UK Q-School dag twee winst voor Alan Tabern & Robert Owen PDC
PDC

UK Q-School dag twee winst voor Alan Tabern & Robert Owen

UK Q-School dag twee winst voor Alan Tabern & Robert Owen

Naast de PDC European Q School in Hildesheim, waar ook op dag twee Nederlands succes was in de strijd om tourkaart, werd er ook in het Engelse Wigan gestreden om de felbegeerde PDC tourkaarts.

In Hildesheim krijgt alleen de dagwinnaar een tourkaart, de winst op dag twee ging naar Brabander Mario Robbe. De dag finalisten in Wigan ontvangen een tourkaart, dag twee viel ten prooi aan Alan Tabern en Robert Owen.

Via de Q-school order of merit ontvangen 15 beste spelers in Wigan een kaart en de beste 6 uit Hildersheim krijgen ook een tourkaart waarmee er via de order of merit nog eens 21 kaarten te vergeven zijn.

Winstanley wist op dag een nog de laatste 64 te halen maar kwam vrijdag niet verder dan de tweede ronde. Colin Lloyd blijft onderuit gaan bij de laatste 256 op dag één en twee, Wes Newton, Andy Smith en Andy Jenkins kwamen niet verder dan de eerste wedstrijd.

Voor enkele 'bekende' BDO spelers was het close vrienden Tony O'Shea, Darryl Fitton speelde beide 1-ronde waarbij Fitton in de eerste ronde een bye had. Zowel O'Shea als Fitton verloren de beslissende leg. Jamie Hughes kwam tot de laatste 32 waar Tabern de betere was. Canadees Jeff Smith kwam op dag twee tot de laatste 64 en voor Cameron Menzies viel het doek een ronde eerder. (L128)

UK Qualifying School Dag twee
Laatste 16
Steven Kirkby 5-4 Darren Beveridge
Luke Woodhouse 5-4 Ryan Murray
Philip Borthwick 5-3 Rhys Griffin
Alan Tabern 5-3 Terry Temple
Dave Prins 5-3 Bradley Brooks
Mike Norton 5-3 Ian Jones
Robert Owen 5-0 Simon Stevenson
Nathan Aspinall 5-4 Ryan Joyce

Kwartfinale
Steven Kirkby 5-4 Luke Woodhouse
Alan Tabern 5-4 Philip Borthwick
Mike Norton 5-3 Dave Prins
Robert Owen 5-2 Nathan Aspinall

Halve finale
Alan Tabern 5-1 Steven Kirkby
Robert Owen 5-3 Mike Norton

Jelti

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws