Sydney Darts Masters dag 2: Van Gerwen wint tegen Kyle Anderson PDC
PDC

Sydney Darts Masters dag 2: Van Gerwen wint tegen Kyle Anderson

Sydney Darts Masters dag 2: Van Gerwen wint tegen Kyle Anderson

Vandaag werden de kwartfinales van de Sydney Darts Masters gespeeld. Er was nog één Nederlander over: Michael van Gerwen. Hij speelde de laatste partij tegen één van de twee overgebleven ongeplaatste spelers: Kyle Anderson. De Australiër had Raymond van Barneveld in de eerste ronde verslagen en gaf Van Gerwen nu ook goed partij. Na een 3-0 voorsprong van MvG kwam de Australiër terug tot 3-3 en bleef tot 5-5 goed bij. Vanaf hier pakte Van Gerwen drie legs op rij. Anderson kon niet meer het benodigde antwoord geven en verloor uiteindelijk met 10-6.

De andere ongeplaatste speler die nog over was, Rhys Mathewson, kwam in de tweede partij tegen Wright in actie. Deze partij was, net als de eerste en derde partij, behoorlijk eenzijdig want Wright won met 10-4. De eerste partij is Adrian Lewis tegen Dave Chisnall. Lewis kwam in het begin op voorsprong maar Chisnall is de rest van de partij de sterkere en wint uiteindelijk met de duidelijke uitslag van 10-5 van de tweevoudig wereldkampioen.

De derde partij, tussen Phil Taylor en Gary Anderson, werd op voorhand veel van verwacht, maar dit liep uit op een teleurstelling. De eerste twee legs werden nog gedeeld door beide heren maar vanaf daar walste Taylor over Anderson heen en kwam helemaal tot 9-1 voordat Anderson weer een leg wist te pakken. De voorsprong was veel te groot om aan een comeback te denken en Taylor maakte de wedstrijd professioneel af met een 11-darter.

De eerste wedstrijd zal om 11:00 uur Nederlandse tijd van start gaan.

Sydney Darts Masters
Kwartfinales (Vanaf 11:00 uur NL tijd)
Adrian Lewis v Dave Chisnall 5-10
De openingsleg gaat naar The Jackpot maar dit zou het enige moment in de partij zijn waarin Lewis in deze partij op voorsprong zou staan. Chizzy loopt uit naar 4-2 en 6-3. De eerste 180-ers van Adrian vallen pas in leg 13e leg terwijl Chisnall er op dat moment al 6 had genoteerd. Met een 11-darter komt Lewis nog terug tot 4-9 maar meer dan nog 1 legwinst hierna zat er niet in. Dave Chisnall plaatst zich met een 10-5 overwinning voor de halve finale van de Sydney Darts Masters 2016.

Rhys Mathewson v Peter Wright 4-10
De eerste twee legs gaan naar Wright voordat Mathewson een leg claimt via tops. Een misser van Wright geeft Mathewson de kans om gelijk te komen maar deze wordt gemist en Wright maakt hier dankbaar gebruik van. Wright loopt zo uit naar 5-1 en 6-2 voorsprongen waarbij Mathewson telkens achter de feiten aanloopt. Via Mathewson's tweede 180 en dubbel 4 pakt hij zijn derde leg en, nadat Wright leg 10 pakt, zijn vierde leg via een 68 finish. Toch is Wright's voorsprong te groot en ook de laatste drie legs worden door Wright binnengehaald voor een ruime 10-4 overwinning.

Gary Anderson v Phil Taylor 2-10
Via een 78 finish wint Taylor de openingsleg in 14 darts. Via zijn eerste 180 en tops sluit Anderson aan. Twee 11-darters van Taylor zien hem de volgende twee legs winnen en door 5 missers van Anderson op dubbel 16 komt Taylor op 4-1. Via 129 en 115 komt Taylor op de zeer ruime 6-1 voorsprong. Deze voorsprong wordt zelfs nog uitgebouwd naar 9-1 waardoor deze wedstrijd, waar veel van werd verwacht, op een eenzijdige deceptie lijkt uit te lopen. Anderson gooit dubbel 10 voor zijn tweede leg maar een comeback zit er absoluut niet meer in als Taylor de wedstrijd met een 11-darter besluit.

Michael van Gerwen v Kyle Anderson 10-6
Van Gerwen begint goed aan de wedstrijd met drie legs op rij. Anderson gooit een 180 en ondanks twee 180-scores van MvG pakt de Australiër de vierde leg. Met een 160 finish en een leg later tops maakt Anderson de stand gelijk. Via dubbel 8 komt Van Gerwen weer op voorsprong maar met een tweede 160 finish sluit Anderson aan. Ook de negende en tiende legs worden gedeeld voor 5-5. Vanaf hier pakt Van Gerwen voor de tweede keer drie legs op rij: 8-5. Via een 41 checkout komt Anderson terug tot 41 maar de veerkracht van het begin van de partij is weg: de laatste twee legs zijn opnieuw voor Van Gerwen die met 10-6 wint.

Best of 19 legs

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws