Van Barneveld stapt over naar Target en gelooft in wereldtitel PDC
PDC

Van Barneveld stapt over naar Target en gelooft in wereldtitel

Van Barneveld stapt over naar Target en gelooft in wereldtitel

Raymond van Barneveld heeft besloten de overstap te maken van Unicorn naar Target. Naar aanleiding hiervan is er maandag een presentatie van Target in Den Haag, waar Dartfreakz.nl live bij zal zijn voor foto's en verslag. Hier wordt de komst van de Hagenaar bij het Targetteam aangekondigd en zullen ook zijn nieuwe pijlen gedemonstreerd worden. Hij voegt zich zodoende bij het team waar onder andere Phil Taylor, Adrian Lewis, Dave Chisnall, Stephen Bunting, Darryl Fitton en Tony O'Shea al deel van uitmaakten.

Barney maakte zeven jaren deel uit van het Unicorn team, in het verleden bestond het Unicorn team uit grootse wereldkampioenen. Nu de Nederlander de stal verlaat blijven alleen Gary Anderson, John Lowe, John Part en Bob Anderson over.

De Sales-directeur van Target, James Tattersall, gaf aan dat de nieuwe pijlen de RvB95 zijn met een speciale grip, die enkel Target heeft. Raymond van Barneveld reageerde op zijn overstap: ''Ik heb enorm uitgekeken naar de samenwerking. Een jaar geleden ontstonden de eerste contacten. De Targetdirecteur, Gary Plummer, beloofde me dat ik speciaal zou worden neergezet en dat is hier gebeurd. Ik kijk er enorm naar uit om met de nieuwe pijlen aan de slag te gaan en zal ze in Shanghai en Las Vegas direct gaan gebruiken. Ik kijk erg uit naar de komende vijf jaar.'' Linkje naar alle RvB darts, klik hier.

Raymond van Barneveld staat al jaren bekend als 'Barney', vernoemd naar het personage uit de Flintstones, maar zal voortaan als RvB door het leven gaan. Immers hoort bij zijn nieuwe materiaalsponsor die hem 'in the picture' zet ook een nieuw imago. De nauwlettende kijker heeft misschien opgemerkt dat Mason (de naam van zijn kleinzoon, red.) niet meer op zijn nieuwe Targetshirt staat, maar er was onvoldoende tijd om het shirt tot in de puntjes in orde te krijgen. Alle tijd ging immers zitten in het perfectioneren van zijn Target RvB95. In de komende tijd zullen alle puntjes op de i gezet worden, waarbij niet uitgesloten is dat Mason weer op zijn shirt vermeld gaat worden.

Tijdens de presentatie was er ook de ruimte voor vragen. Wij hebben hieronder de gestelde vragen en antwoorden staan.

Van Barneveld stapt over naar Target en gelooft in wereldtitel

Waarom heb je voor Target gekozen?
Ik kijk al jaren naar andere spelers, bijvoorbeeld Phil Taylor, Wayne Mardle en Alan Norris, en dat ziet er geweldig uit. Target zet hun spelers 'in the picture' en dat wil iedereen. Ik wil deze kans dan ook met beide handen aanpakken. Ik wil immers weer tot de absolute top gaan behoren en daar helpt het nieuwe materiaal zeker bij.

Wat is het verschil tussen je oude pijlen en de RvB95?
Raymond: ''Het is een heel andere balans. Ik heb er veel mee gegooid de laatste drie dagen en het voelt erg goed. Ik geloof dat ik hiermee weer wereldkampioen kan worden.''
Sales-directeur James Tattersall: ''Het grootste verschil zit in het ontwerp en de productiewijze. Target is daar uniek in. De punt heeft de grip precies op de plek waar Raymond zijn pijl vasthoudt en een speciale grip op de barrel.''

Wat is je hoofddoel in de komende vijf jaar?
Een zesde wereldtitel. Ik geloof dat dit mogelijk is, zeker met deze nieuwe pijlen, maar ik zal er ook hard voor moeten werken. In principe stop ik over vijf jaar, maar indien ik een zesde wereldtitel pak en/of in de top vier van de wereld mee kan draaien mogen jullie nog langer van mijn dartkunsten genieten.

Wanneer zijn je nieuwe pijlen beschikbaar?
De Sales-directeur gaf aan dat ze binnen een paar dagen beschikbaar zouden zijn. Bekijk via deze link de nieuwe Target lijn bij dartswarehouse.nl

Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?
Een maand of 8 geleden nodigde Target me uit op kantoor en sindsdien hebben we de pijl steeds verder verfijnd.

Vandaag was natuurlijk de officiële presentatie, maar binnen het circuit waren er ongetwijfeld al geruchten. Hebben andere spelers al op je keuze voor Target gereageerd?
Ja, Phil Taylor zei bijvoorbeeld dat dit de beste keuze is die ik in mijn carrière gemaakt heb en dat het een geweldig team is met geweldige begeleiding. Ik merk daarnaast dat Phil erg gelukkig is nu hij bij Target zit, hoewel dat misschien ook komt doordat hij gaat stoppen.

Van Barneveld stapt over naar Target en gelooft in wereldtitel

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws