Speelschema Premier League tot en met Ahoy bekend gemaakt PDC
PDC

Speelschema Premier League tot en met Ahoy bekend gemaakt

Speelschema Premier League tot en met Ahoy bekend gemaakt

Zojuist heeft de PDC het speelschema voor de komende zes weken bekend gemaakt. Nadat het doek viel voor Dave Chisnall en Michael Smith zijn er nog acht spelers over. De eerste vier weken zullen er wel gewoon vijf wedstrijden per avond gespeeld worden. Dit houdt in dat op iedere avond twee spelers twee wedstrijden zullen moeten spelen. In de laatste twee weken zal iedereen een keer in actie komen.

Raymond van Barneveld zal twee keer aan moeten treden in week 11 op 14 april in Belfast. Hij speelt dan de tweede wedstrijd tegen Phil Taylor en sluit de avond af tegen Robert Thornton. Michael van Gerwen kan een week later in Bournemouth een flinke stap richting de play-offs zetten, aangezien hij dan de avond begint tegen Peter Wright en de avond afsluit tegen Adrian Lewis. De Nederlandse kraker tussen Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld staat gepland op5 mei in Manchester.

Zodoende is het ook bekend wie er tegen elkaar in Ahoy Rotterdam zullen spelen op 12 mei de dag dat ook bekend wordt wie zich een week later in de O2 Arena te Londen mag melden voor de play-offs. Dit is immers alleen weggelegd voor de top 4 die op dit moment gevormd wordt door Phil Taylor, Michael van Gerwen, Gary Anderson en Adrian Lewis, maar in de komende weken kan hier nog verandering in aangebracht worden natuurlijk. Michael staat momenteel met 13 punten twee punten voor op nummer 5 James Wade. Raymond zal, net zoals vorig jaar, vol aan de bak zal moeten om zijn plek in de O2 Arena te bemachtigen. De Hagenees staat immers met zeven punten vijf punten achter op nummer 4 Adrian Lewis.

De avond in Ahoy wordt begonnen door Robert Thornton, die, gezien de huidige stand, waarschijnlijk niet meer om een plek in de play-offs zal spelen, en James Wade, die nog een goede kans maakt om in de top 4 te eindigen. Vervolgens is het de beurt aan Adrian Lewis, die momenteel de vierde plaats bezet, en Gary Anderson, de huidige nummer 3. Daarna staat, misschien wel de kraker van de avond op het programma, tussen Michael van Gerwen en Phil Taylor. De avond wordt afgesloten door Raymond van Barneveld, die hopelijk in Ahoy nog vecht voor een plek in de play-offs, en Peter Wright, die momenteel zesde staat.

Wij zullen morgen onze dartpoule bijwerken en dan zal deze ook weer ingevuld kunnen worden. Met deze poule zijn mooie prijzen te winnen. Zo ligt er voor de winnaar een set Cosmo Justin Pipe darts klaar. De nummer 2 ontvangt een Unicorn Eclipse HD dartbord. De derde prijs is een waardebon voor een dartwinkel ter waarde van 30 euro.

Speelschema Premier League met data en locaties
Week 10, 7 april
Sheffield Arena
James Wade - Raymond van Barneveld
Gary Anderson - Phil Taylor
Robert Thornton - Michael van Gerwen
Adrian Lewis - Peter Wright
Phil Taylor - James Wade

Week 11, 14 april
SSE Arena, Belfast
Robert Thornton - Peter Wright
Raymond van Barneveld - Phil Taylor
James Wade - Adrian Lewis
Michael van Gerwen - Gary Anderson
Raymond van Barneveld - Robert Thornton

Week 12, 21 april
Bournemouth International Centre
Michael van Gerwen - Peter Wright
Raymond van Barneveld - Adrian Lewis
Gary Anderson - James Wade
Phil Taylor - Robert Thornton
Adrian Lewis - Michael van Gerwen

Week 13, 28 april
The Barclaycard Arena, Birmingham
Peter Wright - Phil Taylor
Raymond van Barneveld - Gary Anderson
Adrian Lewis - Robert Thornton
James Wade - Michael van Gerwen
Peter Wright - Gary Anderson

Week 14, 5 mei
The Manchester Arena
James Wade - Peter Wright
Gary Anderson - Robert Thornton
Michael van Gerwen - Raymond van Barneveld
Adrian Lewis - Phil Taylor

Week 15, 12 mei
Ahoy Rotterdam
Robert Thornton - James Wade
Adrian Lewis - Gary Anderson
Phil Taylor - Michael van Gerwen
Peter Wright - Raymond van Barneveld

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws