Terry Jenkins zal na het WK een stap terug doen, maar blijft darten PDC
PDC

Terry Jenkins zal na het WK een stap terug doen, maar blijft darten

Terry Jenkins zal na het WK een stap terug doen, maar blijft darten

Terry Jenkins heeft aangegeven het rustiger aan te doen na het PDC WK. Hij zal uiteraard de toernooien waarvoor hij zich plaatst nog gewoon spelen. Hij zal aanzienlijk minder op de Pro Tour, met name de European Tour, gaan gooien. Hij zal zijn darts nog lang niet opbergen, want hij zal demonstraties blijven te doen. The Raging Bull heeft zijn besluit mede genomen, omdat het reizen lastig begint te worden. Jenkins heeft zijn naam mede te danken aan het feit dat hij vaak voor de bull's eye gaat. Dit begon als een grapje, maar inmiddels doet hij het deels omdat het publiek het verwacht, maar anderzijds is het ook vaak een logische manier om te finishen. Hij is immers inmiddels ook al53.

Hij maakte zijn entree in 2003 bij de PDC, maar heeft daarvoor ook op verscheidene BDO-toernooien gespeeld met als hoogtepunt zijn kwartfinale in de Winmau World Masters in 2003. Pas op zijn 42e begon hij naam te maken, maar hij kan zeer tevreden terugkijken op wat hij bereikt heeft. Hij is immers weliswaar relatief laat op een hoog niveau gekomen, maar het is hem wel gelukt om negen maal de finale van een 'major' te halen. Terwijl er ook toppers zijn die dit niet een keer is gelukt en het maar weinigen gegeven is om negenmaal zo'n finale te halen. Hij heeft dertien keer een PDC-toernooi op zijn naam weten te schrijven. Bovendien is het bij velen bekend dat Terry Jenkins darten zelden tot nooit echt als baan heeft gezien, maar het vooral als hobby beschouwd. Hij gaat dan ook nog gewoon verder met zijn antiekhandel.

Hij blikt ook vooruit op de eerste ronde partij op het European Championship met zijn maat Ian White, die dezelfde sponsor heeft en ze trekken dan ook veel op. Jenkins realiseert zich dat White een lastige kluif zal gaan worden, hoewel Jenkins natuurlijk ook alom bekend staat als een taaie speler.

Video: Tungsten Tales

0 claps
0 bezoekers

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws