Robert Wagner pakt ticket voor de European Championship 2014 PDC
PDC

Robert Wagner pakt ticket voor de European Championship 2014

Robert Wagner pakt ticket voor de European Championship 2014

Vanaf het jaar 2013 heeft de PDC de Scandinavische spelers de mogelijkheid geboden om een ticket te verdienen voor de European Championship. Het vorig jaar lag er een ticket klaar voor de speler die op de eerste plek stond van de Scandinavische ranglijst, vóór aanvang van de European Championship 2013. Toenmalige koploper Jani Haavisto wist deelname af te dwingen aan het Europees toernooi.

Dit jaar werd er een kwalificatietoernooi georganiseerd ten behoeve van de European Championship 2014 die van 24 tot en met 26 oktober in Muelheim, Duitsland wordt gespeeld. Robert Wagner heeft dit kwalificatietoernooi gewonnen, ten koste van de Zweed Magnus. Wagner zal samen met de top 16 van de PDC Order of Merit, 8 ongeplaatste spelers van de Pro Tour Order of Merit en 7 ongeplaatste spelers van de European Order of Merit het deelnemersveld bepalen op de European Championship 2014. De European Championship wordt het tweede tv optreden in 2014 van de Noor. Op de World Cup of Darts van dit jaar kwam Wagner ook in actie, samen met partner Vegard Elvevoll.

Jani Haavisto die zich zaterdag voor het wereldkampioenschap 2015 plaatste, kwam op het kwalificatietoernooi tot de kwartfinale. Daar werd hij een halt toegeroepen door landgenoot Marko Kantele die in de halve finale maar nipt verloor van de latere qualifier. De Deen Per Laursen die zich vorig jaar voor het WK kwalificeerde, wist ook tot de laatste vier te komen.

Uitslagen kwalificatietoernooi

Kwartfinales
Per Laursen 6 – 3 Peter Sajwani
Magnus Caris 6 – 2 Teemu Harju
Marko Kantele 6 – 4 Jani Haavisto
Madars Razma 3 – 6 Robert Wagner

Halve finales
Per Laursen 2 – 6 Magnus Caris
Marko Kantele5 – 6 Robert Wagner

Finale
Magnus Caris 4 – 6 Robert Wagner

Voor overige uitslagen, zie deze website.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws