Top 16 European Tour 7 en 8 bekend: Klaasen voor de 1e keer geplaatst PDC
PDC

Top 16 European Tour 7 en 8 bekend: Klaasen voor de 1e keer geplaatst

Top 16 European Tour 7 en 8 bekend: Klaasen voor de 1e keer geplaatst

De geplaatste top 16 is bekend voor de European Tour 7 en 8. De zevende European Tour, de European Darts Trophy, zal van 11 tot en met 13 september in Muelheim, Duitsland gehouden worden. Een week daarna mogen de spelers wederom aan de bak op de achtste en één na laatste European Tour van het jaar, de European Darts Matchplay. Deze wordt van 18 tot en met 20 september in Innsbruck, Oostenrijk gespeeld.

Op beide toernooien behoren Michael van Gerwen en Vincent van der Voort tot de top 16. Ook zuiderbuur Kim Huybrechts is voor beide toernooien geplaatst. Van Gerwen gaat aan kop op de lijst van de 16 geplaatste spelers. Van der Voort betreedt de European Tour 7 als de zestiende geplaatste speler, op de European Tour 8 is de speler uit Purmerend als veertiende geplaatst. Op de lijst van geplaatste spelers voor de achtste European Tour wordt Van der Voort gevolgd door landgenoten Benito van de Pas en Jelle Klaasen die op respectievelijk plek 15 en 16 staan.

Jelle Klaasen heeft zich voor de eerste keer weten te plaatsen voor een European Tour. Benito van de Pas behoort voor de tweede keer tot de geplaatste top 16 op de European Tour. Op de onlangs gespeelde International Darts Open was de 22-jarige, die op dat toernooi de runner-up werd, ook geplaatst. Vanwege het feit dat Gary Anderson, Adrian Lewis en James Wade het toernooi in Riesa lieten schieten, kon onder andere ‘Big Ben’ doorstromen naar de top 16.

Regerend wereldkampioen Gary Anderson is ook automatisch geplaatst voor de twee toernooien in september. 'Pupil' Michael Smith hoeft zich ook geen zorgen te maken. Bully Boy staat op beide lijsten op plek twee. Onder andere Peter Wright, Dave Chisnall, Mervyn King en Simon Whitlock komen ook op beide toernooien in actie. James Wade en Adrian Lewis zien we in elk geval op de European Darts Trophy spelen.

Het deelnemersveld dat uit 48 spelers bestaat, wordt aangevuld met 20 qualifiers uit Engeland, acht European qualifiers en vier Host Nation qualifiers. De UK kwalificatietoernooien voor zowel de European Tour zeven als acht zullen op vrijdag 3 juli gespeeld worden. De European en Host Nation qualifiers worden een dag vóór de hoofdtoernooien gespeeld. De top 16 geplaatste spelers mogen op de tweede dag van het hoofdtoernooi aanvangen. De 32 qualifiers moeten op dag één aan de bak, waarna de winnaars een geplaatste speler treffen in ronde twee.

Volledige lijst top 16 European Tour 7
1 Michael van Gerwen
2 Michael Smith
3 James Wade
4 Adrian Lewis
5 Peter Wright
6 Gary Anderson
7 Ian White
8 Brendan Dolan
9 Dave Chisnall
10 Justin Pipe
11 Mervyn King
12 Simon Whitlock
13 Kim Huybrechts
14 Terry Jenkins
15 Robert Thornton
16 Vincent van der Voort

Volledige lijst top 16 European Tour 8
1 Michael van Gerwen
2 Michael Smith
3 Peter Wright
4 Gary Anderson
5 Ian White
6 Brendan Dolan
7 Dave Chisnall
8 Justin Pipe
9 Mervyn King
10 Simon Whitlock
11 Kim Huybrechts
12 Terry Jenkins
13 Robert Thornton
14 Vincent van der Voort
15 Benito van de Pas
16 Jelle Klaasen

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws