wright 6-6

Kim Huybrechts (107.01) v Dave Chisnall (107.01) 4-7
De Belg is er helaas alweer niet in geslaagd om een overwinning te pakken in de Premier League. Maar dat is het enigste wat minder was die dag voor Huybrechts. Want wat was dit een goede pot! Kim begint de wedstrijd goed en gooit makkelijk de eerste leg uit. Dan de tweede leg. Chizzy gooit bijna een 9-darter! Hij mist de trippel 19 waarna hij de dubbel 12 nog moet gooien. Ondertussen staat het 1-3 voor Dave. Beide mannen gooien een gemiddelde van 113! Naarmate de wedstrijd vordert, wordt Kim Huybrechts sterker. Ontzettend veel 180-ers. Maar liefst tien uiteindelijk (Huybrechts 4, Chisnall 6). Dan gooit Kim ook opeens bijna een 9-darter. Hij mist de laatste pijl op dubbel 12 om een perfecte leg uit te gooien. De Belg gooit daarna zeker niet minder maar wint de laatste twee legs niet. Dit betekent dat Dave 'Chizzy' Chisnall met de 2 punten er van door gaat.

Gary Anderson (98.4) v James Wade (94.60) 7-4
Geen speciale wedstrijd. Beide mannen beginnen een beetje traag aan de pot. Anderson heeft de laatste weken last van missende dubbels. Ook in deze wedstrijd voelen de dubbels niet lekker aan. James Wade komt in een voorsprong, maar langzamerhand komt Anderson terug. 11-darts zijn hoogtepunten in deze wedstrijd en de spelers gaan gelijk op. Helaas niet op een hoog niveau. Het wordt dan nog wel even spannend wie de wedstrijd wint. Na een 5-4 voorsprong pakt Anderson de laatste twee legs.

Michael van Gerwen (106.28) v Adrian Lewis (98.32) 6-6
Weer een spannende wedstrijd. Beide heren gaan heerlijk gelijk op. Lewis komt in de tweede leg op gelijkspel door 112 uit te gooien. Daarna volgen vele 180-ers. De mannen gaan de hele wedstrijd gelijk op. Het enigste wat opvalt zijn de gemiddelden. Van Gerwen heeft een beter gemiddelde (106) dan Lewis (98.32). Van Gerwen gooit hoge scores, maar telkens als hij op een dubbel staat, gooit Lewis een boven-de-100-finish. Lewis komt dan op een 4-6 voorsprong, maar dit laat Van Gerwen niet ontgaan. Hij blijft op de eerste plaats in het klassement staan maar maakt een einde aan zijn overwinningsrace.

Stephen Bunting (91.08) v Raymond van Barneveld (97.50) 4-7
De 47-jarige Hagenees is er in geslaagd om zijn eerste wedstrijd in de Premier League te winnen. Na een heuse thriller neemt Barney de punten mee naar Nederland. Hij begint erg sterk. The Bullet daarin tegen, gooit niet zo goed. Hij mist heel veel dubbels bij de start van de wedstrijd. Dit doet hem dan ook de das om. Wat volgt: Bunting komt 0-4 achter, maar hij vecht zich steeds meer terug. Barney begint wat minder te gooien en Bunting krijgt zelfs zicht op een punt. In de laatste leg gooit Bunting nog zijn eerste 180-er, maar dat bleek niet genoeg tegen onze medelander. Barney maakt het dan nog even spannend maar gooit met de dubbel 18 zijn eerste twee punten binnen in de Premier League 2015.

Phil Taylor (102.68) v Peter Wright (97.55) 6-6
De avond van 26 februari sluit zich met een gelijkspel. Taylor begint heel erg goed. De trippels vliegen er lekker in. Na een 4-3 voorsprong staat hij op een gemiddelde van 110 en Snakebite op 97.05. Wright zijn dubbels gaan goed. Hij lijkt in de loop van de wedstrijd een nieuwe techniek te ontwikkelen. Hij gooit duidelijk veel sneller dan dat hij normaal gooit en dat bevalt hem wel. Maar 'de meester' weet hem toch steeds te strikken. Hij gooit richting het einde van de wedstrijd wel wat minder en dan gebruikt Wright goed. Hij pakt de laatste leg en maakt er een gelijkspel van.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws