Taylor bij de bookmakers favoriet voor de winst tegen Van Barneveld PDC
PDC

Taylor bij de bookmakers favoriet voor de winst tegen Van Barneveld

Taylor bij de bookmakers favoriet voor de winst tegen Van Barneveld

Vanavond wordt de darts klassieker tussen Phil Taylor en Raymond van Barneveld opnieuw gespeeld. Ondanks een tegenvallend jaar voor Taylor tot nu toe, is 'The Power' toch weer favoriet voor de winst tegen Van Barneveld vanavond bij de bookmakers. Als je geld op Taylor inzet en Taylor wint, dan krijg je je inzet maal 1.67 terug. Aan de andere kant, als je geld op Van Barneveld inzet en Van Barneveld wint, dan krijg je je inzet maal 2.2 terug. Aangezien de bookmakers een groter bedrag uitkeren indien Van Barneveld wint, achten zij de kans kleiner dat Van Barneveld zal winnen dan dat Taylor zal winnen.

De heren hebben inmiddels 79 keer tegenover elkaar gestaan op officiële toernooien, en Taylor heeft hier 58 van gewonnen. De twee meest recente ontmoetingen waren in de Premier League, die Taylor beide won, maar de laatste wedstrijd in een knockout wedstrijd ging naar Raymond van Barneveld, die Taylor met 5-3 in sets versloeg op het afgelopen WK.

Op de World Matchplay hebben de heren slechts één keer tegen elkaar gespeeld: in de finale van de World Matchplay 2010 won Taylor met 18-12 van de Nederlander. Dit was ook Van Barneveld zijn enige finale ooit op de World Matchplay, die buiten 2010 vaak tegenvallende resultaten boekte. Sinds 2011 is hij niet meer voorbij de tweede ronde gekomen op de World Matchplay, al zal hij vanavond hopen met deze demonen af te rekenen. Taylor, aan de andere kant, heeft het toernooi 15 keer gewonnen. 'The Power' heeft ook meerdere keren in interviews aangegeven dat hij zich al geruime tijd aan het voorbereiden is op deze Matchplay om hopelijk zijn 16e titel binnen te kunnen halen.

De klassieker wordt vanavond als derde partij gespeeld. Naar schatting zal de partij ongeveer 22:15 aanvangen, al is de precieze tijd afhankelijk van het verloop van de eerste twee partijen.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws