Richie 'The Prince of Wales' Burnett na lange schorsing weer in actie PDC
PDC

Richie 'The Prince of Wales' Burnett na lange schorsing weer in actie

Richie 'The Prince of Wales' Burnett na lange schorsing weer in actie

Richie Burnett is na een lange schorsing teruggekeerd in het PDC circuit. In 2014 werd Burnett voor achttien maanden geschorst. Allereerst werd in december 2014 bekend dat niet mocht deelnemen aan het komende PDC wereldkampioenschap. Dit werd via een statement door de PDC bekendgemaakt. Ook volgde er een schorsing van maar liefst achttien maanden, met terugwerkende kracht per november 2014. Richie moest zijn tourkaart inleveren.

De bond trad verder niet in details omtrent wat er zich op dat moment afspeelde omtrent de persoon Richie Burnett. Maar later werd bekend dat Burnett positief getest was op drugs tijdens de Grand Slam of Darts 2014 Qualifier.

Toen de schorsing bekend was, bood Richie zijn fans excuses aan voor de schorsing. Hij bedankte zijn sponsors dat zij hem zijn blijven steunen in een moeilijke periode. Hij was vastberaden terug te komen en overtuigd dat hij terug zou komen op het hoogste niveau.

Inmiddels is de Welshman “terug van weggeweest”. Dit weekend kwam hij voor het eerst weer in actie op de zaterdag gespeelde Challenge Tour zes. De voormalige BDO wereldkampioen kende geen goed “debuut”. In de eerste ronde ging hij er met een whitewash (5-0) onderuit. Zondag boekte de 49-jarige betere resultaten op de achtste Challenge Tour waar hij de kwartfinale bereikte. Richie Burnett kan via de Challenge Tour wederom een tourkaart bemachtigen voor twee jaar.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws