Taylor zet nu zinnen op WK 2015 en weer de nummer één worden PDC
PDC

Taylor zet nu zinnen op WK 2015 en weer de nummer één worden

Taylor zet nu zinnen op WK 2015 en weer de nummer één worden

Na zijn succes op de afgelopen Grand Slam of Darts heeft Phil Taylor zijn zinnen nu op de komende twee tv toernooien gezet. De grootmeester aast op de Players Championship Finals en het PDC wereldkampioenschap 2015 staat uiteraard heel hoog op zijn verlanglijstje.

Nadat de54-jarige de World Grand Prix 2014 en The Masters 2014 niet op zijn naam schreef, werd hij voor de zoveelste keer ‘afgeschreven’. Maar de winnaar van 80 major titels weet critici steeds weer de mond te snoeren. Op weg naar zijn zesde Grand Slam of Darts overwinning wist hij zijn tegenstanders steeds met gemiddeldes boven de 100 achter zich te laten. Hiermee heeft The Power signalen afgegeven dat er wederom rekening met hem gehouden moet worden op het komend WK.

Taylor heeft vaker aangegeven dat hij minimaal nog één keer wereldkampioen wil worden en weer de nummer één van de wereld wil worden, alvorens hij met pensioen gaat. 'Ik aas nu op het wereldkampioenschap. Ik wil Michael van de nummer één positie verstoten. Hij is de afgelopen periode fenomenaal geweest maar iedereen heeft de aanval op hem ingezet, aldus The Power.

'Ik wil de Players Championship Finals winnen. Maar ik maak mij op voor het wereldkampioenschap. Ik moet hier energie in steken en hier voorbereid op zijn. Ik zal harder moeten trainen. Als ik de Grand Slam heb gewonnen, spelen tegenstanders beter tegen mij. Ik zal mijn spel dus moeten opkrikken'.

Ondanks Taylor in goede vorm verkeert, beseft hij wel dat hij tijdens zijn jacht op de wereldtitel geen makkelijke weg zal afleggen. Gelet op hun prestaties op de afgelopen Grand Slam of Darts, wordt rekening gehouden met spelers zoals Kim Huybrechts die in goede vorm verkeerde en een 9-darter gooide en Keegan Brown die Adrian Lewis en Raymond van Barneveld versloeg. Ook met Grand Slam of Darts finalist Dave Chisnall mag niet onderschat worden en met James Wade en Stephen Bunting moet ook rekening gehouden worden.

'Het is nu een andere generatie vervolgt de nummer twee van de wereld. Ik leer nog veel op mijn 54ste. Een paar weken geleden werd ik met 6-0 verslagen (red. tegenstander Darren Webster) terwijl ik een gemiddelde van 124 behaalde. Het maakt deze spelers niet uit. Dat is het verschil. Een paar jaar geleden werden er geen gemiddeldes van 107 en 109 behaald. Er waren maar zes professionele spelers. Maar nu worden deze gemiddeldes elke week behaald. Het is nu anders. De spelers worden steeds beter. Ze hebben de steun om full-time professional te zijn en willen ook grote titels winnen'.

De 16-voudig wereldkampioen blikt nogmaals terug op Grand Slam of Darts finale. ‘Dave heeft mij onder druk gezet en zijn scores waren fenomenaal. De finale was een thriller, mijn beste finale tot nu toe op de Grand Slam. Het vertrouwen van Dave was hoog, maar hij zakte in. Het was een vreemde partij. Bij 5-0 dacht ik hem te overmeesteren maar toen hij terugkwam dacht ik dat hij mij zou overmeesteren'.

Na zijn succes op de Grand Slam of Darts is Phil Taylor bij William Hill, titelsponsor van het WK, momenteel de favoriet om er met de wereldtitel van 2015 vandoor te gaan. Michael van Gerwen wordt als tweede kanshebber gezien. Ook Adrian Lewis, James Wade, Gary Anderson en Stephen Bunting maken volgens de bookmaker kans op de wereldtitel.

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws