Raymond van Barneveld: ''Het is erop of eronder tegen Anderson.'' PDC
PDC

Raymond van Barneveld: ''Het is erop of eronder tegen Anderson.''

Raymond van Barneveld: ''Het is erop of eronder tegen Anderson.''

In gesprek met RTL7 blikte Raymond van Barneveld vooruit op zijn wedstrijd tegen Gary Anderson in de dertiende speelweek van de Premier League. Een wedstrijd, die, zoals wij al vermeldde in de voorbeschouwing, weleens cruciaal kan zijn in de strijd om de play-offs. De Hagenaar ziet dit zelf ook in: ''Het is erop of eronder vandaag. Anderson heeft een beter legsaldo (verschil tussen gewonnen en verloren legs, red.) dus bij een gelijkspel blijft hij boven me staan. Bij een nederlaag kom ik niet alleen twee punten achter, maar moet ik ook inlopen qua legsaldo. Zelfs als ik win, sta ik maar twee puntjes voor. Iedereen is enorm aan elkaar gewaagd dus je kan na enkele mindere weken enorm zakken of juist stijgen als je een paar goede wedstrijden speelt, zoals Chisnall die steevast onderaan staat en na zijn prestaties vorige week ineens weer kans maakt op de play-offs.''

Voor de dertiende speelweek staat Raymond van Barneveld vijfde met 14 punten en moet hij Anderson op legsaldo voor zich dulden. Het verschil met nummer 3 Phil Taylor, die Peter Wright treft, is een punt. Hij staat maar een punt voor op Adrian Lewis, die vandaag zowel James Wade als Michael van Gerwen tegenkomt en dus op eigen kracht na de dertiende speelweek de top 4 binnen kan komen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws