Taylor over zijn partij tegen Smith 'We zullen zien wie de beste speler is' PDC
PDC

Taylor over zijn partij tegen Smith 'We zullen zien wie de beste speler is'

Taylor over zijn partij tegen Smith 'We zullen zien wie de beste speler is'

In de tweede ronde van de World Matchplay 2014 komt Phil Taylor tegenover zijn "jonge angstgegner" Michael Smith te staan. Het duel wordt op de woensdagavond gespeeld. Taylor en Smith zullen voor de negende keer samen aan de oche staan. Michael wist in de acht voorgaande ontmoetingen slechts twee keer te winnen, maar boekte één van zijn overwinningen op spectaculaire wijze. In de tweede ronde van het Ladbrokes wereldkampioenschap 2014 zorgde namelijk voor een grote sensatie door de toenmalige nummer één van de wereld uit het toernooi te gooien.

Deze eerste zege op de grootmeester mag tot nu toe de grootste in de carrière van Smith genoemd worden. De jonge sensatie sloot de betreffende partij af met een prachtige 128 finish op de bull en won de partij met 4-3 zege. Ook op de in juni gespeelde Gibraltar Darts Trophy moest Taylor zijn meerdere erkennen in zijn jonge landgenoot. Op dat toernooi werd hij met 6-4 aan de kant gezet. Maar The Power zit met de nederlaag op het WK in zijn maag en is uit op vergelding tegen de jongeman die zijn kerst in 2013 verpestte. The Maestro daagt zijn tegenstander uit en hoopt de voormalige jeugd wereldkampioen woensdagavond in een kraker te kunnen verslaan.

'Ik voorspel een kraker, aldus de 16-voudig wereldkampioen. Het zal een taaie partij worden. Michael is op zijn best als hij tegen mij speelt. Op het wereldkampioenschap had ik geen vertrouwen in mijn pijlen, nu heb ik dat wel. Die jongen is overmoedig maar daar heeft hij alle recht toe. Ik wil een kraker. Ik wil een goed gevecht met Michael aangaan en er een wedstrijd van maken. Ik denk dat er ook een 9-darter zou kunnen vallen'.

'Michael zal goed spelen, hij is een goede speler. Maar woensdag zullen we zien wie de beste speler is. Met mijn pijlen zit het nu goed. Als de pijlen niet goed vallen, ligt het aan mij. Ik heb het de afgelopen maanden moeilijk gehad maar ik ben terug. Ik denk dat ik beter zal presteren dan voorheen. Ik ben nu heel zelfverzekerd. Michael heeft mij in voorgaande ontmoetingen op een eerlijke manier verslagen maar woensdag is een andere partij. Hij zal tegen een andere Phil Taylor spelen, een Phil Taylor die weer op zijn best is'.

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws