Tourkaart Cross en Searle, De Hoog en Burnett vrije toegang Q- School PDC
PDC

Tourkaart Cross en Searle, De Hoog en Burnett vrije toegang Q- School

Tourkaart Cross en Searle, De Hoog en Burnett vrije toegang Q- School

PDPA spelers die er niet in zijn geslaagd om een tourkaart te bemachtigen op de Qualifying School, kunnen zich op de Challenge Tour verder kunnen ontwikkelen. Na de zestiende en laatste Challenge Tour van het jaar is de definitieve Challenge Tour Order of Merit bekend. De winnaar en runner-up van deze ranglijst ontvangen een tourkaart voor het seizoen 2017/2018.

Rob Cross en Ryan Searle zijn erin geslaagd de felbegeerde tourkaarten te bemachtigen. Rob Cross eindigde op de eerste plek van de Challenge Tour Order of Merit dankzij onder andere drie Challenge Tour overwinningen in 2016 en twee finaleplekken. Runner-up van de ranglijst Ryan Searle ging twee keer met de hoofdprijs vandoor, Searle werd één keer runner-up. Beide spelers sloten het seizoen in stijl af. Cross won namelijk de vijftiende en één na laatste Challenge Tour van het jaar, terwijl het laatste toernooi een prooi was voor Searle.

Spelers die op de Challenge Tour Order of Merit op plek drie tot en met acht zijn geëindigd, ontvangen een "troostprijs". Zij hebben recht op vrije toegang voor deelname aan de PDC Qualifying School 2017.

Van de Nederlanders die gedurende het jaar in actie zijn gekomen op de Challenge Tour, is Bryan de Hoog het hoogst geëindigd. De Hoog eindigt op de zevende plek en mag dus kosteloos deelnemen aan de PDC Qualifying School 2017. In maart wist De Hoog de vierde Challenge Tour naar zich toe te trekken.

Ook Richie Burnett heeft recht op vrije deelname aan de Qualifying School van het volgend jaar. The Prince of Wales kwam, na een lange schorsing, in mei dit jaar weer in actie bij de PDC. Zijn 'rentree' was een succes. De Welshman won twee toernooien op de Challenge Tour en eindigde uiteindelijk op de derde plaats op de Challenge Tour Order of Merit 2016.

Voormalig PDC WK en World Matchplay finalist, Mark Dudbridge, heeft eveneens recht op vrije toegang tot de Qualifying School 2017. Naast Bryan de Hoog, Richie Burnett en Mark Dudbridge, ontvangen ook Barry Lynn, Adam Hunt en Scott Taylor een gratis ticket voor de Qualifying School 2017.

De definitieve Challenge Tour Order of Merit 2016:

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws