WGP dag 5: V/d Voort en Klaasen gaan onderuit, Van Gerwen halve finale PDC
PDC

WGP dag 5: V/d Voort en Klaasen gaan onderuit, Van Gerwen halve finale

WGP dag 5: V/d Voort en Klaasen gaan onderuit, Van Gerwen halve finale

De kwartfinales van de World Grand Prix worden vanavond gespeeld. Opmerkelijk veel grote namen hebben het toneel reeds verlaten en de Nederlanders doen het buitengewoon goed. Bij de laatste 8 staan maar liefst 3 oranje kandidaten. Vincent van der Voort zal het gaan opnemen tegen Mensur Suljovic, Jelle Klaasen treft Mark Webster en Michael van Gerwen zal aantreden tegen Jamie Lewis.

RTL 7 zal vanavond live verslag brengen op televisie. Voor een volledig overzicht van het uitzendschema van RTL 7 klik hier.

Speelprogramma donderdag:
Ian White (79,83) - Robert Thornton (90,06) 2-3 in sets (1-3, 3-2, 0-3, 3-2, 2-3)
De eerste set gaat naar Thornton en de tweede set lijkt te volgen maar White biedt tijdig weerstand en steekt er middels een 158-finish een stokje voor. Het wordt 1-1 in sets en Thornton pakt de derde set vervolgens overtuigend met 3-0. In de vierde set laat de taaie White weer van zich horen en weer weet hij de set met 3-2 naar zich toe te trekken. In de beslissende laatste set lopen de heren uit naar 2-2 en de Schot mag de laatste leg beginnen. Hij komt als eerste op een dubbel en gooit via dubbel 20 de laatste Engelsman uit het toernooi.

Mensur Suljovic (84,08) - Vincent van der Voort (80,63) 3-1 in sets (1-3, 3-2, 3-0. 3-0)
De Nederlander begon uitstekend aan de partij en pakte de eerste set overtuigend door een 128-finish te gooien voor setwinst. In de tweede set begon hij met een 156-finish waarmee de toon wederom werd gezet. Bij een 2-0 voorsprong in set 2 gaf Suljovic duidelijk de strijd al op maar Van der Voort miste 12 dubbels en zag Suljovic terug komen en de set alsnog voor de ogen van de man uit Purmerend wegpakken. Deze klap kwam hij niet meer te boven en Suljovic nam weer het initiatief in de partij en als klap op de vuurpijl eindigde de Oostenrijker de partij nog met een 170-finish ook.

Mark Webster (86,67) - Jelle Klaasen (88,75) 3-2 in sets (3-0, 3-1, 0-3, 1-3, 3-2)
Met 3-0 is de eerste set een prooi voor Mark Webster die de tweede set ook met 3-1 naar zich toe trekt. Klaasen, die tot op dat moment slechts één leg had gewonnen weet zich te herpakken en pakt set 3 met 3-0 en set 4 met 3-1. Daarmee komt het aan op de vijfde set welke Klaasen begint met legwinst en dus komt hij op een voorsprong. Webster maakt 1-1 en terwijl Klaasen staat te wachten om er 2-1 van te maken gooi Webster 86 uit op de bulls-eye. Klaasen weet hierna een zeer sterke leg te gooien met een 177-score en 180-er erin en mag de beslissende laatste leg beginnen. Hij weet de dubbel echter zeer moeizaam te vinden om te openen en ziet Webster weglopen en kan dit niet tijdig meer bijbenen. Webster wint de partij in een kraker van een slotfase.

Michael van Gerwen - Jamie Lewis 3-0 in sets (3-0, 3-1, 3-2)
Lewis wist Van Gerwen geen moment in de problemen te brengen. De eerste set ging met 3-0 in sets naar Mighty Mike en in de tweede set wist Lewis één leg te pakken, 3-1. In de derde set lopen de heren naar 2-2 maar dan toont de huidige nummer 1 van de wereld zijn spierballen en gooit een 160-finish voor de winst.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws